Jump to content
Българският форум за музиканти

Mandalay

Members
 • Content Count

  504
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Mandalay

 1. Mandalay

  Guitar Pro

  имам сериен номер но не успявам да намеря място където да го въведа. Не е в Help или About както при повечето програми. Много ще съм благодарен на всеки, които може да ми помогне и го направи.
 2. Mandalay

  Вокален Педагог

  Имаш хубав глас, пееш доста вярно. Keep on Dreaming!
 3. Разбрах, че този вид дърво - Пауловния, се използва за десетки неща, като едно от тях е и изработката на музикални инструменти. Някой дали е пробвал такъв инструмент, дали ще се намери лютиер-експериментатор, който би пробвал да направи. Само пускам тема за размисъл, не обмислям да поръчвам такъв. Поне за сега Инфо!
 4. Mandalay

  Спешна нужда от помощ

  Кармолин - бомбони и разтвор, върши много добра работа. Продава се в аптеките, не е скъп, на билкова основа. Но за два дни - не се надявай на чудеса! Най-добре е наистина да не пееш.
 5. Mandalay

  Вокалните процесори

  Ебаси, и аз не съм ползвал, пък ми стана интересно... споделяйте, съфорумци!
 6. Даааа! Страхотно представление! Вальо Ганев е един от най-големите в момента, а и не само... Препоръчвам силно на всички да гледат това представление!
 7. Mandalay

  Shure Pg58

  Наистина съвсем любителски микрофон, но пък мога да кажа от най-добрите любителски. Зависи записа за какво е предназначен.
 8. ЦЪК Надявам се да отделите малко от времето си, за да чуете новата ни песен и да споделите мнението си с нас.
 9. Mandalay

  Pro.feel - Мога Дори

  Знаем Благодаря ви за отделеното време. @BlueZone - Търсено е звучене напомнящо рагатон, т.е. това, което ти прави впечатление е желан от нас (мен по-точно) (д)ефект.
 10. Mandalay

  They Way You Make Me Feel

  Много големи поздравления! Справяш се отлично и то не за 15 годишна. Дори не ми се мисли колко още можеш да се развиеш, не позволявай на нищо и на никой да те отклони от пеенето! Ще следя на следващия "Айдъл" за теб
 11. Mandalay

  Rock In Rila !

  Мястото няма нищо общо с Рилския манастир. Ако искаш, вземи си хладилната чанта, напълни си я в някой магазин Самоков или Бели Искър и си готов. Миналата година бирата беше 2лв, ако не се лъжа, но за тази гаранции не мога да дам. Пътя е ок, стига се спокойно, все пак е място където доста софийски богаташи имат вили, трябва да си стигат с "гъзарските" колички до тях. Има място за палатки. Абе приятно място е Препоръчвам го!
 12. Mandalay

  Mеталика ЕООД

  Странно защо от група Тото не са набарали българския спортен тотализатор - ТОТО... Не съм с юридическо образование, но ми се струва, че когато съвпадението на имена е в различни индустрии, то няма законово основание едната страна да съди другата. Нека някой, който е наясно да се произнесе А музиката и строителството май са различни индустрии... все още.
 13. Mandalay

  Beatbox

  Ами... вдъхновен от някои изпълнения които чух в тази насока и например реших да пусна тази тема. Та какво ви е мнението за този тип... не знам дали е точно пеене, но да речем че е такова. Някой занимавал ли се е, попадал ли е на уроци и т.н.
 14. Mandalay

  Проблем с Вокали

  Въпросът ти е по-скоро за раздел звукозапис, там сигурно ще се намери кой да ти даде съвет, тук можем да помогнем ако имаш проблеми с начина на изпяване
 15. Mandalay

  Фронтмен

  Гледам, че секцията на вокалистите нещо е в летаргия, та реших да я пусна тая тема. Кажете си, какво според вас трябва да притежава един вокалист, за да бъде истински фронтмен на банда? Достатъчно ли е да пее добре? Или е нужна и визия? И какво поведение трябва да има на сцената? И другия въпрос е има ли такива хора в БГ и кои са? Ами какво ще кажете в световен мащаб?
 16. Mandalay

  Вицове за музиканти!

  Сетих се за една история покрай последния пост... Седи си пуякът под едно дърво и го гледа със замечтан и изпълнен с тъга поглед. Покрай него минал волът, станало му чудно какво прави пуякът, та го попитал. Пуякът отговорил, че много иска да полети до най-високия клон на дървото. Тогава волът го посъветвал да яде от ла*ната му, защото са много енергийни. Почудил се пуякът, пък решил че няма какво да губи и си похапнал. Опитал след това и о, чудо, стигнал до най-долния клон, нещо немислимо дотогава. На следващия ден експериментът бил повторен, пуякът пак ял от волските ла*на, след което стигнал до средата. И както може би се досещате, след едноседмична ла*няна диета, целта била постигната. Пуякът се озовал на върха на дървото. Там го видял фермерът и с един изстрел го свалил обратно, но това е друга история... Та, какъв е изводът? Ако искаш да си на върха, ще трябва да ядеш ла*на!
 17. Винаги ми се е струвало, че пее Наско БТРски...
 18. Двама сме Мисля да опитам да го съчетая с магистратурата
 19. Копеле, мен ме изгубихте като клиент, няма начин да го взема тоя изпит Кога предвиждате старта на тоз проект? В началото на акдемичната година или...?
 20. Наскоро се чудех какво се случва с този проект, радвам се да разбера, че ще види бял свят! Надявам се скоро да се видим да ми разкажеш в детайли, сертификат към тапията никога не е излишен Успех на новата академия, ако мога така да я нарека ПП. Препоръчвам с две ръце!
 21. Съжалявам за спама, ама ... "Зенхайзер" е името на фирмата!
 22. Mandalay

  Имам проблем!

  Алкохолът не е трайно решение на проблема. Освен това, ако си наистина толкова нервен, алкохолът може да те закопае съвсем. Ако не усещаш подобрение и си поръчаш още едно и после още едно и в един момент няма да можеш името да си кажеш, камо ли да пееш. Това, което помага най-много е съзнателното изправяне срещу страха и... физическата загрявка. В много случаи сценичната треска се изразява в мускулно напрежение. Това се преодолява със загряване на мускулите, като спортистите. Другото, което можеш да опиташ е да се запишеш в любителска театрална школа. Там ще се сблъскаш отново със сценичната треска, но ще имаш цяла трупа около себе си, ще черпиш опит от тях, ще излизаш по-често на сцена, макар и не винаги с публика. Усещането, че те наблюдават актьорите и режисьорът също трябва да се преодолее. Допълнителен плюс на тая система е, че дори нещо да забиеш, винаги ще се намери някой да те покрие (е, случва се и да не успее никой, но това е рядко) освен това няма да се излагаш като певец
 23. Mandalay

  I'm Back!

  Ех, LOE, пуснал съм си една темичка за себе си, така, егоистично, а ти пак насочваш вниманието на всички към Жъстин. Него го обсъждат на хиляди други места, нека тук не го правим. Чаената Ян, благодаря ти за коментара и за критиката. Ще си преслушам записа отново и внимателно, може би има резон в това което казваш за фалцетите. И напълно те разбирам за това, което казваш за изнесения глас и акцентите, добре си го обяснила
 24. Mandalay

  I'm Back!

  Отдавна не съм се отчитал с нещо за критика. Днес ми попадна тоя снигбек и реших да му сложа вокалче. Бековете си бяха със сингбека. Хайде, народе, критикувай What goes around (cover)
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.