Jump to content
Българският форум за музиканти

degoor

новаци
  • Мнения

    16
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно degoor

  • Рожден ден 09/29/1975

Previous Fields

  • Инструмент
    MIDI keyboard

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0
  • Yahoo
    mdragganov

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Русе, България
  • Interests
    Култура (КУЛТУРА Е ПРЕКЛОНЕНИЕ ПРЕД СВЕТЛИНАТА!)

degoor's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Обмислям възможността да си взема ел. цигулка, но ме притеснява свързването й към компютъра. Дали е възможно връзката да се осъществи през USB-порта или през звуковата карта - имам Sound Blaster Audigy (SB0090)? Търся решения основно в най-ниския ценови клас и вероятно ще си закупя инструмента през eBay. Затова ме интересува на какви изискавания трябва да отговаря ел. цигулката и какви допълнителни устройства трябва да се вземат за осъщестяването на връзката. Благодаря предварително!
  2. Намерих изследване за подобно дъно на споменатото от теб по-горе: става дума за ASUS P7H55D-M EVO. Линкът на извършеното тестване е тук. Изглежда, че няма да сбъркаш с това дъно, което се представя доста добре на тестовете и е едно от най-високо оценените на сайта, който е специализиран в изпитването и предлагането на дънни платки.
  3. Здравей, виждам, че още никой не ти е отговорил, и ще се опитам да ти помогна като споделя моя опит. Занимавам се от 15 години с компютри и може да са каже, че съм напреднал потребител. Учудва ме това, че държиш дъното да е ASUS. Предполагам, че имаш някаква специална причина да го предпочиш и че това не е цената му. Мисълта ми е, че процесорите от най-висок клас (каквито ти несъмнено търсиш), вървят, при равни други условия, най-добре на собственото си дъно, т.е. на Intel. Ако причината да предпочиташ дъно ASUS, е цената му, твърде вероятно е да се окаже, че дъното не използва процесора по най-ефективен начин. За процесорите, между които трябва да направиш избор, аз лично бих вземал единствено и само Intel-ско дъно. Това е консервативен подход, но този подход се изплаща в дългосрочен план: при комбинация Intel-ски процесор + Intel-ско дъно имаш гаранция, че машината ти ще работи идеално следващите 5 години и ще бъде на много високо ниво. Контректно за нещата, между които трябва да избираш: не мисля, че дори хардуерен специалист ще може да ти даде точен отговор, затова ти предлагам следния вариант: качи на някакъв хард диск всичкия софтуер, който ти трябва и намери някоя по-малка компютърна фирма, където да ти позволят да пуснеш няколко проби, с нещата, които искаш да правиш. Провай първо с по-слабия процесор върху едното и след това върху другото дъно. Само ако и в двата случая конфигурацията не се справя, пробвай с по-силния процесор. Предварително трябва да ти кажа, че едва ли е оправдано да се дават толкова пари за по-скъпия вариант. Разбира се, разните търговци ще ти наговорят какво ли не от типа "това е от ново поколение..." и пр. но на практика разликата е минимална. Вариантът с пробата за теб, мисля, е задължителна: така наистина ще си сигурен, че машината ти ще се справя по подходящ начин, със задачите, които ще й възлагаш Като вземеш машинката, да ти е честита и да почерпиш ПП Колкото повече RAM вземеш, толкова по-добре.
  4. Направо се влюбих в едно онлайн класическо радио: Adagio FM Ако ви се слуша качествена класическа музика, без никакви новини и прочие стрес-генериращи небивалици, именно това е мястото! Горещо ви го препоръчвам!
  5. Много благодаря за всички предложения! Пропуснах да напиша, че компютърчето ми е доста старичко и трудно ще подкара плагин по-голям от едно CD (700 MB). Така че, на този етап мисля да се ориентирам към нещо мъничко и евтино: За момента изглежда, че съотношението цена-качество е в полза на Musicrow/Piano Trilogy, но ми се ще тествам още малко. Цената, на която се предлага Musicrow/Piano Trilogy, изглежда приемлива за един начинаещ като мен, особено на фона на повечето пакети, които се предлагат.
  6. Дали можете да ми помогнете да намеря специалист за акордиране на пиано от Русе? Пианото е руско, Lirika, купено е около 1987 и на него не е свирено активно от 15-тина години. Предполагам, че е в доста лошо състояние, но ми се иска да разбера дали може да се възстанови на прилично равнище. Надявам се, с малко старание (и със също толкова средства) да го вкараме отново в играта
  7. degoor

