Jump to content
Българският форум за музиканти

muzicantini

Members
 • Content Count

  506
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

21 Excellent

About muzicantini

 • Rank
  Just Muzicantini

Previous Fields

 • Инструмент
  китара

Contact Methods

 • AIM
  muzicantini
 • Website URL
  http://
 • ICQ
  267225811
 1. muzicantini

  Свирене в група

  15 вата с крушки е мнооого силно, повярвай. Въпросът с амповете с малко ватове опира до тва, че не може да се свири кой знае колко силно clean,т.е. нямат headroom. Ако ще се свири clean усилвателя трябва да има повечко ватове , за да не криви, когато това не е нужно.
 2. Казах, че си работи както трябва А това с резисторите и диодите е само и единствено в името на лампичките. Ако няма лампички, няма нужда от никакви такива работи.
 3. Хъм, днес като го пробвах пак си работеше с Вокса както трябва. Нямам обяснение защо вчера не работеше, а днес, да.
 4. muzicantini

  Jam по тема на Сантана

  Sweet Fender ^
 5. Като се има предвид, че светодиоди не ми трябват, мисля да пропусна момента с диодите и резисторите, би трябвало да стане само с наличното окабеляване при правилно свързване.
 6. Да де, той си работи, не е примерно да не му работят копчетата, просто явно начина на свързване е по-различен от желания, аз си мислех, че суичове от тоя тип са универсални , а се оказва, че имало разлики. Но според мен въпросът е в окабеляването, защото на снимката се вижда, че масата е обща и започва от едното копче (на снимката се пада дясното), докато в примерната схема , показана малко по-горе по едно краче от всяко копче дава отделна маса и на практика "затваря" отделна верига и според мен в това се крие ключът от бараката. Защото той си работи, вкл и изкл реверба и тремолото, но го прави едновременно. Трябва просто да разгадая кое краче на всеки ключ към какво трябва да се свърже.
 7. Хах, това почти реши проблема. Като смених на Latch type вече се активират при първо натискане само дето като натисна копчето, което отговаря на stop кубето реагира така сякаш копчето е задържано. А някакви идеи по въпроса с Вокса. Защо не мога да контролирам двата ефекта по отделно?
 8. http://www.thomann.de/de/ik_multimedia_irig_keys.htm - Какво мислите за това? Предимство ми изглежда, че няма нужда от преходник, няма нужда и от захранване, недостатък е, че клавишите са малки. Струва ли си парите?
 9. Това трябва да е масата и е оплетка, тоест не се е скъсал, а така трябва да е според мен?
 10. Така, значи купих си един стерео футсуич Hartke FS-2. Идеята ми беше да го ползвам като контролер за луупъра на кубе Роланд Cube40. Вързах го обаче малко странно се държи, трябва да натискам копчетата по два пъти за да се активира с две думи не действа както се очаква от него, помислих, че просто тва кубе има прекалено много компютърщина и за това така се държи, ама като го вързах към Vox AC15 пак не се държи както трябва. Би трябвало едното копче да изключва и включва реверба, другото тремолото, обаче всъщност което и да е от двете копчетата включва и изключва двата ефекта едновременно и не мога да оперирам само с единия, което е проблем. За това си мисля, че нещо не е наред с окабеляването. Ето така изглежда отвътре. Дай те акъл какво може да се направи или в краен случай да си взема някакви други копчета и да ползвам кутията.
 11. muzicantini

  Китаристи и фотоапарати

  Yves, ако все още не си си харесал фотоапарат, да ти подскажа да поогледаш PEN серията на Olympus. Имат сменяем обектив, сравнително голям сензор, респективно по-малко шум на тъмно, и са така направени, че може да си вземеш различни аксесоари, като окуляр, микрофон, друга светкавица, светкавица за Макро, сигурон и други има, но това се сещам. Предимство е, че е малък, цената му сега е към 600 лв за най-ниската серия - именно PEN-1 и мисля, че си струва повече от прехвалените Сони Nex (това си е моето мнение, иначе нямам нищо против марката Сони). Едит, сега видях горните снимки, което ме навява на мисълта, че си си взел вече апарат. Anyway
 12. muzicantini

  Jam по тема на Сантана

  Като се има предвид, че е записано с вградения микрофон на айпада Харесва ми тонът ти, много сантански
 13. muzicantini

  Chicago - South California Purples

  Скалъпих набързо бектрака на Гаражната банда, жалко, че няма брас, та трябваше да ползвам орган. Е, като за 20 минути, колкото-толкова. https://soundcloud.com/muzicantini/south-california-purples-jam
 14. muzicantini

  Jam по тема на Сантана

  Скалъпих следния бек трак по песента на Сантана, просто много ме кефи този риф. https://soundcloud.com/muzicantini/fried-neckbones-jamtrack https://soundcloud.com/muzicantini/fried-neckbones-jam - това е моята версия, Епифон ЛП във Вокс АС15, в началото е само вокса, после се включва Firesound-a. Хай да ви видя!
 15. Въпрос - дали е по-добре да се вземе МИДИ кийборд или може да се ползва синтезатор, който има МИДИ изход. Върши ли същата работа за приложенията на айпада?
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.