Jump to content
Българският форум за музиканти

m.yordanov.g

новаци
  • Мнения

    7
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    Китара

m.yordanov.g's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Много благодаря на всички !
  2. Имам два деликатни въпроса, на които би трябвало да можете да ми помогнете. Свиря от две години с пръсти, започнах с перцето преди няколко месеца. Единият ми въпрос е свързан с това, когато се налага да изсвирим на една китара т. нар. апреджио, но се налага да свирим и акорди със стръминг, един и същ захват на перцето не ми е удобен. Ако в началото съм свирил апреджио и после трябва да мина на акорди, стръминга не е особено чист като звучене, защото перцето съм го хванал по близо до върха. Кажете ми какво се прави в такива ситуации и какъв съвет бихте ми дали. Другият ми въпрос е свързан директно със стръминга. Когато свиря песни само с акорди, се опитвам да държа перцето по-далече от върха, но да не му давам толкова голям натиск. Но в много от случаите ми се изплъзва и се завърта с върха навътре към дланта. Ако хвана малко по стабилно, звученето отново става по-грубо, както в горния случай дори да е хванато в края. Надявам се да получа някакви съвети относно въпросите ми и предварително ви благодаря
  3. Може би имате право, че се лутам, но понякога желанието е повече от възможностите. Изяснил съм си доста неща в теоретичен аспект, но явно са доста недостатъчни и затова постоянно си задавам въпроси. Но все пак мерси. Искаше ми се да знам дали е нормално това, което се случва, а Вие ми отговорихте на въпроса, за което Ви благодаря. Ако намеря добри записващи средства може да споделя какво съм измислил и да обсъдим щом Ви е станало интересно. Поздрави !
  4. Здравейте! Извинявам се предварително, ако вече е обсъждан подобен въпрос, но аз не успях да открия. Измислих една мелодия на китарата. Проблемът ми е, че като включа втора китара, която да държи акордите, определен тон от мелодията не съответства на акорд със същото име. Какво искам да кажа ... ами когато свирим от мелодията тонът Ми, акордът, който трябва да изсвири другата китара не се получава, ако е Ми (нито мажор, нито минор) ... получава се с Ла минор. Между другото мелодията мисля, че я свиря в Ла минорната гама. Свиря от две години и съм самоук така, че не бъдете много критични, ако въпросът ми ви се стори тъп Надявам се да ми помогнете. Мерси предварително и поздрави !
  5. ZLE, китарата ми е подарък, но е ползвана. Един приятел ми я подари. Идеята ми е да са максимално допустимо ниско и удобно. Една приятелка има електро-акустична китара СТАГ и струните са и толкова ниски, че се изискват миниамални усилия да се натиснат. В музикалния магазин ми я регулираха с шестограм някъде в началото на грифа, а не от тремолото. От тремолото бях пробвал, но някои винтчета не реагират на ключето, с което въртя. exxct, досега струните са ми били винаги метални, никога не съм свирил на найлонови струни. Evtim Djerekarov, не знам как да преценя височината в милиметри...
  6. Здравейте! Скоро се сдобих с Fender Squier. На пръв поглед ми се стори прилична китара, на която ще мога да продължа двугодишните ми способности от акустичната. Но срещнах сериозен проблем. Изключителна височина на струните. Дори след като я занесох в музикалния и един продавачите ми я оправи с шестограм отново са доста високи и се натискат супер трудно. Чудя се дали самата китара е такава. Дайте някакъв съвет какво да направя. Благодаря предварително !
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.