Jump to content
Българският форум за музиканти

Стойки за студийните монитори


group_home

Recommended Posts

Някой има ли идея как да си направим стойки за студийните монитори с подръчни материали? Приемат се всякакви идеи, стига да излезе максимално евтино :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За идеи по дизайна не съм се замислял, но гледай да са солидни, тежки и центъра им на тежестта да е колкото се може по-ниско, че много знаят да падат иначе. За височината - приблизително толкова високи, че туийтърите на мониторите да идват на височината на ушите на този който слуша, в работно положение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами аз си направих хоуммейд. Доста са масивни и вършат хубава работа. Взимаш две метални тръби (като тези, които се ползват в строителството за скелетата), предценяваш колко високи искаш да са стойките, режеш ги или ти ги режат с флекс, купуваш си стоманени ламарини - 4 мм., гилотинират ти ги. После трябва някой да ти ги завари (или ти сам). След това слагаш цинков грунд (поне аз така направих) Мистър Цинк (български и съм много доволен от него) или Цинга (чужд) се казва и лакираш с валяк. По принцип долната ти ламарина трябва да е малко по-широка, за да е по-стабилна цялата конструкция. На нея пробиваш дупки за болтове, които ще ти служат като крачета, за да има минимален контакт със земята и воала, имаш стойки. Ако имаш въпроси, пиши на лс. Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.