Jump to content
Българският форум за музиканти

youllee

новаци
  • Мнения

    13
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    guitar, sax

Последни посетители

237 профилни разглеждания

youllee's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Виждам че за риъл бука вече е станало въпрос но не бях погледнал. Извинявам се
  2. В "Real Book" (Не съм сигурен в правописа) отпред има много акорди - буквени означения и тоново съдържание. Наквото го няма там може да се окаже доста сложно съзвучие което вероятно звучи добре само в обръщението което си измислил(спрямо околните акорди) и тогава както казва колегата остават само нотите. Но не се плаши да измисляш нестандартни съзвучия, те по правило са по цветни и красиви от конвенционалните акорди. Просто обясненията им често са извън рамките на функционалната хармония. :read:
  3. Обаче ано човек не е достатъчно в час как композират и други рискува да открие топлата вода. Това второ. А първо - когато човек познава различни методики (и резултатите от тях) има основа за повече оригинални хрумвания. Разбира се не да се изпада в маниякалност, но аз лично предпочитам да познавам работата на някои от любимите ми маистори.
  4. Пише че в третата ще бъдат разгледани композиционни похвати на yellow jackets, oregon и др. Жалко че още не е излязла.
  5. А пък напредналата модална е покрита най-добре от RON MILLER. Някои има ли трета част(ако е излязла). Сега съм си пуснал един Cherles Lloyd и си умирам от кеф.
  6. Пичове вижте "CONTEMPORARY HARMONY - Romanticism through the Twelve-Tone Row" - Ludmila Ulehla. Но не знам къде я има. Ако я намерите кажете от къде. А Бъркли е супер - започва от начало и стига много високо. Покрива изцяло функционалната хармония, началната модална, някои принципи на афункционалната и образуване на по сложни акорди и съзвучия. Но е добре да си намерите и домашните и да ги решавате. Иначе ще е трудно.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.