Jump to content
Българският форум за музиканти

niki123bg

VIP listed
 • Content Count

  1,718
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

7 Neutral

About niki123bg

 • Rank
  Sho Shin
 • Birthday 10/01/1976

Previous Fields

 • Инструмент
  RGX420 RBX375 DTXPL M50

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.niliev.net
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Варна

Recent Profile Visitors

1,180 profile views
 1. niki123bg

  Цигулка 1/8

  Човек се учи цял живот, не знаех че освен дължината има и друга разлика между тези за 4/4 и тези за по-малките цигулки. Видях, че има разлика в силата на опън, но я отдадох на разликата в мензурата и не се замислих особено. Имам 1/8 D'Addario Prelude, които сложих преди това на тази цигулка, но звучат по-зле (особено Ми струна), така че стоят като резервен комплект. Бих сложил 1/8 Helicore ако могат да се намерят (ще ти пиша на лични). За съжаление нито в БГ, нито в Томан намерих такива. Цялата тази тема е доста нова за мен, но ще се изуча лека полека
 2. niki123bg

  Цигулка 1/8

  Да, предполагам че не може да се очаква сериозна разлика от една "по-добра" 1/8-ка, но ще продължа с опитите да намеря нещо малко по-добро Сложих за 4/4, защото не мога да намеря Хеликор за 1/8, въпреки че според Дадарио има такива. Иначе мисля, че я подредих що годе приемливо .Оригиналното магаренце не беше добре оформено и Ре струна беше почти на нивото на Сол и Ла, отделно височината на струните беше малко повече от необходимото, а разстоянията между тях бяха както им е било угодно. Сега височините и разстоянията между тях са препоръчаните от MENC и се свири доста лесно. Не съм си играл с душичката, защото сега предстоят някакви участия, а нямаме резервен инструмент и нямам достатъчно опит за да я ръчкам без да се притеснявам. От това което виждам е на едно обичайно място - точно под Ми струна и е назад от магаренцето с около 1/2 диаметъра на душичката. Не зная до колко голяма разлика мога да постигна с преместването на душичката и не ми се рискува поне докато не отминат официалните събития.
 3. niki123bg

  Цигулка 1/8

  Здравей, Цигуларката е първи клас и е за осминка и по измервания и от опити с 1/4 инструменти. Нея ако питаме и моите цели цигулки са и много "удобни", но това е друга тема Рано или късно ще стигнем до четвъртинка и там определено има доста по-голям избор. Можеш ли да измериш големината на тялото на тази цигулка. До колкото разбирам на времето в БГ е имало "голяма" и "малка" четвъртинка, като малката четвъртинка е съответствала приблизително на днешната осминка, та може и да е подходящ размер. Ще съм ти много благодарен Поздрави ps. Ако може да се вярва на тази табличка, даже сме между 1/10 и 1/8 (това разстояние при нас е 39.5 см или 15,55 инча):
 4. Здравейте, Опитвам се да намеря добре звучаща цигулка 1/8 за дъщеря ми и ще съм благодарен за съвети. В момента тя свири на една нова цигулка Stagg, която е доста приятно изработена с бих казал учудващо добро като за китайска стока качество (чисто механично - без дефекти и с добър външен вид), но за съжаление откъм звук не е особено задоволителна - доста тиха и с почти нулев резонанс. Подозирам, че причините са комплексни като основен проблем е размерът на цигулката, дървесината и вероятно в не малка степен обилният слой твърд лак. Едно по-добро магаренце и по-добри струни (D'Addario Helicore) подобриха звука в някаква степен, но като цяло не е особено задоволителен резултатът. Експериментирах и с други струни, които бяха с една идея по-силни, но пък тогава се получава друг неприятен ефект - появяват се доста неприятни резонанси на определени тонове. Осъзнавам, че е трудна, почти невъзможна мисия да се намери добре звучаща 1/8, но съм длъжен да опитам. Оглеждам се за стари цигулки с този размер, но за съжаление такива не се намират към момента. До колкото разбирам Кремона не произвеждат по-малки от 1/4 и съответно няма стари такива, а вносна цигулка 1/8 вероятно е имало предимно руско производство - не зная те до колко биха звучали по-добре от Стаг-а, имаме в къщи една 1/2 руска която не бих казал че звучи особено прекрасно и е обработена с някакъв безкрайно миризлив финиш от който ми става гадно. Нова цигулка с по-добри акустични качества също не знам дали може да се намери - освен многото китайски марки откривам, че Yamaha произвеждат 1/8 и подозирам, че ще е малко по-добра от тази на Стаг. Молбата ми е, ако можете да ме насочите със съвети за намиране на добре звучаща 1/8-ка (стара / нова) или пък ако имате останала такава и се чудите какво да я правите, с удоволствие бих я закупил за моето ангелче
 5. В този студ за хляб не ми се ходи, камо ли на заведение, но съм принципно за
 6. niki123bg

