Jump to content
Българският форум за музиканти

nonkapo

newbies
 • Content Count

  8
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About nonkapo

 • Rank
  Ослушващ се
 1. Мисля че вече имам отговор. Остава само да потвърдя годината на производство през номера. От тук нататък ще е много по лесно и с пикгарда, стига да намеря материал. https://ibanez.fandom.com/f/p/4400000000000008835/r/4400000000000078552
 2. Ето и малко снимки на хубавицата. Не бях виждал до сега Ибанец с пластмасови копчета на потенциометрите. Номера започва с J, последвано от 9 цифри. Прагчетата са 22 а тремолото е от по елементарните. Имам малки съмнения, че може да е фалшива, но повече клоня към масово произвеждан бюджетен модел.
 3. И така, Боса заработи. За съжаление трафа се оказа далеч от един ампер и след около 10 минути работа вградената му термозащита започва да го изключва. Оказа се че Комет нямат в наличност 15 волтовите тороидни трансформатори та ще трябва да поръчвам. Ще ви държа в течение.
 4. Съжалявам, но и аз не знам точният модел. Става въпрос за произведено в Китай Джио, което не успях да идентифицирам дори по сериен номер. Иначе отзад има печат за контрол на качеството. Тремолото е от по елементарните. По скоро ако направя снимка и снема някои размери има шанс да помогне някой. От някъде бях изкопал шаблони на 7-8 модела Ибанец и един от тях поне по адаптерите съвпадна. Тия по евтините масови модели понякога имат разлики от година на година. Май това беше страницата: https://www.greasygroove.com/will-it-fit
 5. А някой да знае къде се продават пикгардове за различни модели и имат асортимент в наличност. Два пъти поръчвам и все идва неподходящ, а не ми се играе да го правя сам.
 6. Вчера отскочих то Електроинвест, понеже трансформатори на 14 волта са рядкост. Дори и те нямаха 14 та ми дадоха 14.5, но половин волт не би трябвало да е фатален а ако ме е шубе мога да развия няколко намотки и да го докарам до 14. Намерих и буксичката за захранване. Ще пиша за резултата, какъвто и да е той :-)).
 7. Ами не е от най стандартните, въпреки че изглежда така. Имам набор от накрайници за адаптер и най големият не става. Утре ще пообиколя магазините за електроника за да потърся. Докато рових из форума видях само един човек да се е похвалил че притежава такава машина. Щеше ми се той да сподели и евентуално замери на празен ход какво излиза от оригиналното захранване, за да си правя сметките.
 8. Добър ден, Попадна ми такъв процесор от Ибей, но без захранване. Засилил съм се да му намеря педал FC-200, но преди това искам да съм сигурен че работи. Над буксата пише 14волта АС(променлив). До колко може да се вярва на това? Ако наистина има вътрешно изправяне и филтрация, всеки трансформатор би ми свършил работа и няма да има нужда да давам грешни пари за "оригинален" китайски адаптер. Знам че ракове от този тип ползват общо захранване и до там. Вторият въпрос е до колко има смисъл от смяна на чипа с фирмуера. Гледам оферти за по 17-18 долара, но не е обяснено функционалността ли се променя или само бъгове се оправят(повечето са на италиански)?!? Освен това чипа е запоен а не на цокъл, което си е риск. Та ако някой е запознат в подробности, моля да сподели. Благодаря предварително за помощта
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.