Jump to content
Българският форум за музиканти

shabazz

newbies
 • Content Count

  30
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About shabazz

 • Rank
  Ослушващ се
 1. Мястото където падна лака е съвсем малко - с диаметър приблизително колкото 1 стотинка и се намира от вътрешната част на едното от ребрата на радиаторчето. Дори отзад погледнато не се вижда, без да се надникне между оребренията. Сега се успокоих, че всичко е наред с монитора и освен козметичното петно нищо му няма. Благодаря за бързите отговори и желая весели празници на всички колеги от форума.
 2. Аз винаги чистя само със сух парцал, но този път праха беше малко повече и затова реших да ползвам етилов спирт, и това ще ми е за урок Отпред където са говорителите не съм пипал със спирт, спирта беше само отстрани по дървените кутии и отзад между ребрата на охладителя. Иначе съм си свикнал с тези монитори и съм супер доволен от тях, и затова се притесних, понеже не бих искал да ги сменям с други, а тези отдавна са спрени от производство. Пробвах с фазомера, а после и с гол пръст при включен монитор отзад върху метала, където падна лака на радиаторчето и ток не бие, значи няма отечки Дано всичко да е наред и за в бъдеще.
 3. Здравейте колеги, Реших да си почистя активните студийни монитори с парцал и етилов спирт 95%, че бяха доста прашни. Всичко беше наред, докато не вкарах парцала между оребренията на гърба на единия монитор (май е някакъв радиатор за охлаждане). Спирта свали част от боята между ребрата на радиатора и отдолу се показа сив метал, май е алуминий. След случката пробвах колоните и си работят идеално поне засега. Въпроса ми е може ли по някакъв начин това да окаже влияние върху монитора или да го повреди? Незнам за лака, който падна дали не е електроизолиращ и не съм пробвал дали бие ток хаха На снимката съм оградил с червена рамка въпросния радиатор да се види. Извинявам се за глупавия въпрос, но хич не разбирам от електроника и се притесних доста.
 4. Musicman, последна дилема: https://www.thomann.de/gb/palmer_monicon_l.htm#bewertung https://www.thomann.de/intl/bg/mackie_big_knob_studio.htm https://www.thomann.de/gb/presonus_monitor_station_v2.htm#bewertung Контролерчрто от първия линк поддържа двата чифта монитори да работят едновременно, Маки-то май също поддържа, но пък този Палмер има Aux, което ще ми е от полза да го вържа към CD плеъра, а и е почти по-евтин като цена, пък и на мен не ми трябва да го използвам като интерфейс. Незнам, чуденката е голяма сега между тези три варианта П.С. - сега видях че Палмер-а е за пасивни монитори, а моите два чифта са активни. Май остава избора между Маки-то и Presonus.
 5. Ето ръководството ЦЪК , но нещо не мога да се ориентирам относно това, дали могат да звучат едновременно двата чифта (общо 4 броя монитори).
 6. Маки-то ли имаш предвид? С него предполагам, че могат да звучат четирите монитора едновременно, без да се налага да се сменят А с Б? Гледам, че има и два микрофонни входа, ако са по-читави от тези на стария ми миксер Soudcraft Compact 4, би било супер.
 7. Много благодаря, musicman. В крайна сметка се спрях на варианта за монитрен контролер и засега Маки-то е фаворит. Можеш ли да ми дадеш идея за нещо подобно, но с по-ниска цена. Четох за Behringer Mon800 Minion, който много ми допадна, но май е спрян от производство и вече го няма никъде.
 8. Как точно става хватката с изходите за микс? Иначе бихте ли ми препоръчали някакъв читав контролер за студийни монитори до към 200-300лв. ? Сега видях в Томанн тези 2 варианта, кое е по-доброто според вас: https://www.thomann.de/intl/bg/art_scc_studio_control_center.htm https://www.thomann.de/intl/bg/mackie_big_knob_studio.htm
 9. Здравейте колеги, Мога ли да вържа 4 броя (2 чифта) активни студийни монитори към миксер Soundcraft Compact 4 или имам нужда да купя отделно контролер за монитори? Ако ми трябва коонторлер за студийни монитори, моля да ми препоръчате някакъв читав в критерий цена-качество. Благодаря! :)
 10. Отскоро имам ЕМУ 1212м и си работи безпроблемно. Днес обаче за пръв път реших да извадя семпли от един филм и ударих на камък. Искам да помоля собствениците на такива карти, които са правили успешно "Record What You Hear" да кажат как става номера. Пробвах с няколко програми - Sonar 6, Ableton Live 8, Adobe Audition, но няма сигнал. С предните ми звукови карти беше много лесно - влизаше се в Windows Mixer и оттам се дава настройка на Recording и готово, но с това ЕМУ 1212м, като вляза в Windows Mixer-а и от Recording има само една опция "SUM". Явно се правят някакви настройки в PatchMixer-a на Ему-то?
 11. Здравейте, Трябва ми свестен миксер за студийни монитори и слушалки. Взех си втори чифт монитори, отделно и слушалки за запис на вокалите, но нямам отделна кабинка за вокалите, така че искам като записвам вокали да са mute-нати мониторите, а и да не се налага всеки път да изключвам мониторите, за да включа слушалките от кабелите и обратно. Картата ми е E-Mu 1212m и с нея няма как да стане това. Имам си отделно микрофонен лампов предусилвател, така че не искам в миксера да има такива, т.е. трябва ми нещо от типа на Behringer MON800, само да е друга марка по възможност
 12. shabazz

  Studio Projects B1 срещу Behringer B1

  Като гледам, микрофонния амп в клипчето е ART Tube MP, който не е кой знае какво, но при всички положения е по-добър от вградените такива в пулта Берингер. Ако си решил да взимаш микрофона, защо първо не го пробваш в пулта и ако тогава не ти допадне звученето може да вземеш същия ART Tube MP като от видеото (чисто нов струва около 70лв.)
 13. shabazz

  Studio Projects B1 срещу Behringer B1

  Звука, освен от микрофона доста зависи от микрофонния предусилвател. Вградените микрофонни ампове в пултовете Берингер не са много добри. По-скоро се ориентирай към някакъв микрофонен амп, примерно този или в краен случай този
 14. Алмар го имат, да. Алмар се намира точно на ъгъла на метростанция Сердика (до клум Шугър непосредствено)
 15. Доста корав микрофон е този Шур СМ58, само през какви тестове минава и пак работи -
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.