Jump to content
Българският форум за музиканти

Vodafona

Members
  • Мнения

    51
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Vodafona

  1. Vodafona

    Resprom EMC 1511

    Здравейте. Попадна ми нещо доста старо. Предполагам е някакъв усилвател, но бих искал да знам нещо повече за него. Извинявам се за не много хубавата снимка, но се надявам някой да знае какво е туй животно
  2. Vodafona

    Resprom EMC 1511

    За съжаление не мога да ти го продам, защото не е мой, а е "държавна" собственост. Предполагам някога са пускали радиоточката в едно училище с него.
  3. Vodafona

    Resprom EMC 1511

    Разполагам и с това нещо, което вървеше заедно с усилвателя. Предполагам е някакъв смесител. d Надявам се да мога да пусна сигнал от обикновен миксер с някакви преходници.
  4. Vodafona

    Resprom EMC 1511

    Здравейте. Попадна ми въпросният усилвател, но не съм наясно как се работи с него. Кой от изброените режими на работа в този сайт http://www.kn34pc.com/sch/sch_ampl/resprom_emc_1511.html трябва да използвам, за да го свържа с 2 колони 60W 4ома ? Благодаря предварително.
  5. При мен гредaтa се окaзa товa, че този лaптоп е нaпълно неизползвaем с usb интерфейси. Шумовете си бяхa същите още с първaтa ми китaрa behringer iaxe393, която имaше вгрaден интерфейс. Нaскоро си взех Presonus Audiobox usb и шумове пaк си имa.По някви чужди форуми пишaт, че се получaвa и нa други лaптопи с този процесор, но конкретно решение нямa. С други компютри всичко е ток и жицa.
  6. Vodafona