  Китаристи и фотоапарати

  Супер От време на време ме питат познати как е D700 и ме обзема едно странно чувство - в смисъл от както си взех това апаратче спрях да се вълнувам особено от техниката, да ровя из сайтове с ревюта и прочие - просто снимам и не мисля за фотоапарата, а само за снимката, та всеки път се чудя какво точно да им отговоря.
 7. niki123bg

  Китаристи и фотоапарати

  И един спомен за една далечна зима:
 8. niki123bg

  Формула 1

  Не знам дали Бътън или автомобилът на Браун са причината за поредната победа (по-скоро второто май), но Лука Ди Монтедземоло най-вероятно започва сериозно да съжалява за назначаването на Доменикали за спортен директор вместо Рос Браун.
 9. niki123bg

  Китаристи и фотоапарати

  Нещо като HDR, но не съвсем - просто малко занимавка с RAW файл във Capture NX. Снимано преди малко от балкона (благодарности на жена ми, че ме изрита да го видя и да се заема с тежкото начинание да изкарам статива и фотоапарата на балкона).
 10. niki123bg

  Китаристи и фотоапарати

  YtseJam, ти не беше ли канонски юзър Хубаво си наредил светата троица - скоро мисля и аз да се обзаведа с 24-70 и 70-200. D3 много падна като цена, но въпреки по-добрия визьор ми е трудно да преглътна обемистото тяло, така че везните се наклониха към D700 при мен.
 11. niki123bg

  Китаристи и фотоапарати

  Въпреки това, точно това фокусно разстояние от 50мм ми е любимо И аз на времето не успях да се уредя със собствен увеличител, но за сметка на това имах всичко останало - ванички, химикали, ножове за хартия и т.н., вкл. машинка за изсушаване и гланциране, която спестяваше времето за чакане докато снимките изсъхнат и се отлепят от плочките в банята По него време снимах с Beirette - много корав фотопарат - няколко пъти е падал волно и неволно от ръцете ми и въпреки това продължаваше да си снима: Като за модел от 1970 имаше доста напредничав дизайн Не съм чел нищо от А.А., само съм гледал негови фотографии из нета, но вероятно ще е доста интересно - на кои негови книжки си попаднал?
 12. niki123bg

  Китаристи и фотоапарати

  Това ще е трудничко решение. Канонският 85/1.2 също е доста апетитен, но от към тела 5D mk2 нещо не ме привлича, а 1Ds Mk3 е твърде обемист и скъп. От доста време ми се ще да си взема някое обективче на Zeiss, но за Canon и Nikon са само с ръчен фокус, а с тези визьори оптимизирани за автоматичен фокус това никак не ми е забавно Моята мечта беше да имам фул фрейм цифров SLR с 50мм обектив и тя се осъществи, сега мога да се концентрирам върху снимането. Това разбира се не пречи да добавя още няколко обектива - следващият вероятно ще е Micro Nikkor 105 f2.8 VR (хем макро, хем приемлива опция за портрети, а и стабилизиран), а по-нататък ще допълня светата троица с 24-70 и 70-200 и май повече не ми и трябват.
 13. niki123bg