    Търся Vst плагин

    Здравейте! От скоро се опитвам да свиря на Casio CTK-720, което основно ползвам като MIDI клавиатура. Та за тази чудесия си търся VST плагин за пиано и/или орган. Идеята е звученето да се добрижава максимално до качеството на акустичния оригинал. В момента ползвам Safwan Matni VST General Accoustic Piano Открих още една версия, който е намира тук Ще се радвам, ако можете да ми предложите и други добри варианти. На личен можете да ми пратите наименования/линкове и за комерсиални версии (включително като част от по-големи пакети софтуер), защото, ако ми харесат, ще си ги купя Благодаря предварително!
  8. Ако не е тайна, защо ти трябва схема на гайда?
  9. Може би трябва да си извиня, че не дадох необходимите уточнения по зададения въпрос: не съм музикант, занимавам се с музика само от няколко месеца и за това питам подобно нещо. Ето защо съм благодарен за всички мнения
  10. Всъщност въпросът ми беше за следното: :exclaim: Има ли алтернатива звукоподражателното свирене в лицето на някоя компютърна програма? (От досегашните ви отговори заключавам, че няма, но все пак приемам всякакви идеи .)
  11. Както казваше оптимистът от известния виц: "МОЖЕ, МОЖЕ..." :idea: Сега сериозно: според даоизма, за да може клоните на дървото (разбирай човека) да стигнат седмото небе на рая, то е задължително корените му да достигнат най-дълбоките нива на ада. Т.е. следва да се намери онази точка, в която двете крайности стават едно цяло. Това всъщност е т.нар. ДАО. :exclaim: С две думи, всичко е възможно, ако имаш необходимото време и търпение.
  12. Сори за кретенския въпрос, но има ли начин чрез компютърна програма от реален музикален файл (например .wav или .mp3) да се извадят звуковите честоти (респективно, нотите) на основната мелодия (т.е. на вокалната партия)?
  13. degoor

    Finale

    @Baby Thomas /Офтопик/ :think: Преди и аз ползвах uTorrent, но тъй като ползвам само по-стари машини (PIII-650MHz, PIII-450MHz и PIII-866MHz) uTorrent ми натоварваше прекалено много процесора и се наложи да го сменя. Освен това, ако не се лъжа, uTorrent не дава възможност да се теглят част от файлове на торента, а не само целия торент. (За повечето торенти това не е особено важно качество, но ако сте с малък хард-диск - каквито са и 6-те ми компютъра - и торентът е в размер на примерно 5-10-15+ GB, щете-не щете трябва да изтеглите торента на части, но с uTorrent не можете да направите това.) В момента ползвам BitLord, който поддържа теглене на отделни файлове, защото BitComet-ът (поне последната му версия) ми прави някакви странни проблеми (някои торенти със солиден сийд не тръгват или спират без никаква причина и пр.). Що се отнася до сайта zoozle.com, на него в момента се вижда надпис: "This space for sale. Contact scott@ilodesign." (сиреч "Този сайт [е] за продажба. Свържете се с scott@ilodesign.") Изглежда URL-то е друго.
  14. degoor

    Finale

    Ако пуснеш в google-а заявка "torrent finale" ще ти даде линк да изтеглиш през торент Finale 2006. (Ако нямаш торент клиент, напиши в google-а "bitlord" или "bitcomet" и от посочените сайтове на "download" изтегли програмката и я инсталирай с обичайните опции - т.е. на всички въпроси от инсталацията избирай "Next", "OK", "Yes" и "Finish". Торент клиентът автоматично отваря торент файловете - т.е. тези с разширение .torrent - само избираш папка и си готов.) В data.bg можеш да намериш Finale 2004. Сайт за безплатно търсене в data.bg можеш да намериш пак чрез google като напишеш например "безплатно търсене в data.bg". В първия от посочените сайтове пишеш "finale" и търсиш или "програми", или "архиви", вземаш линка и теглиш - това е. След това си уреждаш авторските права, (ако разбира се, вече не си го направил) и почваш да работиш. Успех!
  15. Ако ползваш торенти, мога да ти дам линк към около 300 MB торент с ноти за флейта (предполагам във вид на електронна книга). ... Хм, погледнах по-внимателно въпросния торент със заглавие "Solo Flute CD Sheet Music". Оказва се, че това е имидж файл, на който не е много ясно какво има. Все пак може би скоро ще имам резултат - надявям се да са ноти за флейта, защото и аз това търся.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.