Jump to content
Българският форум за музиканти

Odissey

Members
  • Мнения

    48
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    китара

Odissey's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

3

Обществена Репутация

  1. Когато изпращаш нещо от РФ, получаваш квитанция, на която е посочена обявената стойност. Пък за другото...представи си, че твоя човек в РФ е получил парите ти и ти е изпратил твоя ефект, който струва да речем 200 лв. По пътя го крадат. Е и? Ще получиш 90 лв и ще си доволен?
  2. За какво си мислите?

  3. За какво си мислите?

  4. За какво си мислите?

  5. Да споделя своя опит. Преди два месеца получих ценна пратка от Русия "от частно лице към частно лице". Обявената стойност на пратката беше 10 000 рубли (250 евро). Първо, дори пратката да е изпратена с оптиция "авиапревоз", срокът за доставяне минимум е един месец. Второ, понеже Русия се води към "трети страни", при получаване на пратка по-скъпа от 45 евро тя автоматично отива в митницата, където задължително се плаща ДДС, мито и др. такси. Също така в митницата веднага се пращат всички колети, по-тежки от 2.5 кг. Можете да избегнете плащане на мито при пратки, по-скъпи от 45 евро, ако получите от изпращача по ел. поща писмо, в което той посочва имената си и адреса и изрично пише, че пратката е "подарък" за... (вашите имена и адреса). Това писмо се разпечатва и се носи в митницата. Също така, ако стоката е чисто нова, митничарите искат сканирано копие от касовата бележка от руския магазин. Върху цената, обявена в нея, се плаща ДДС. ДДС-то не можете да избегнете по никакъв начин. Аз върху 250 евро платих 100 лв, плюс разни такси и пр. в размер на 12-15 лв. Добре поне, че не ме накараха да платя и митото... Обяваване на по-ниска цена от реалната при изпращане на колет може да доведе до това, че още на територията на Русия някой ще го гепи и на изпращача ще му изплатят само сумата, която е обявил като стойността на колета. Тъй че...единственият вариант - или стоката трябва да е много евтина, или трябва някой приятел или познат да се навие да я докара.
  6. За какво си мислите?

  7. За какво си мислите?

  8. Здравейте, интересувам се от миксера телефона ми е 0888502059

  9. Здравейте, интересуваме се от миксера и кросоувъра какви изходи ивходове има,ако ви е по удобно може да ни оставите телефон за връзка за да се чуем и разберем...

  10. Odissey

    Gibson или Epiphone

    Глупаво е да дадеш 500 евро за Епи. Не си заслужава. Взимай Гибсън, защото така или иначе ще стигнеш до него. Нито едно Епи, колкото и да е добро, не струва повече от 600-700 лв. Гиби-то е класа над Епи.
  11. Тук говорим за 650 евро, а не за китарите на Марти. Да не споменаваме за оборудването му...
  12. Въпрос на вкус, но китара с един хъмб... не звучи сериозно, въпреки че има такива. Не мой да я "разпалиш". Все едно да сложиш двигател от "Москвич" в "Ауди". Впрочем, ти си знаеш.
  13. И тез' не ги купуват тъдява, гледам! ... и напр. Soldano (amps) с доживотна гаранция, независимо кога, от къде(от кого) и през колко ръце е купен. Май не е в гаранцията, проблемът! Купуват, батка, виж им страницата с поръчките. И от Австралия поръчват, и от Канада, и от САЩ, и от прочие европи.
  14. Нда...като става дума за скъпи инструменти... Гледах наскоро сайта на руската фирма "Шамрай" - правят кастъм китари по поръчка. По 1000-2500 долара. Гаранцията за грифа и тялото е доживотна. За чарковете, ако са западни, и за адаптерите, ако са поръчкови - 5 години. Останалото - 1 година.
  15. Всичко е правено с Кейкуок. Който иска да се пробва, мога да му изпратя мидита във *wrk или *mid, мисля, че със Сонар нотите директно ще се отворят.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.