Jump to content
Българският форум за музиканти

analizatorat

Members
  • Мнения

    41
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    китара

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Варна

Последни посетители

551 профилни разглеждания

analizatorat's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

15

Обществена Репутация

  1. Аз имам Xvive от няколко месеца и поне засега съм доволен. Добър обхват, не разваля звука, държи по пет часа без зареждане. Компактно и лесно са употреба.
  2. Ако решиш да продаваш JB - то, аз съм кандидат. На ЛС или 0887 / 306 320.... Поздрави. Росен.
  3. Дай някакви координати. Да могат хората да преценят дали си заслужава да плащат за куриери.

  4. Колеги, пробвах да увелича екшъна, но не помогна по никакъв начин. Пробвах с нъта и постигнах някакъв успех / състейна леко се увеличи, тъй като явно глухата точка се премести с части от тона нанякъде /, но пък грифа стана почти като монголски лък. Прикрепих най-големия метален шестограм /около 80 грама /, който имам към главата на грифа и това помогна най-много, доколкото глухия тон се премести между ре и ре #. Сега се опитвам да си произведа някакво мобилно устройство, което да се прикрепя към главата на грифа / подобно на показаното от Кольо /. Ако постигна някакъв успех ще споделя с вас.
  5. Абе господин EAmechaniX, свири си на китарите за 5 000 лева / или други валути / и дерзай !!!! Остави хората, които се занимават с музика като хоби и нямат професионални напъни и финансови възможности да ЕВОЛЮИРАТ..... Темата не е за обсъждане на качествата на музикалните инструменти спрямо ценовия клас в който попадат, а е за конкретен проблем, който както става ясно не е само при нискобюджетните китари....... Ако престанеш да пилееш енергията си в явно незначителни, несъществени и "ценовоопределими" / за теб / проблеми и я пренасочиш към нещо креативно / напр.свирене /, вероятността достиженията ти в областта на музиката да бъдат съизмерими с тези на класиците в жанра ще нарасне неимоверно....... Казано иначе: ПРЕСТАНИ ДА ПИШЕШ ПРОСТОТИИ, НЕСЪОТНОСИМИ КЪМ ТЕМАТА И ТЪЙ КАТО ЯВНО НЕ ПОМАГАШ, ПОЛОЖИ НЕОБХОДИМИТЕ УСИЛИЯ ПОНЕ ДА НЕ ПРЕЧИШ........ Благодаря предварително за проявеното разбиране към " молбата ми" и се надявам, че ако решиш да продължиш с "помощта си", то следващия ти пост ще съдържа полезна информация относно моят, а предполагам и на още хиляди хора проблем ..... Също така се надявам предоставената информация или съвет да не съдържа добре познатите от предишните ти постове "300 - 3000" или "евтина - скъпа ", поради гореизброените причини и поради несъотносимостта към темата ....... На всички останали: БЛАГОДАРЯ ИСКРЕНО ЗА ОКАЗАНАТА ПОМОЩ. Предполагам, че всеки който разполага с информация по темата или е препатил от проблема ще помогне както на мен така и на всички по-невежи в областта и помощта му ще бъде оценена по достойнство / напр. с няколко бирички или друг адекватен заместител, ако е от Варна или има път насам /.
  6. EAmechaniX, факта че съм неопитен не означава, че съм и малоумен...... Струва ми се, че интереса към темата е висок, което означава, че хората влизат да прочетат и / или да споделят с останалите нещо полезно... От твоите постове не става ясно нищо, освен че не ти е интересно.......и, че не помагаш по никакъв начин....... В такъв случай ще е по-нормално да не четеш и да не спамиш темата постоянно..... Намери си някакво друго занимание с което да си убиваш времето.....
  7. Благодаря на абсолютно всички за отзивчивостта, компетентните мнения / на някои / и помощта / на единици /. Първо да кажа, че екшъна е 1.1 мм., т.е. 1100 микрона ........ да не бях бягал толкова от часовете по математика в даскало сигурно щях да го знам и без помощта на бай Гугъл......... Най - искрено благодаря на kolio_k ....... притиснах главата на грифа в секцията и ....... о, чудо ......., проблемните тонове изчезнаха. Състейна си стана точно колкото трябва. Сега започвам да медитирам върху производството на въпросното приспособление от споделения от Кольо сайт. Ако постигна някакви значими успехи ще споделя в "изработка и ремонт" / или тук, ако изобретя нещо в близко бъдеще /. Относно стойността и качествата на китарата в полемики няма да влизам...... На мен си ми харесва и май това е най-важното. Отново благодяря на креативните музиканти във форума за оказаната помощ. Считам, че темата е полезна не само за мен, а и за всички по - неопитни китарджии и по - знаещите или препатилите могат да продължават да давата съвети относно поставения проблем.
  8. Здравейте музиканти. Моля Ви за помощ. Китарата ми е Ibanez SZ 520 QM. Вече не се произвежда. Купих я от колега във форума. Сетъпната е заводски с малко подобрения от мен /фрет левълинг/. Изключително нисък екшън / около 11 микрона на първа и 13 на шеста струна, замерено на 12 - то прагче /. Абсолютно никакъв фрет бъз, където и да било по грифа. Перфектна интонация / чак тунера се чуди какво става ?!?!? /. Състейна е внушителен ..... освен на три места. Най-зле е ситуациятя при нота МИ в трета октава / стандартно 12 - то прагче на първа струна /. Състейна там "умира" за една сукунда. Уточнявам, че става дума точно за нота Ми в трета октава, защото когато настроя китарата в друга тоналност / напр. ми бемол /, проблемът се пренася на 13 - то прагче, при Ре на 14 - то и т.н. Съответно по същия начин стоят нещата и на втора и трета струна струна / при стандартен строй в Ми - съответно 17 и 21 - во прагче /. Не е от кубето, защото пробвах на още няколко / вкл. пълна лампа / и проблемът си остава. Проблемът го има както на "чисто", така и с дист. Не помагат и ефекти / хоруси, дилеи и т.н / - пробвах. Ще се радвам да чуя / т.е. видя / всякакви мнения / дори подигравателни /, но се надявам някой да ми помогне при разгадаването на проблема и евентуално за отстраняването му.
  9. Аз лично имам washburn x 10, купена за 250 лева. Инвестирах още петдесетина лева за лек ъпгрейт и лютиер и китарата си е съвсем прилична / нисък екшън, без фретбъз и що годе вярна интонация /. HSS адаптерите позволяват да се свири всичко от джангър до лигавщини. Имам и доста по-скъпа китара, като разликата разбира се е УШЕвадна, но като говорим за китари от този ценови клас уошбърна си заслужава. Свирил съм и на бюджетни корт и скуейър, но не останах особено впечатлен / а корта даже беше минал през лютиерски ръце /. Вероятно съм предубеден, но атакувай смело уошбърна, пък ако имаш в излишък още 150 - 200 лева, тук, от форума можеш да намериш изключително приличен инструмент дето ще ти служи вярно поне 2-3 години....... УСПЕХ.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.