Jump to content
Българският форум за музиканти

Относно чалгата


Recommended Posts

нещо като не ти харесва,просто го игнорирай.само простия човек плюе нещо,което не разбира

Може и да не е някой толкова прост и пък да вземе да разбере, че няма много стойностни неща в :) чалгата. Има наистина някои парчета на които като им се махне вокала и смени малко клавирите и както са ги нахакали с разни ефекти може и да излезе нещо :) . Познавам лично човек който работи в " Планета ТВ " и е доста добър с кюбейса. Поне от там знам, че има мнооооо бездарни парчета със доста силикон, влажни очи тъп поглед :) и трябва доста играчка за да стане някакъв звук накрая. (Ама к'во ли не правят компютрите в днешно време. ) Ами как това да ме радва, когато има много добри музиканти не видяли слънце от сиврене по разни мазета. Къде са хората и тях да ги погледнат. Да се изявяват. Ето затова съм доста краен по отношение на :) чалгата. Еб.....ти гадната дума.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 146
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Драги Galileo,мисля,че се изразих правилно в по-горният ми пост!Не е въпрос да казваш,че нещо е тъпо,а да го изучиш добре и да кажеш,бре,то тва е тъпо!О.к. с кражбата на музика и т.н.,но не е въпрос да се ограничаваш стилово!Всичко е музика,а ти си потребителя който я прави хит за теб,а ако тя не ти харесва,ти просто не я слушаш!НАЛИ ТАКА!Не е нужно да ОПЛЮВАШ някой стил на който не се кефиш,или да излизаш с аргументи,че има музиканти които си седят по мазетата за да не ти харесва този стил в музиката наречен ЧАЛГА!Който се занимава с музика,която е различна от нея,значи се занимава с елитарна музика,щото болшинството слуша и ще продължи да слуша чалга.На никой не му пука за това,че на мен,теб и които и да е не му харесва чалгата,разбираш ли, и няма нужда да се плуе музиката,щото тя си е такава,каквато е,а ако на теб не ти харесва,слушай,прави друго!Не се заяждам с никой,нито искам да приемате мойто мнение на сериозно,но се замислете за какво въобще си говорим?!?Аиде със здраве!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Накратко... Не ми допада чалгата тъй като липсва умисъл и емоция. Прекалената еднаквост на текстове и музика (както и липсата на каквото и да е дълбочина в тях) ме карат да я възприемам като продукт а не изкуство. Защото изкуството се свежда до това да твориш и да има устрем и емоция, ама не от тия натруфените за пред телевизията. И докато в някои други музикални стилове, които също са оплювани (хип хоп, поп) има неща и то не чисто единични случаи които според мен са гениални и притежават голям заряд в чалгата все още такова парче не съм чул. Ако някой ми покаже поне една такава песен от този стил в която да има нещо новаторско, някаква емоция по - силна или нещо изобщо, което да те накара да се замислиш поне за миг ще съм благодарен.

 

П.С. Знам че тези термини са много субективни но съм сигурен че ако заговорим за други песни и стилове набързо ще се докаже че са всъщност доста универсални за всички.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ама ние май точно на тоя субективизъм трябва да му се радваме, защото все пак това идеята да откриеш по нещо в мненията на другите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ама ние май точно на тоя субективизъм трябва да му се радваме, защото все пак това идеята да откриеш по нещо в мненията на другите.

 

Така е - абсолютно съм съгласен!!!

Просто в малко от дадените мнения се вижда, че става въпрос за лично мнение. По скоро ми звучат обобщаващо, в което естествено няма нищо лошо. :blink:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Драги Galileo,мисля,че се изразих правилно в по-горният ми пост!Не е въпрос да казваш,че нещо е тъпо,а да го изучиш добре и да кажеш,бре,то тва е тъпо!

Чакай, аз не говоря напразно. Повярвай ми че само 3 месеца слушане ти стига да я изслушаш всичката. Мисля че в това отношение съм се изучил. Музиката е доста еднообразна, както казвам и в горния си пост.