    Тъп въпрос

    Здравейте. Видях нещо в тубата, което доста ме озадачи. В началото на клипа http://www.youtube.com/watch?v=2PmPlSC-3o8 аз виждам 2 микрофона от двете страни на синтезатора или поне си мисля, че са микрофони. Нима го озвучават като китарен кабинет ?? Или може би го добавят тихичко в микса с няква странна цел? Или пък да са камери, от които не видях кадри в клипа?
  7. Оказаха се доста разбрани от магазина и предложиха да ремонтират говорителя за тяхна сметка, дано този път ремонтът да е по - успешен.
  8. Няма гаранция, но с удоволствие бих им ги върнал. Не знам има ли смисъл да ги питам изобщо за това...
  9. Здравейте. Днес си купих активни монитори от mmg-music. След 2 часа свирене единият говорител спря да свири и скърца като натискам мембраната. В mmg-music ми казаха, че единия говорител е пренавиван. Направи ми впечатление, че изгорелият говорител свиреше по - силно от другата преди да се прецака. Знаете ли кой може да ремонтира говорителя или от къде мога да поръчам нов? Благора предварително.
  10. Здравейте. Разполагам с 4 прожектора подобни на този http://www.musicworld.bg/bg/c_1619/i_15342/DTS_Lighting_SCENA_2000_FR.html В сайта не пише с каква лампа е, но разгледах отделно лампите в сайта и повечето са за 230V. В момента прожекторите са свързани с dmx контролер, с който не можем да се разберем, и идеята ми е да ги вкарам направо в контакта. Предполагам няма да има проблем, но бих искал да се допитам до вас, защото цената им е космическа.
  11. Благодаря за усилията, аз не можах да намеря и това. За съжаление дисплеят и копчетата на устройството от документа на анлийски нямат нищо общо с тези на моя шит. Другият документ изглежда доста изчерпателен, но уви нямам никакво понятие от френски.
  12. Здравейте. Не съм сигурен, че темата е за тук, но понеже няма раздел "осветление", пиша в хардуер. Разполагам със http://www.musicworld.bg/bg/m_3410000/i_31097/KOOL_BOX_DPX_620_DIGITAL.html и http://www.dv247.com/studio-equipment/behringer-lc2412-eurolight-lighting-console--16666 Искам да използвам " sound to light " функцията от берингера. Устройствата са свързани, не помня дали с DMX interface или аналогово, но KOOLLIGHT-a, към който са свързани прожекторите, изпълнява някакви негови си програми и изобщо не го интересува дали берингера е включен или не. За съжаление не разполагам с ръководството на KOOLLIGHT-a. Писах имейли на фирмата, но не ми отговориха. Някой знае ли как да го накарам да работи заедно с берингера? Благодаря
  13. Здравейте, налага ми се да използвам активни колони Behringer B215D .Интересува ме, дали line in XLR жака е свързан директно към line out XLR или има предусилвател преди него. Идеята е да ползвам изхода за вход, защото XLR жаковете на кабелите, с който разполагам, са женски и няма как да влязат в line in http://www.behringer.com/assets/B208D_B210D_B212D_B215D_fig1_web.png
  14. Да, но ако бях написал само това, щяха да последват въпроси какъв клавир, DAW и vst използвам. Също се чудя дали има смисъл да записвам с въпросния клавир с nontouchresponsive (неактивна) клавиатура, или направо да вкарам MIDI файл от Guitar Pro.
  15. Ще опитам да обясня проблема по - подробно Имам casio ctk-496 синтезатор с midi изходи, използвам midi-то на звуковата ми карта M-audio 2496, за да записвам MIDI тракове в cubase. Проблемът е, че синтезаторът не е с touch responsive клавиатура и записаното не звучи добре, а доста неестествено. Същото се получава и когато вкарам в програмата MIDI тракове от Guitar Pro. Има ли някакъв начин MIDI траковете да се редактират в самата DAW, за да звучат по-естествени и реални и да се постигне динамика като при touch responsive клавиатура?
  16. Здравейте! Разполагам с Casio ctk-496 с неактивна клавиатура. Използвам midi-то на M-audio Audiophile 2496. Независимо дали записвам с клавира или вкарвам midi файл от гитар про, записаното звучи доста роботски с няколко VST в Cubase и всякакви безплатни vst-a от нета. Мисля да пробвам с Omnisphere или Overy, но се чудя дали има начин да симулирам touchresponsive клавиатура на вече записан трак или вкаран от гитар про.
  17. http://forum.muzikan...__fromsearch__1 И все пак си вземи еликсири, за да не се налага да сменяш струните през 2 седмици. Издържа с калайдисаните струни половин година и я разкарах, за което съм безкрайно щастлив.
  18. Прагчета са равни. Подложих една ламаринка под грифа и стана приятна за свирене. Явно не са направили нек джойнта много правилно.
  19. Става въпрос за Polyweb, a не за Nanoweb серията на Elixir.Казват, че издържат доста повече от Nanoweb.
  20. Здравейте, доста хора в youtube хвалят въпросните струни, но ги няма в онлайн магазините - в томан също.Някой от вас пробвал ли ги е и имате ли идея от къде мога да си ги купя?
  21. Става, но на другия ми изключително слаб компютър. На въпросния лаптоп няма никаква разлика. Мисля тези дни да запиша отвратителните шумове.
  22. PC-то не сече, пробвах на друг компютър и на него е наред със същия драйвър от сайта на Line 6. ^^ Няма как да е от нойз гейта, пращенето е от съвсем друго естество и няма значение дали изобщо е свързана китарата.
  23. Здравейте, имам доста дразнещ проблем с въпросния процесор. Когато е свързан с usb с компютър се чува доста силно пращене. Не постоянно, а когато пусна песен през него или го бъзикам с HD Edit. Ако е усилен мастър волюма, пращенето е толкова силно, че така си заминаха едни Sennheiser-и. Някой имал ли е подобен проблем или идея защо става така?
  24. Vodafona

    Line 6 POD 2.0

    Мога да добавя само, че тунера може да се калибрира. След натискане на бутона tuner на дисплея се появява честотата на тона ла за 2 секунди. Може да се променя като се върти middle потенциометъра през тези 2 секунди. Много тегаво беше като го бях завъртял без да искам и се чудих 2 седмици защо китарата звучеше фалшиво с бекинг тракове и тн. Трябва да е 440. Все пак за 50 лева + можеш да си вземеш DigiTech RP250, RP255. Звучат по - яко, не ти трябва педалиера, имат whammy (можеш да си направих присет с бас симулация) и RP255 има looper, което си е яката работа за тия пари. Ако взимаш под-а гледай ква педалиера ще му взимаш. Новите подове са с FBV, а по - старите с няква друа.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.