Jump to content
Българският форум за музиканти

mmkay

Members
  • Мнения

    15
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    китара.

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Варненец

mmkay's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. mmkay

    Sepultura - Subtraction

    Ето ги барабаните в миди файл. (инструмента е зададен като пиано, така се експортира, иначе са си барабаните) Горе-долу съм оправил темпотата да са като по оригинала. (освен на места, където става дума за едни и същи рифове; свирят ги двата пъти с малко по-различни темпота)
  2. mmkay

    Sepultura - Subtraction

    Вградена саунд карта имам, от тия на Realtek дето са на почти всички дъна. Ще се получи ли, ако вместо карта взема интерфейс като този? Впрочем, открих, че бекинг трака (всъщност извлечен от таблатура за Guitar Pro) е в леееко по-бързо темпо от оригиналната песен (на места има +20 bpm) Скоро като го поправя, ще презапиша китарите, дано се получи по-добре. (И се чудя защо ми е трудно да изсвиря песен, която свиря всеки ден поне по 3 пъти)
  3. mmkay

    Sepultura - Subtraction

    То целта ми беше да пресъздам напълно звука на албума Arise. (По-тежък албум в стандартен строй не съм чувал, сигурно няма и да чуя). Очевидно не се получи, де, някой има ли съвети? (освен да записвам с истински гиър, което сега не ми е по възможностите) А че китарите се разминават с барабаните, по-скоро е от некадърен китарист. Още по-лошото е, че не се уча тепърва, вече имам едни 2 години и нещо, т.е не ми е простено.
  4. mmkay

    Sepultura - Subtraction

    Едно кавърче на една много любима песен. Направих го по-скоро за да се упражнявам в миксинга и мастеринга. Барабаните са Superior Drummer, баса е симулиран и минава през плъгин-имитация на Sansamp, а китарите минават през POD Farm. (латенцията доста се отрази на свиренето, или поне така ми се струва). http://soundcloud.com/evasion-1/subtraction-sepultura-cover
  5. mmkay

    Фен-клуб Marshall

    И аз вече съм в клуба, от скоро имам едно (скромно за сравнение, като гледам изцяло-ламповите зверове в темата) Valvestate 8080. Като сложа (не, че е наложителен, ама и без това го имам) един Boss HM-2 да вдъхне малко ниски честоти и гейн, дава прилично достоверен класически тон (визирам 80те години). Снимка, не е моя, ама нейсе. Е, следващата стъпка е JCM 800, ама солидно трябва да спестявам.
  6. Шумовете от липса на екранировка, до колкото знам, не изчезват с докосване на струни/магаре. Да нямаш предвид шумове от лошо заземяване? А и при мен се появи същия проблем заради калпав адаптер за ефект. Възможно е да става дума за кофти токоизправител в самото кубе.
  7. Ако искаш флойда да ти е двупосочен и ти се отделя време, може да махнеш грифа и да го изпилиш под ъгъл в сглобката. (или да сложиш нещо в сглобката). После евентуално вдигаш височината на флойда. Имам Charvel Model 4 с нерецесиран флойд и там така е направено. http://www.tundraman.com/Guitars/NeckAngle/NeckAngle.JPG
  8. Sepultura - Under Siege (Regnum Irae) - и чисто, и мръсно.. Metallica - ...And Justice for All - да, същият. (баса е зле, ама все пак това е форума за китара)
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.