 

 

Всичко е музика,а ти си потребителя който я прави хит за теб,а ако тя не ти харесва,ти просто не я слушаш!НАЛИ ТАКА!Не е нужно да ОПЛЮВАШ някой стил на който не се кефиш,или да излизаш с аргументи,че има музиканти които си седят по мазетата за да не ти харесва този стил в музиката наречен ЧАЛГА!

 

Ми аз не я слушам. Темата е защо точно не ми хатесва. А плюя по нея, защото(както казах вече) не я смятам за музика защото е едно и също и то 1към1 в голяма част от музиката. Аз срещу това говоря.

 

 

Не се заяждам с никой

 

И аз.

Айде със здраве B)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лично мнение

 

Хора, не мислите ли, че с тая тема допринасяте само и единствено за развитието на този жанр. Прекалено много внимение й обръщате като за музика, която не ви вълнува!!! Не съм видял тук тема за някой друг тип музика, за която да се изпише толкова. Под слънцето има място за всеки, стига наистина да го търсиш (поне така се говори B) ).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми то такава е модата.........много тъпо е да обсъждаме мода......преди двадесетина години (когато не съм бил жив :) ) се е слушало изключително много рок!! Пърпъл, Рейнбоу ала бала, и защо се е слушала.........защото такава е била модата. Сега тази музика са слуша от много малко хора, основно от тези които са мили млади по онова време. Сега чалгата.......еми да чалгата е мода наложена мода и кой мислите я слуша......... B) (не познахте не простаците) младите хорица като мен, само че за разлика от мен са попаднали в различна компания и гледат телевизия :) и така групата налага мнение върху индивида :) . Кога мислите че ще мине чалга вълната.......еми когато поотрасне новото поколение..........тогава също както рока, чалгата ще се слуша само от най-запалените и по-възрастни вече почитатели и така постепенно хората схте намяляват докато феновете на чалгата станал много малко. Така е с почти всяка музика.

 

П.П. Съжалявам за сръвнението рок-чалга :D , ама това беше най-разбираемото за което се сетих.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз не мисля, че е въпрос на мода!!!

Музиката на дадена територия произлиза от етническата музика на региона. Рокът произлиза основно от Blues-а и Country-то. Пък май ние нямаме нищо общо нито с блуса, нито кънтрито. Преди да има чалга тук в Бългалия се слушаше изключително сръбско. Сега се слуша горе-долу същото, но с български текстове.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Музиката на дадена територия произлиза от етническата музика на региона.

Еми в такъв случай и да я плюем и да я коментираме все тая, щом си е на региона.........отивайте у Франция :)

по един или друг начин чалгата е уникална, в смисъл слуша се само на балканите и може би някъде другаде, в такъв случай е необходима и трябва да се запази (в спомените :) )

Не, наистина чалгата се слуша само тук и не трябва да я затриваме с лека ръка B) най-малкото чужденците и се кефят :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Що - мен ми е интересно. :) Освен това е и яко да плюеш по чалгата :lol: Има тука наблизо една закусвалня дето се пускат планета или няква подобна чалгофренска( :green: ) телевизия - като отидем там се скъсваме да се бъзикаме с тъпите пички.

 

Мен чалгата ме дразни щото е хипер просташки стил, а в същото време има огромна аудитория(бахти тъпата държава сме :lol: ). Музикалният пазар си има граници и разрастването на един стил е предимно за сметка на останалите.

 

Освен това типичният чалгафон е олигофрен! Наистина има и хора, за които музиката не е съществена част от живота, и просто се носят по течението. Ама главната част :lol: Те интелигентните хора(като нас :D ) ненапразно се обиждат на чалга :green:

 

В крайна сметка срещу чалгата можем да направим 2 неща (всъщност 3 ама не искам после да издавам музика от пандиза, като Varg Vikernes :green: )

- да я плюем яко

- да свирим много и яка музика, за да я засенчим

 

:lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.