Jump to content
Българският форум за музиканти

Plamen11

новаци
  • Мнения

    0
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Plamen11's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Обществена Репутация

  1. Хубаво е хората, които имат знания и опит, да ги споделят, ако искат, и така ще се развие, както е станало тук. Където и да е, аз ще съм доволен, че има какво интересно да прочета във връзка с кафето. Иначе, аз само потърсих в гугъл и предположих, че за него става дума, съдейки по мнението на blazarov, но може и друг форум да е имал предвид, не знам.
  2. Здравейте! Пия кафе най-вече заради аромата, но съм доста ниско ниво така да се каже, което не е лошо де, понеже се кефя и на по-елементарни кафета . Харесвам кафе, приготвено по всякакъв начин. Често се случва да спра да пие кафе за някакъв период от време. Просто не ми се пие. Последният път си подарих кафемелачката ( Delonghi kg79 ) и кафемашината ( Saeco Poemia ). Кафемелачката ми вършеше работа като цяло. Машината винаги ме е дразнила с това, че прави гадна пяна, вместо каймак. Бях и преправил ръкохватката и някои кафета ставаха нелошо. Едно такова беше Vero . Отскоро пак започнах да пия кафе, но ми се пие най-вече такова от кафеварка. Взех си някаква нормална на G.A.T. Чудех се дали да не я сменя с някоя на Bialetti. По-скоро си мисля да си взема Bialetti, но от неалуминиевите модели. Обаче не знам каква големина да бъде. Това, което не ми е много ясно, дали винаги трябва да се пълни догоре контейнера за кафе. Тази, която имам сега е някъде към 300мл. Аз правя около 200мл и слагам към 12гр кафе, т.е. не пълня докрай. Ако това не е проблем, то тогава новата ще бъде подобен размер. Другото, което не ми е много ясно, колко едро трябва да е кафето. Гледах разни клипове и се старая да го докарам визуално, но не съм много сигурен дали успявам. Купувах пакетирано мляно кафе, но ми се струваше ситно. Наскоро си взех нова мелачка. Мисля, че не е кой знае какво, но предполагам ще ми върши работа, дори и да започна да си правя пак еспресо. Казва се Demoka m203, която мисля е на Taurus. За 200лв сигурно бива. Та, за пробата си взех някакво Illy и го меля по-едро от пакетираното, макар че винаги има утайка. Малко е, но има. Ще следя темата за интересни неща, които пишете и ще съм благодарен на съвети.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.