Jump to content
Българският форум за музиканти

Kira

Съвет за нови колони

Recommended Posts

Здравейте , търся си компютърни колони до 90- максимум 100лв... Не разбирам много , но като цяло ще ги ползвам за домашна употреба, държа на добър звук и бас , нещо с което наистина ще мога да се насладя на музиката :) Харесал съм си няколко модела , но не съм сигурен дали си заслужават ще се радвам да дадете мнение , или да ми предложите някои друг модел. Благодаря предварително и ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ :) 

https://www.technopolis.bg/b2c/catalog/productdetailFromOutside.do?productguid=565707&scenario=&productarea=P11020301&detailScenario=Kompyutarni-tonkoloni-HAMA-2.1-GREEN-GECKO/52824*
 

http://www.shopmania.bg/tonkoloni/p-gieimrska-audio-sistiema-edifier-x-600-2-1-30-w-11584742
 

http://www.laptop.bg/speakers-fenda-fenda_fd_a511

Share this post


Link to post
Share on other sites

100лв и добър звук не могат да са в едно изречение. Дори само празните дървени кутии на "колони с добър бас, на който да се насладиш" струват повече.

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://www.musicworld.bg/bg/m_20000/i_14287/BEHRINGER_MS16_pair.html

 

Бе да ти кажа като за 100 лв. не е зле, имам ги... Но за добър звук се иска и добра звукова карта ;)

 

Със сигурност обаче са по-добри от посочените от теб...

Edited by dickens

Share this post


Link to post
Share on other sites

Разбирам , че за 100лв не мога да си взема най-доброто нещо , но поне да е нещо което си заслужава ,защото повече от 100 няма да мога да отделя.Звуковата ми карта е вградена в дъното ---> ASROck FM2A85X Extreme4-M

Share this post


Link to post
Share on other sites

Тъжна работа. И аз искам да съм на 25, ама ...

Има два пътя -

единият е работа, работа и още работа за да можеш да си позволиш това, което наистина ще ти достави удоволствие от музиката,

а другият е примирение и избягване на определения като "държа на добър звук и бас , нещо с което наистина ще мога да се насладя на музиката ", защото нямат нищо общо с действителността.

Оставям настрана собственото ти виждане за добро, качествено и наслада, защото за различните хора това са различни неща.

Every night and every morn,

Some to misery are born,
Every morn and every night,
Some are born to sweet delight.
Some are born to sweet delight,
Some are born to endless night.

«Auguries of Innocence» by William Blake

 

Весела Коледа!

Edited by Parni_Valjak
  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

С една дума: абсурд! Няма такова животно.

 

Освен това, активни или пасивни търсиш? Ако имаш хубав усилвател и добра звукова карта, бих препоръчал да помислиш за Wharfedale Diamond, огледай се за запазени модели на старо от 7-цата нагоре. А може и тук:
 

http://topavshop.bg/catalog/4387_wharfedale_diamond_10_1.html

 

Разбира се, след като събереш по-голям бюджет. Това, другото, на което си се спрял, не попада в клас Hi-Fi и следователно не може да се очаква нищо достатъчно качествено от там. А ако нямаш горепосочените компоненти, то бих предложил да се фокусираш в нея посока, стига наистина да желаеш едно сравнително добро звучене в дома си.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Между другото не забравяй, че тука е форум за музиканти, които по подразбиране заделят доста големи суми за безкомпромисен звук, т.к. са посветили до някаква степен живота си на музиката. Ако твоя критерий за добър звук е баса просто да издава някакво гъгнещо стържене, с което да се кефиш, че дразниш съседите докато играеш някоя игричка, няма значение кое от гореизброените 3 ще вземеш :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Аз бих ти препоръчал нещо на Logitech или на Creative. Разбира се, не можеш да очакваш професионален звук, но за домашна употреба стават. По-добре 5-канални, като това: http://www.reset.bg/catalog/32/3202/3202168/ , особено за игри или филми.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Microlab също са добра марка в ниския ценови клас. Има компромиси, с които трябва да се примириш, но щом нямаш много претенции са супер.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.