  Китаристи и фотоапарати

  Охх, това е другата болна тема (т.е. хоби) при мен Първото ми SLR-че: Praktica L с обективче Pentacon 50mm/f1.8 Апаратчето е "д'железно" - в прекия и преносния смисъл на думата. Вероятно е по-дърто от мен с няколко годинки (а това не е малко ), но си снима перфектно. Изцяло механично, няма нито светломер нито каквито и да е било ел. изгъзици Пердето на затвора е метално, така че вероятно още дълги годинки ще си бачка безгрижно. Огромен и светъл визъор - въобще готина машинка. За съжаление ме мързи безкрайно да се занимавам с промиване на ленти и прочие, така че си събира праха и от дъжд на вятър изщраквам по някоя лента. Canon 50D: Това апаратче замени вярно служилото ми 350D. Много добър фотоапарат, визъорът е с пентапризма - доста светъл, прилично голям като за кропнат фотоапарат и със сменяеми фокусни екрани. Фокусната система също заслужава добри думи. Много съм доволен от това апаратче, но вероятно ще го продам, тъй като в момента съм се насочил към друга система (Nikon). Две обективчета към него: Canon 50mm/f1.8 Класическо обективче, евтинко и горе долу толкова качествено Нещо не се разбираше с 350D-то (доста сериозен фронт фокус), но с 50D-то фокусира много прилично. Canon 24-70L Заветната червена гривничка - L серия обектив, като цяло няма нужда от хвалби - достатъчно е човек да поснима малко с него Основният му недостатък е теглото - близо 1кг (по-точно 950 гр.). Nikon D700: Доста добро фотоапаратче, което заради full frame матрицата си ми върна радостта от снимането с 50мм обектив. Другият ключов момент - ISO 3200 - 6400 - напълно използваеми. Разбира се и малко обективчета към това животно: Nikkor 50mm /f1.4D Доста остро обективче, още от бленда 1.4 Nikkor 14-24 f2.8 Ето това е наистина широооко Яко обективче, което си взех преди два дни, но за съжаление още не съм намерил време да пробвам като хората. За съжаление тежичък обектив (1кг) и заради изпъкналата челна леща няма как да се слагат обикновенни филтри. От сапунерките, в момента разполагам с ето тази джаджа: Canon G10 Тази турбо сапунерка замени старият ми Canon A60, който много си харесвах въпреки скромните му 2 Mpix. За съжаление А60-та сдаде багажа след доста години вярна служба и наскоро се сдобих с това не особено миниатюрно G10. Малко осветление: Две компактни студийни светкавици Delicacy 180 с плавно регулиране на силата, два софт бокса (един осмоъгълен и един правоъгълен), отражател в 5 цвята, стойки, чадъри и т.н. Забавлявах се няколко часа и установих, че не ме влече особено да снимам със светкавици. И разбира се апартчетата имат нужда от стабилна основа: Manfrotto 055xprob с една доста удобна глава - 486RC2: Доста джаджи се понасъбраха напоследък и трябва да намеря време и желание да разпродам това което не използвам, като вероятно ще си оставя само Praktica-та, D700 с двата обектива към него и статива.
 14. niki123bg

  Direct Injection (DI) Boxes

  Каква звукова карта ползваш, по какъв начин е свързана китарата към звуковата карта - до колкото подразбрах ползваш някаква обикновенна звукова карта и вкарваш директно китарата в нея - в кой вход я пускаш -Mic-In или Line-In. Пусни един запис с този шум да го чуем - това също ще помогне за ориентация. Като цяло при висок гейн винаги има шум/брум независимо дали свириш през компютъра или ползваш истински китарен усилвател - по-скоро въпроса е дали е повече от нормалното. Освен това повечето сравнително евтини звукови карти са сравнително шумни сами по себе си и това също допринася за проблеми.
 15. niki123bg

  Photos

  Дам, определено съм пропуснал купона (не че имах някакво подходящо облекло де)
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.