Jump to content
Българският форум за музиканти

tatkoogi

Members
  • Мнения

    407
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    2

tatkoogi last won the day on Март 16 2019

tatkoogi had the most liked content!

Previous Fields

  • Инструмент
    китара

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Bulgaria, Varna

tatkoogi's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

206

Обществена Репутация

  1. Спри да "им" говориш! Вземи еднолично решение )) Хубав ден!
  2. Ники, приятелю, идва ми да възкликна като Ботева... там за Пишурката! Човече ако си ги събрал за албум - давай го!
  3. Хе, тъкмо съм я подкарал friday nights... Е Варна не е Сан Франсиско, но пък вечерта предстои!
  4. tatkoogi

    Процесори

    pepata е твоят човек. Може да се включи с преки впечатления. Цитата по долу е негов... . Благодаря на всички за мнението и помоща по темата! Първо да кажа, че бяхте прави. Наистина Kemper звучи малко-по добре от Helix-a, но разликата е минимална и незабележима в микса. В крайна сметка се спрях на Line 6 Helix LT поради няколко причини: 1. Цена 1572лв vs 3115лв за Kemper 2. Това, че може да се използва като USB audio interface (аз нямах) 3. Идва в пълен пакет (pedal board + expression pedal) vs Kemper при, който трябваше да ги купя отделно. Имаики предвид, че аз не съм професионален музикант всичко това натежа в ползва на Helix LT. И последно да кажа, че процесора звучи много добре и в никакъв случай не е боклук, който не си заслужава парите. И сравнение между Helix и Kemper определено могат да се правят. Моят опит показва, че "тона" идва от пръстите, от ръката, и дори с по-скромен "гйър" можеш да звучиш добре, както и обратното. Надявам се да имам време тези дни и да запиша някой кавър.
  5. Безкомпромисно! Обаче тонът е това което ме размазва... Весела Коледа Ники!
  6. Наско, това направо си е с "крокодилски сълзи"...
  7. Брат! Тонът направо размазва...
  8. Здравей! Ламби е прав вероятно. Може да е кабел, може и потенциометри да има за смяна. Купи си контактен спрей и ги напръскай, но моят съвет еда не ги пръскаш отпред, а да отвориш отново китарата и да погледнеш внимателно - на самия корпус на потенциометъра има отвор, в който можеш да впръскаш от спрея. Спреят има специална тръбичка, която позволява лесно да извършиш тази операция. След това развърти потенциометъра добре в двете посоки няколко пъти. Все пак, най - добре е ако потенциометъра е доказано проблемен да бъде заменен. Успех!
  9. Щом можеш да определиш звученето на инструмента, че дори и стиловото такова, както и възраста му, помощ не ти е нужна. Самата марка е вероятно бюджетна такава, както стотици други... Може и да е английска, което само по себе си нищо не означава. Успех!
  10. Великолепна! Агресия със стил...
  11. Ти пък! Има ги в Ба..р bg за 350лв.
  12. Да, има го и това наистина, но я си представете темата без подробности и без някои отклонения... Суха информация. Е нали уж за това са форумите. А в крайна сметка има и модератори - преценяват, трият. Приключвам със спама
  13. Поведението на Jim си е ок. Четете внимателно... Не се палете всеки път, когато някой каже нещо въпреи името "Гибсън". Има много и различни марки китари /конкретно/ със същото качество, цена, фенове, също произведени в САЩ. А и в крайна сметка се обсъждат не коректно представени инструменти, а не първокачествени такива. И друго да попитам - след като един инструмент струва 2 - 3000лв. нормано, какъв е този от същата марка струващ 1500лв.?
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.