Jump to content
Българският форум за музиканти

eodred

Members
  • Мнения

    12
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно eodred

  • Рожден ден 05/17/1994

Previous Fields

  • Инструмент
    Китара,Бас Китара,Вокали

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Ямбол

Contact Methods

  • Skype
    lord_of_middle_earth

eodred's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Точно-не работи, но сигнала минава през него, а аз съм със захранване, ползвам гo с педалиера BCB-60. Пробвах и 2-та аутпута и А и Б и заедно- нищо! Някакви други идеи?
  2. Имам проблем с chorusa си. Boss CH-1. Когато го си навържа ефектите и не го ползвам нямам проблем,но когато го включа той просто продължава да си предава същия сигнал( в смисъл не променя по никакъв начин тона). Когато включа само него съм все едно с чиста китара без ефекти, а ако не свиря се чува едно бръмчене. Не знам от какво е моля ако някой знае как се оправя да пише. Мерси предварително!
  3. Ние също свирим в мазе. Ползвахме картони от яйца за стените и шивашка вата отгоре после сложихме някой друг плакат и това е. Честно казано чува се много по-добре, защото преди беше само един голям кънтеж- барабани, китари, бас... Картоните за яйца ги взехме от магазини без пари, а ватата мисля че излезе около 60 лева за помещение 2,5x5. Понеже в нашето мазе няма толкова влага сложихме влагоабсорбатор с таблетка мисля, че беше около 20 лв.,а като се изхаби таблетката се купува нова за 15 или нещо от сорта.
  4. Dunlop Tortex 0.88 http://www.musicalinstrumenthaven.com/images/products/detail/DunlopTortexPicks.88.jpg
  5. Аз лично за китарата си ползвам камиончета и съм много доволен поне, когато са вкл. всичките понеже имам само 1 захранване, а рядко слагам батерии. Скоро обаче ще взема педалиера и ще се оправи работата. Но имам и набллюдения върху някои процесори на Line 6 и BOSS и мога да кажа, че също не са лоши. Ако човек иска да свири много различни стилове мисля, че процесорите са по-добре, защото имат много ефекти, които докато събереш на камиончета ще видиш зор, а на концерт да ги ползваш пък вече... От процесора 1-ва 2-ра 3-та банка и си готов . Обаче аз свиря само в 1 стил поне у нас и си ползвам 1 или 2 настройки на дистера, които съм запомнил. Много против гитар риг съм, не знам самата програма не ми харесва. Лично мое мнение no offence. А да аз имам и толкбокс, от който също съм много доволен той не знам какво се води може би камионче .
  6. eodred

    EMG на Washburn N2

    Голямо благодаря на всички, които писаха по темата. Помогнахте ми много, а относно това на какво свиря от 3-4 години на китара, от 3 на бас и от година насам и пропях . Песните на Металика повечето знам и да ги свиря и на бас и на ел.китара и да ги пея. Не знам защо толкова много хора ги бърка на какво свиря, понеже rockfire не е 1-вия, който ме пита. А въпросите не са така между другото, защото наистина ми е интересно да разбера какъв пикъп е удачно да си сложа, когато събера пари.
  7. eodred

    EMG на Washburn N2

    Мерси за съветите. Мисля, че ще остана на пасивни, но все още се чудя какъв да взема. Свиря Металика основно (и то много сериозно 20-30 песни) и по-малко Мегадет, Сабат и др. и малко рок, но мисълта ми е за здрава жица да ми помогнете кое да избера с какво да сменя Washburn нек адаптера. Мерси предварително! П.П. А да и днес я отворих китарата Лорънса съм се заблудил, че е активен. Моя грешка извинете.
  8. eodred

    EMG на Washburn N2

    Моя грешка електрониката е активна... поне Bill Lawrence-a.
  9. eodred

    EMG на Washburn N2

    Та колеги имам запитване, защото ми е мерак да си сменя 1-ния адаптер на китарата. Washburn-a ми е с преден Washburn pick-up и заден Bill Lawrence. Аз искам да сменя Washburn-a и да попитам дали е възможно да го заменя с EMG 81 или 85 примерно, защото гледам, че са активни и им трябва батерия, а моите са пасивни.
  10. Уроци ли ?! Дръжки! Слушайте сега може да съм набор 94 ама мога да ви кажа, че ако не харесвате музиката, която трябва да я пеете, просто няма да можете да я изпеете ! Аз лично съм фен на Хетфийлд и мога да ви кажа, че мога да пея и чисто и да се дера, като дрането не ми е абсолютно никакъв проблем, докато с чистото имам лек проблем, породен от притеснение . Не всички инструкции дадени в началото на темата са верни - защото примерно при мен бирата има само положителен ефект на 3-тата вече има не Whiskey in the jar ами It's my life и Wanted dead or alive. Другото което мога да препоръчам е ром, ама така да не се оливате само по 100-150 мл max, че да не почнете да си забравяте текстовете . И да не кажете, че съм битов алкохолик ето да ви покажа как процедираме с моята група ( свирим основно Металика около 20 парчета имаме), а да пропуснах аз съм беквокал : 1.Събираме се аз и вокала, пием ром и разпяваме с пианото 2. Идват китаристите да загряват 3. Идва барабаниста 4. Хващам баса 5. KILL 'EM ALL, BLACK ALBUM ... Аз лично пея 3 песни като лийд- Hit the Lights, Paraniod, Ace of Spades и мога да кажа на сега започващите да пеят, че трябва добре да загряват ако пеят такива песни да не останат без глас. И специално за Kiril T., според мен screama не е най-атрактивната техника на Джеймс, според мен той сега пее доста по-добре от преди.
  11. eodred

    Любими певци

    Джеймс Хетфийлд e в убийствена форма в момента !!! И как може да казвате, че Брус Декенс плюе в микрофона ?! Този човек е железен ! Много ме кефят и Ози и Плант и Бон Скот и Браян Джонсън и Бон Джоуви и още мноооого мнгооого...
  12. eodred

    Любими басисти

    1-Стив Харис 2-Гийзър Бътлър 3-Клиф Бъртън и Джейсън Нюстед 4-Джон Поул Джоунс 5-Робърт Трухильо и после всичките безумно бързи фънкари (лично мое мнение понеже съм фен на траш и хеви метъла)
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.