Jump to content
Българският форум за музиканти

patman

Members
  • Мнения

    37
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    китара, шише

Profile Information

  • Gender
    Male

patman's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Обществена Репутация

  1. Може и пръстите да наболяват повече от металните струни, но пък заслужава ли си да си убие желанието за учене.. Преди и на мен ми даваха съвет да си взема с найлонови и много се радвам че не го послушах. Иначе в базара има един Ovation за 180 кинта който може да се окаже супер за теб Eva, но нека и някой друг каже мнение за него.
  2. http://www.justinguitar.com/ Тук има доста полезни неща. Пича е малко дразнещ, но определено помага.
  3. http://www.bossgtcentral.com/showthread.php?24089-Direct-comparison-Boss-GT-10-VS-Pod-X3-Pro/page2 Тук евентуално можеш да намериш малко информация.
  4. patman

    Ibanez RG350DXZ + BossGT10

    http://www.bossgtcentral.com/dm/ тук може да намериш няколко патча за металика. С този софтуер можеш да си ръчкаш gt-10-ката.
  5. Пробвал съм ibanez s320 и при дропване в Ре останалите струни не мръднаха. Също на моя ibanez му сложих backbox но далеч не си свърши работата като хората и не мога да дропвам толкова лесно (може и в мен да е проблема, просто не съм си играл да го настроя както трябва).
  6. Fender CD-60 bk Трябваше да си взема carved edge, но сега едва ли ще я сменя.
  7. Ето ви още една полезна програма за BOSS GT-нещоси: http://fxfloorboard.sourceforge.net/ Можете да си правите бекъпи и да си настройвате процесора през компютъра без да се изгърбвате.
  8. Възможно ли е миризмата да е била от маркировката по лампите? Звучи съвсем логично, но не ми хрумна тогава..
  9. patman

    HELP !

    Погледни това и ако още не става не знам..
  10. patman

    Telesound

    И аз го познавам и е супер точен и услужлив. Няма да съжаляваш нито за китарата нито за магазина.
  11. Тоя момент с опит-грешка нямаше да го има ако пийви и the tube store не ми бяха казали, че няма проблем с тия лампи.. Ампа си е здрав и му сложих старите докато е време за да няма издънки.
  12. Писах на Peavey и на The tube store и от двете места ми казаха, че нямало да има проблем. Да ама като посвиря половин час нещо вътре в ампа се нагрява повече (точно над лампите платката е) и започва да намирисва съвсем леко... В крайна сметка тези дни ще си сложа един потенциометър и ще си биасна усилвателя както си му е реда. За измерване обаче, тъй като не ми се пробиват излишно дупки по кутията се поразтърсих как мога да си правя измерванията и тук намерих Bias Rite Head Kit, но не знам къде мога да си намеря цокли. Имате ли идея къде мога да търся и как се казва на български долната част с пиновете?
  13. ^ Интересно, че от RGA 427 отиваш на Schecter. Няма да съжаляваш де - и аз съм от около 2 месеца със същия. Жестока китара е.
  14. То хубаво да измервам ама като нищо не разбирам ... Всякаква помощ по темата е добре дошла. Ето какво е писал един пич, който е правил мода: "Did the adjustable bias mod on my Valveking 112 over the weekend and boy did it improve the sound of the amp. Before the SED 6L6GC's were biased about 20mA on my meter. Did the adjustable bias mod and got them up to 40-42 mA (PV is 425 volts) and the amp just sings now. I'm gonna have to order a 25K locking bias pot from Weber and re-do it (just soldered a 25K guitar pot in for now), but now I know it works anyway. Why Peavey fixed biases these amps so cold is beyond me." На моите лампи пише 19(каквото и да е това)
  15. Няма потенциометър за биас на Valveking. Хората си ги модват и добавят Valveking Mods Ако ги сложа така какво ще се получи?
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.