Jump to content
Българският форум за музиканти

китари и щанги


kiki vai

Recommended Posts

eдна малко странна тема

вдигането на щанги набирането на лост и въобще всички тези силови движения свързане с огромно натоварване на ръцете могат ли да увредят свиренето

питам защото тренирам и забелязвам някаква неконтрулируемост на пръстите си понякога

дали е от това

:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

фитнес с малки и средни натоварвания и всякакви физически упражнения за раздвижване и развиване на мускулите - помага. натоварване с огромни тежести и т.н. - вреди. както всичко останало - средния път, момче :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абсолютно съм сигурен че фитнеса малко или много влошава свиренето, особено при тренирането на малки мускулни групи /като предмишницата например/... Имал съм случаи на претренирана предмишница и китарата ми седеше като лост за управление на F-22 Раптор в ръката!

Редактирано от Sieger
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При натоварвания/мускулни трески на предмишницата е възможно 1-2 дни да има забавяне и бързо изморяване на дясната ръка при по-бързи пасажи. Т'ва наскоро го изпитах, след като бях почивал от щангите 1 месец.

 

Другото, по-неприятно: при силови натоварвания на рамото, комбинирани с период на активно неколкочасово ежедневно свирене, се (често) получава възпаление на дясната раменна става, придружено с неприятни болки при продължително свирене. При мен в един момент мина от само себеси без да спирам нито да вдигам, нито да свиря, но на стари години може и да се окаже, че не е минало без последствия.

 

По принцип също не е много приятно да се свири след тренировки за бицепс (по-неприятно за самия бицепс, отколкото за свиренето, но допълнтелното задържане на кръв може да причини и леко треперене в пръстите). Отново става дума за дясната ръка. В лявата ръка досега на съм имал никакви проблеми от тренировки.

 

 

пп. при левичарите, естествено, ръцете ще са разменени.

:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами аз тренирам лека атлетика в дисциплина тласкане на гюле и нали почти всеки ден на тренировка вдигам по много тежести но нямам проблеми с ръцете..стига да не се претовариш отведнъж и на другия ден с мускулна..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ми аз блъскам кораво, не мога много да свиря ама не е от това :) не съм забелязал да пречи

пък и ако си някоя мека китка даже ще е по-трудно :headbang::metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм забелязал да има някаква пряка зависимост м/у фитнеса и свиренето. Разбира се ако си се уморил яко в залата, може и да нямаш много мерак и сила да държиш като хората китарата, но това едва ли има по-дългосрочни последици в/у свиренето. При мен фитнесът и китарата се бият по друга линия - свободното ми време е силно ограничено и се получава така, че едното е за сметка на другото, но и в двете занимания нямам някакви болни амбиции, така че не бих спрял нито да тренирам заради китарата, нито обратното - въпрос на личен приоритет, предполагам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

влияе ПОЛОЖИТЕЛНО , ОСВЕН когато мускулите, особено малките не се стягат най-вече при недостатъчно възстановяване :read: . тоест, нужно е се разтягаш и да си почиваш след силова тренировка в големи количества ако не искаш да се "вдървиш"

 

това важи не само за свирене но и за всякакви по-фини движения с ръцете

Редактирано от Katsko
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

раздвижването влиае добре

 

но тежестите сковават - ако някой мисли че за китарист сковани китки и пръсти е нещо хубаво... да дава смело

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хардкор и Щанги. Които дига Желяо е балък. Само бири, канапета, моШно алкохол, дълги следобеди и мезе. другото е за балъци. :)

Много ви здраве :)

Егати тъпата тема :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ми на аз си ходя сравнително редовно до фитнесчето и не съм забелязъл да ми пречи, също толкова смотан съм си както и преди :)

сигурно защото не вдигам кой знае колко големи тежести(щото немога не за друго)

в общи линии се съгласявам с мнението на kitaratapesho

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хардкор и Щанги. Които дига Желяо е балък. Само бири, канапета, моШно алкохол, дълги следобеди и мезе. другото е за балъци.  :)

Много ви здраве :)

Егати тъпата тема :)

ми щом е за балъци - стой си разплуто кюфте цял живот и се наливай с боклуции полуфабрикати :)

 

кка по-точно вдигането на тежести сковава? какво лошо има в това да си укрепиш предмишницата и китката? плюс това ако си тренираш китките редовно те свикват с натоварванията и стават по-издръжливи. ако не прекаляваш и не претренираш е полезно

никой не може да ме убеди че фитнеса влияе зле по някакъв начин на каквото и да е било. това не е гъзария, това е здраве и начин на живот,на хранене, на спане ако щете

плюс това колко от трениращите тук са добри колкото майкъл анжело? ако той си претренира китката може и да му повлияе :)

не искам да се заяждам, ама като прочета такива изказвания ми прилошава

Редактирано от stratocaster
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От мой личен опит според мене единственото нещо на което може да ти попречи това че тренираш е на дясната предмишница:happy:Тренирам вече две години сериозно и съм с добри резултати , но ако не ти е починала дясната предмишница и тръгнеш да свириш понякога много бързо се уморява :happy: Незнам защо.Съшото е и за дясното рамо :happy: А за пръстите на лявата ръка даже мисля че ми помага .Нямам никакви проблеми и на ръка и на мускули по нея :) Всичко си е нормално :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

естествено - никой не говори за лудо свирене веднага след тренировка. на мен ми е трудно да се прибера след тренировка, камо ли да свиря

трябва си почивка -на следващия ден вече се бичи яко. просто не може всичко наведнъж - както казват - хем душата в рая, хем уя докрая :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе Зак Уайлд разправя че блъска яко у неговата си фитнес зала и като гледам е понаправил ръка ама нема никакви проблеми при свиренето ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.