Jump to content
Българският форум за музиканти

lapd73

newbies
 • Content Count

  4
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About lapd73

 • Rank
  Ослушващ се

Previous Fields

 • Инструмент
  китара

Recent Profile Visitors

109 profile views
 1. Здравейте, ето какъв проблем имам - преди няколко месеца се сдобих с китара Schecter Hellraiser Special втора ръка. Китарата е фабрично с активни EMG 81/85 адаптри. В началото нямаше проблеми, но от известно време при включена към усилвател или към компютър през USB аудио интерфейс има пукане от китарата, когато не свири. Пукането наподобява все едно някой почуква адаптрите силно с пръст или нещо подобно и се появява на различни интервали. Пукането изчезва само като се намалят до край потенциометрите на китарата за силата на звука/два на брой/, в зависимост от това кой адаптер е включен. Пукането го има независимо кой от адаптрите е включен т.е. и при двата. Огледах внимателно всички кабели на електрониката и не забелязах някакъв проблем, всичко си е запоено фабрично. Моля тези които са наясно с този вид техника, тъй като съм от провинцията и тук техници с необходимите познания няма, ако могат да ме насочат къде може да е проблема. Аз лично имам подозрения към кондензатора, който е запоен към тон-потенциометъра.
 2. Превключих, усилвателя на 1 ват и нагряването значително намаля , но това май стана за сметка на качеството на звука, който е с една идея по - замазан като, че ли..., но докато дойде колоната ще се търпи
 3. Много благодаря за отговорите. Товар ми падна от сърцето .
 4. Зравейте, Понеже съм нов във форума се надявам да не съм сбъркал мястото на този пост. И така - от месец притежавам Peavey 6505 MH закупен втора ръка от чужбина. По принцип ампа си работи нормално - звук, контроли всичко, но преди няколко дена забелязах, че отзад буксата и по - скоро крачетата на т. нар. MSDI OUTPUT след 20-30 мин. работа се нагряват много. Престраших се и го отворих и установих, че нагряването е от два най-вероятно резистора, който са на платката, на която е монтирана буксата. На резисторите пише съответно - 15W4.7-ома и 15W10-oма. Въпросните резистори се напичат здраво и предават тази топлина на буксата. Тъй като живея в провинцията и тук майстори на такава техника няма, ще съм благодарен ако някой има опит с подобен проблем, и може да ме ориентира това нормално ли е или е дефект, който трябва да се оправя. Пропуснах да отбележа, че ампа ползвам без кабинет /защото все още чакам да ми доставят такъв/, като взимам сигнал от SEND на ефект луупа и го пращам в usb интерфейса.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.