Jump to content
Българският форум за музиканти

Elan Morin Tedronai

новаци
  • Мнения

    28
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно Elan Morin Tedronai

  • Рожден ден 02/07/1986

Previous Fields

  • Инструмент
    барабани, бас

Contact Methods

  • Website URL
    http://en.wikipedia.org/wiki/User:Painbearer
  • ICQ
    334500340

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Somewhere in a Galaxy far, far away...
  • Interests
    something in space beyond

Elan Morin Tedronai's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. е, може и да лъска бастуна. това едва ли има голямо значение въобще за по-доброто свирене... мисълта ми беше, че да си като Дон Хенли от Eagles не е лесно. поне в моите очи. аз не съм вокален и музикален теоретик и специалист. просто знам, че ми е много по-лесно да си говоря и да ти тананикам или мърморя докато правя упражненията си.
  2. а, дали ще пее докато свири. защото това ми изглежда доста трудно.
  3. 1. Mick Avory (The Kinks) 2. Steve Upton (Wishbone Ash) 3. John Bonham (Led Zeppelin) 4. Nick Mason (Pink Floyd) 5. Ringo Starr (The Beatles)
  4. мисля, че беше от онзи джаз магазин на Пепи Славов и беше един от последните модели. палките са всъщност много добри. проблемът е в мен.
  5. ами, можеш ли да препоръчаш някое просто pdf-че, с което да се запозная по-обстойно и да го попрепрочета няколко пъти, за да си нямам проблемите?
  6. тя не е счупена, просто около "врата" е леко изтрещяла, защото има някои позагубени тресчици. просто се подсилва и пак се върви. все пак е 25 кинта на Vic Firth.
  7. ами търсете в eMule-то. аз го имам вече, ама сега отскоро започнах да изяждам Dave Weckl.
  8. ми, с нещо ги залепва. не ме питай с какво, но едната беше поизтрещяла и той я подсили с нещо като хартия, с които ги обвива около края, защото аз бая ги малтретирам. не е анормално. палката си е същата и нямам проблеми с нея. само дето трябва повече да внимавам, защото често ги удрям една в друга без да искам или ги удрям с цялата им тежест по пада, което ми/им причинява болка.
  9. аз имам определен проблем с нотите и с броенето. когато примерно седнем с Донко да правим нещо и аз трудните неща, които съм им свикнал, щото ги знам по чертички и завъртулки ги правя, а когато тръгнем да правим нещо просто, но аз не познавам нотите, седя и се пуля. после той го показва два-три пъти и аз го правя и то се получава всъщност. но нотите не ги познавам от кора до кора, което си е... за срам сигурно.
  10. общо взето предпочитам по-тежки палки. верно, че е малко по-трудно, но като свикне човек и бая мускули се развиват на китките. иначе в момента съм с едни на Vic Firth, но ги дадох на учителя си малко да ги позаздрави, че са леко поизтрещяли.
  11. това sub.bz ме дразни, защото не праща мейли за регистрацията. много е тъпо. по-хубаво да се качи някъде другаде тая школа. а, иначе на мен в момента ми помагат школите на Дейвид Гарибалди и Джим Чейпин. но аз съм още много зелен...
  12. гумата я намерих на строеж, защото баща ми е архитект, а дървото пак някъде там. и после си ги залепих и на него тренирам от 1 година вече. общо взето направи си сам. намери подходящи материали и 1 такова глухо ти е напълно достатъчно, поне докато напреднеш, за да решиш дали искаш да си купуваш барабани. за не повече от 10-15 лева ще си намериш материали.
  13. е, не е чак толкова зле. може да се кара волгата... както и на тези амати, предполагам може да се свири. но ако ще харча пари предпочитам да е нещо качествено и много скъпо, отколкото евтино и чупливо.
  14. искам да допълня още, че Ринго е изключително изкусен и точен барабанист. през цялата 9-годшна кариера на групата, много повече грешки са били правени от останалите, отколкото от него. освен това искам да подчертая, че сега можеш да вземеш един страхотен барабанист и да му кажеш - "искам така и така да стане". да, ама тогава е било друго време - демек 60-те, да не говорим, че са били прекалено млади и не са знаели въобще какво да искат. Ринго освен това е един от първите, който въвежда нормалната постановка на държане на палките, отколкото традиционната. настройване на по-ниски тоналности на барабаните и други, освен нещата, които е правил за Beatles. по-точно еготата на Макартни и Ленън са били пораснали до немай къде. да не говорим, че изключително големия талант на Харисън, който въобще не им отстъпва в композирането е било една от големите причини Beatles да се разпаднат. а Харисън да си призная ми може би един от най-любимите от цялата банда. п.с. Ринго винаги е бил женкар, преди и след като е срещнал Морийн Кокс. п.п.с. знаеш ли, че синът му Зак Старки (който поразително много прилича на него) свири с Oasis, сега? А, Oasis са като "отрочета" на Beatles.
  15. мисля, че Ринго е невероятен барабанист, наистина и заслужава да бъде споменат. Бийтълс просто не биха били същата група без него. да не говорим, че Ринго е имал най-яките пички и е бил с най-голямото чувство за хумор. разбирал се е с всички и е бил приятел с всеки от групата. това го прави изключително необходимо звено в Бийтълс, въпреки, че не е бил композитор както Макартни и Ленън са били и Харисън по-късно. Beat-ът, който вади в "Don't Pass Мe By" е невероятен, по моему. много ми харесва. страхотен барабанист.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.