Jump to content
Българският форум за музиканти

agrogrind

Members
  • Мнения

    145
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от agrogrind

  1. Страхотен усилвател ! Имам го с А кабинет на същия производител. ТОП изпълнение и звук.
  2. Здравейте, колеги! Интересувам се дали някой от вас е изпробвал ТЕЗИ пикъпи. Също така не бих отказал и други предложения за ноизлес Р-90.
  3. agrogrind

    Ibanez - Edge Zero

    При мен работи с 11ки струни в "ми". Китарата е Jackson Professional от 96та год. Ползвам EVH комплекта за FloydRose
  4. agrogrind

    Състейн 13/2

    Здравейте, Колеги! От известно време ме мъчи един въпрос: Защо на някои от китарите ми състейна на 13позиция, 2ра струна е с различимо по-малка трайност от този на всички останали позиции и стуни?
  5. agrogrind

    Перцето

    Еликсирите здържат около месец и половина и след това стават на парцал. Все пак не съм единствения дето свири с метално перо
  6. agrogrind

    Перцето

    Аз съм намерил моето перо или по точно - направих си го. Материалът е чинел
  7. Колеги барабанисти, Имам нужда от парчета от счупен чинел Istanbul EFES Shiny или от чинели с подобна дебелина. Контакт с мен на ЛС
  8. Здравейте, колеги Какъв модел се водят ключовете на първа и втора струна на китарата от това видео ?
  9. Китарата е с един бридж адаптер и суича трябва да управлява само напрежението
  10. Здравейте ! Имам питане към по-компетентните колеги. Възможно ли е да се върже суич 5-ца , така че да сменя напрежението подавано от батериите ( две по 9 волта ) към активната електроника на китарата ? Edit: Снимката е примерна.
  11. Колега, дай снимка на това, което търсиш.
  12. Ето три безкомпромисни варианта на решение. Първите два са обсъдени. Третия е безкомпромисен по отношение цена
  13. Показвам най-евтиния възможен вариант за страп-лок. Работи безотказно.
  14. Само 5 и 6 та струна се разстройват и то не винаги, понеже нъта е отключен с цел да "дропвам" китарата.
  15. Слагай струните с топчетата или направи като мен , ако тремолото позволява. КЛИК
  16. @jabs Тук съм и следя темата ---------------------------------- Усилвателя работи доволно добре. В момента съм го дал на човек, който се занимава с такъв тип апаратура и който ще ми свърши работата, за която попитах тук. Благодаря отново на всички за отговорите и предложенията. Поздрави от Плевен !
  17. Благодаря на всички, както за позитивните така и за негативните мнения. Козметика,кутии ще направя сам. Имам нужните инструменти и познания за да се справя с тези неща Имам и три неизвестни говорителя 12" от стар правен български кабинет , на които не им знам съпротивлението, но не е проблем да се провери . Това, което трябва да има по преработения "Орфей" е: - ключ ON/OFF - ключ Stand by - вход за китара - тон корекции (евентуално за ревизия, понеже си има) - изход за говорител (по възможност женски жак) - захранващ кабел с букса ( от тези дето ги има по компютърните захранвания ) От мен по темата за момента - толкова. Очаквайте снимков материал Поздрави от Плевен !
  18. Идеята ми е да остане само грамофонния вход и потенциометрите ,радиоприемника да изчезне и да го монтирам в кутия тип "комбо" с приличен вид и говорител. Това е. Драив и крънч не ми трябват, понеже ползвам "камиончета"
  19. Не. Само прах, паяжини и остатъци от дървояди....Според лепенката на металния корпус е произведен 1958 година
  20. Забравих да спомена , че изкарва звук от китарата през грамофонния вход, но има доста нежелани шумове и други гадости по звука. Козметиката и кутията я ще си ги направя сам. @Parni_Valjak Горния пост като подигравка ли да го приемам или ... ?
  21. Здравейте! Обръщам се към колегите, които разбират и ремонтират лампова апаратура. Така..... Наскоро се сдобих с лампово радио "Орфей" , което искам да направя на малко комбо да си "джиткам" вкъщи, че ми писна от тъпия транзистор, дето съм в момента с него. Въпросът ми е следния: Кой от вас би се наел да го направи така, че да стане усилвател за китара? Съответно ще заплатя труда и материалите, на този, който се заеме с тази трудна за мен задача. Можете да се свържете с мен на Л.С. , по скайп : agrogrind или чрез фейсбук: Петър Карадачев Снимки на радиото >>>> тук <<<< Благодаря предварително. Поздрави от Плевен !
  22. Плаващото тремоло не би трябвало да е проблемно. Но това е само мое предположение Дори би било доста по-лесно за настройване и със сигурност би спестило доста време
  23. Здравейте, преди малко попаднах на това видео Какво мислите по въпроса
  24. Интересна тема, която ще следя с удоволствие. И за да не съм ще задам следния въпрос : В каква насока влияе този тип финиш на звука на китарата. Питам, понеже имам един бас , който почти е останал без лаково покритие. Грифа е от клен с кленов фретборд
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.