Jump to content
Българският форум за музиканти

N1cksoN

Members
  • Мнения

    113
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно N1cksoN

  • Рожден ден 07/25/1986

Previous Fields

  • Инструмент
    keyboards

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Interests
    музика, компютри

N1cksoN's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

2

Обществена Репутация

  1. N1cksoN

    Get Over Yourself

    Dreammind, готино е станало Само дето китарите са малко силни - по-силни от вокала на моменти. И по-скоро ритъм китара му липсва. Онова миди, което ми беше пратил преди време, беше много готино!!! Прати някоя идея да запишем нещо пак.
  2. N1cksoN

    Get Over Yourself

    Хахаха!!! Сложила си си биричките за аватар Мислех да не го пускам, но... какво пък толкова Visit My Website? Единия акорд така съм го изсвирил, че се едно ти го пееш фалшиво :D Още не мога да разбера как съм го постигнал
  3. Няма нужда да те занимавам излишно. Все пак - ако ти имаш желание и време, мога да ти пратя траковете. Но надали ще седна да се занимавам точно с този инструментал Исках да разбера дали са добре миксирани нещата в тоя им вид. Иначе ако трябва да го оправям - първо ще презапиша барабаните. Мерси още един път. Като каза гледни точки помниш ли тази - Pink Panther (Ska Version)
  4. Радвам се, че ви хареса ultramega писах ти на лични btw горе съм объркал - третият акорд е Fm6/C. Всичките са с до в баса.
  5. Да - соло барабанът не е в ритъм изобщо. Вярно е и че за джаза, касата и солото е по-добре да са доста по-тихи.А чинелите по-ясни. А след това ще трябва и баса да се намали със сигурност. Мерси за съвета и че ми отговори все пак.
  6. Много ми хареса! Опитах да запиша хамънд и брас. Дано не се разсърдиш и дано ти хареса funk? На куплета свиря C7 D7 Fm7 A7 - макар че не съм сигурен дали са верни.
  7. Тоя запис е отпреди няколко години. Като се знам колко можех да свиря тогава се изненадах, че пак горе-долу сполучливо е станало... Pink Panther? Има хорус(на баса и на китарата) и дилей - успоредно свързани, както и мастер ефект. Всичко е от клавира. Определено има какво още да се оправи. Как е според вас като нива и ефекти? Дали това е най-доброто, което клавирът ми може да изкара като звук? Ако вкарам още един инструмент, почва сериозно да реже от полифонията.
  8. Не слушам такава музика, но ми харесаха нещата. Пък и отдавна не бях чувал група в България с такова звучене. "the roots" - това ще е интересно да се чуе. Иначе Miss Funky и What you need ми харесаха повече от Отвлечен. Успех!
  9. ОК - Сори, грешката е моя. Трябваше да ти пиша на лично. Ами на такъв съм...
  10. Какво стана сега?Ще правим ли нещо или няма да правим?... Добре бе, хора, нарочно ли го правите не мога да разбера?Първо - дай да правим нещо, после няма никой. За какво си играх да ги качвам тия неща? Хем обясних, че нямам голямо желание да пускам, защото не се знае кой ще ги чете и слуша. Страхотно отношение няма що. И на всичко отгоре само ме набутвате така. Писали там - в другата тема на човека някакви глупости. Като искаш да ми кажеш нещо на мен - ела ми го кажи... Поне кажи - "отказвам се" или "не ми харесват тия неща".Ако ми кажеш истината няма да ти се обидя. После защо съм се ядосвал. Coprophagus, нали искаше анализ на текста. Ами ето това е...
  11. Много хубава песен сте избрали! Много ми харесаха вокалите.
  12. Общо взето, този текст ми звучи като трип хоп. Позанимавах се малко и това сътворих: Инструментал? Същият?, с намалени среди Инструменталът?с вокалната линия. Ето я цялата идея на пиано: Инструментал? Инструментал и вокал? Измислих си и още няколко идеи за аранжимент: trip1? trip2? trip3? Ако не ти харесва гораната, може да развием някоя от тях. А може да я направим само пиано и глас - много красиво може да стане. А ако искаш, може да направим някоя друга песен.Този текст е прекалено дълъг и сложен за обикновена поп балада. А нямам и припев. Ето една стара песен, която от много време ми се иска да я направя с някой и още не съм. текст? Вокал? - само като идея.Преди няколко години го записахме с един мой приятел.Фалшивичко е, но мисля че се усеща идеята. Пиши ми също в каква тоналност ти е най-удобна. Или ако имаш други идеи.
  13. Всеки има право да живее живота си както си иска То това му е красивото. Viara, и аз съм навит. Довечера ще ти пратя няколко идеи.
  14. @Viara, имам някаква идея за вокална линия и хармония.Но нямам идея за припев. Ако реша да нарпавя и припев ще я пусна. @fusion, Жалко че и ти се опитваш да манипулираш, като телевизията.Не взимай пример от тях. Знам от опит Явно не се усети, обаче ти каза същото нещо, което казах аз.Само че аз се опитавам да го кажа по възможно най-простия и разбираем начин. "представя нови гледни точки, информация, чувства" - а за кого е тази информация? За тези, които не я знаят. За едно съм съгласен - Егоистично е да мислиш, че си открил топлата вода - така дразниш хората.Ако хората те харесват, сами ще дойдат при теб.Ама това е ясно на всички. Егоистично е, обаче, да знаеш, а да си мълчиш.Това освен егоизъм е и признак на слабост - да си се свил, да знаеш, но да си мълчиш.Защото те е страх да се обадиш.Страх те е да нарушиш реда.Така просто е по-лесно. Няма истински творец, който да не иска музиката му да бъде чута,разбрана и харесана. Оставете ги тези общоприети мнения - "ама той Джим Морисън не е искал да стане музикант. Начи и аз трябва да съм като него - сиреч, трябва и аз да не искам да съм музикант и ще стана." Забелязвате ли как ценностите се обръщат - все едно се гледаш в огледало, а не виждаш истинския си образ. Джим Морисън е искал да стане режисьор и поет.Но накрая е открил начина, без да очаква - с музиката. Но той винаги е искал да се изразява по някакъв начин. Обобщено с едно изречение: Да поучаваш е грозно, да даваш е красиво - ето това е разликата. А грницата е много тънка и просто трябва да се усети. Не да се обяснява - да се усети. Егоизмът е точно обратното - егоист си,когато правиш нещо само за себе си (сивриш само за себе си) - Може, когато искаш да разбереш, докъде можеш да стигнеш с музиката си.Това няма лошо, разбира се. Но ако откриеш нещо красиво(ако си видял един красив залез само ти) - защо да не го споделиш със другите? Ама всичко това са си празни приказки, защото идолопоклонничестовто почти изчезна вече.Всичко се променя. Както беше написал РокоБГ - рокът е новата класика. Така че всичко, за което си дрърдорим тук е все едно да се мъчим да пишем реквием за симфоничен оркестър.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.