Jump to content
Българският форум за музиканти

dean_dime

Members
 • Content Count

  182
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

About dean_dime

 • Rank
  Редовно навъртащ се
 • Birthday 01/16/1992

Previous Fields

 • Инструмент
  Schecter, Yamaha, Ibanez

Contact Methods

 • AIM
  dean_dime
 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Г.Оряховицa

Recent Profile Visitors

379 profile views
 1. dean_dime

  Steinberg UR22 mk2

  Здравейте! Искам да попитам дали някой се е сблъсквал с подобен казус? Горепосочената звукова карта е нова. Драйверите са инсталирани (и преинсталирани неколкократно) и фърмуера е ъпдейтнат но много често се получава прекъсване на звука с мигане на диода за USB връзка. Получава се и когато захранването е през комютъра, както и при алтернативното зарядно с micro usb. Дали проблема е в USB кабела, драйвер/фърмуер или дефект в картата?
 2. Благодаря много за отговорите! Намерих тези https://www.trimis.com.gr/en/accessories-parts/spare-parts/parts-for-guitar/tremolos-saddles/bolts/guitar-parts-ibanez-2el2-5.html но не съм поръчвал още. Мисля първо да погледна по железариите. Но наистина в Евроболт има такива.... само трябва да видя размера дали е стандартен.
 3. Здравейте! Искам да попитам дали някой има представа от къде мога да открия винтчета за притискане на седлата (за интониране) на Edge Pro II 7 защото моите са доволно изядени. Единствените, които открих са в Ebay ... 20$ (с шипинга) за 6 бр (трябват ми 7 xD)
 4. Ами до сега (2 години) е работила безотказно с USB 2.0 и изведнъж умря.
 5. Здравейте! Днес сутринта, 5 минути след включване на компютъра, започнаха да се чуват пукания от мониторите и звуковата карта (Scarlett 2i2 - 1st gen.) спря да работи. При включване светват за секунда (както по принцип) peak индикаторите и usb диода но последния престава да свети мигновено. От друга страна ми изписва, че има проблем с включеното устройство и същото не бива разпознато. Бутона за phantom power свети при включване ( не знам ако е изгоряла дали ще всети нещо въобще). Пробвал съм да рестартирам компютъра няколко пъти, да преинсталирам драйверите, както и всички USB с оригиналния ( и с друг кабел) и за капак с друг компютър ... резултат няма. Видях, че един колега е имал същия проблем със Скарлет от по-големите модели (същия дилър) но явно е имал още гаранция и я е занесъл та причината за проблема не разбрах от темата. Моята гаранция за беда е приключила вчера (откриването на този факт беше прекрасно преживяване). Въпросът ми е дали има решение за проблема (дали в сервиз би могло да се отремонтира или да си търся друга карта). Повечето подобни проблеми в нета са свързани с оптимизация на windows-a (8/10) Аз съм със Windows 7. П.С. Това е първата ми външна саунд карта и не съм запознат до колко проблемите при този тип техника подлежат на отстраняване или поне ако се стигне до покупка на нова дали аз не съм предизвикал по някакъв начин този проблем.
 6. dean_dime

  Ibanez 5 way switch

  ^ Ами точно в това е въпроса. Тъй като познанията ми в тази област се простират дотам да включа поялника, да разпоя проводниците от единия селектор и да ги запоя на другия... затова и имах ядове когато в момента на закупуването на китарата смених адаптерите с Димарзио но поне схема има за Ibanez с такива адаптери но за Шалер суич не открих... та така...
 7. Зравейте! Искам да попитам дали някой знае къде в БГ може да се открие въпросния селектор. В musicworld има един на Шалер, който също като този на Ibanez е с 8 крачета но до колкото разбрах е с различна схема на връзване, а и цената му е същата като на оригинален от UK.
 8. По официални данни от Бернджър не открих да препоръчват други освен техните лампи. Но на доста места вече открих, че се използват двата споменати от мен бранда за конкретния амп, а също и цели сетове (3 предусилватени и 2 крайни) от същите марки. Параметри на лампите на Бугера не успях да открия ( или просто не знам къде да ги открия), а на JJ и Tung Sol ми изглеждат сходни ( отново ... сферата на образованието ми е далеч от техническо и не са ми особено познати стойностите и значението им). https://www.amplifiedparts.com/sites/default/files/associated_files/12ax7-tungsol.pdf https://www.amplifiedparts.com/sites/default/files/associated_files/t-12ax7_ecc83s-jj_specificationsheet.pdf
 9. Въпроса ми беше най-вече свързан с наименованията на цоклите за предусилвателните лампи тъй като Bugera продават лампи със същите наименования и затова се зачудих... пишеше някъде, че А уж трябвало да са с по-малко шум... Принципно разбрах, че често се използва комбинацията v1- tung sol, v2, v3 - jj tesla. Просто болшиството от хората са на мнение, че 803s са с не толкова мътно и по-стегнато звучене. Усилвателя го използвам както за класически рок и блус, така и с Blackstar ht-metal pedal ( tung sol ) в клийн канала за по-тежки неща.
 10. Ами вече има повече шум, по-неясен и неотчетлив тон с по-малко високи. Макар и да знам, че стоковите лампи на марката са зле в началото тона беше по-добре от сега.
 11. Защото явно макар и да не съм го ползвал много вече се налага подмяна.
 12. Здравейте! Имам няколко въпроса относно подмяната лампите на един усилвател. Моделът е Bugera v22. Имам го от 4 години но тъй като почти не съм го ползвал (свиря предимно със симулации на Positive Grid) не ми се е налагало до сега да подменям лампите му. Смятам сега да го сторя но искам да съм сигурен, че няма да направя някоя глупост. Първият ми въпрос е дали има значение каква разновидност 12ax7 използвам при положение, че позициите са означени като 12ax7A, 12ax7, 12ax7B. Вторият ми въпрос е дали е проблем вместо jj ecc83s да изпозвам ecc803s ( до колкото разбрах и двете са 12аx7 но различни разновидности).
 13. dean_dime

  Проблем с брум

  Така... имаше наистина проблем със заземяване на контактите но преди да напиша темата... тоест проблема намаля но не изчезна. Свързвал съм ги по схема от сайта на Димарзио за Ибанез китари. Имам и друг амп(транзисторен Crate), както и симулации на Ipad и тъй като положението е същото заключавам, че проблема е в китарата. Тези адаптери са първите които инсталирам и доста се чудих как да ги оправя xD докато намеря правилна схема ( макар, че на втората нямам проблем и пак аз го сменях). Поради тази причина ( еднакъв проблем в различни стаи, нови кабели, усилватели/симулации, ефекти и без проблем в същите с друга китара) си мисля, че проблема е в инсталацията на адаптерите ( доста пъти съм ги презапоявал на различни позиции според схемите които съм намирал). Вчера свалих чувствително бриджа ( проблема ми се струва само при него) и проблема намаля до поносими нива ( при гейт на макс и приглушаване с пръсти след спиране на свирене). Не знам ако се презапоят адаптерите след почистване на старите спойки дали ще има ефект.
 14. dean_dime

  Проблем с брум

  Ами до сега съм карал на Proel, а сега смених всички с Cordial като и с двете марки не съм имал проблем с другата китара. Разстоянието между адаптера и струните е еднакво, а на втората( при която няма проблем) адаптера е Crunch Lab (тоест с по-висок аутпут от този на първата - Tone Zone 7). Аз още от начало се усъмних за проблем в инсталацията на адаптерите но не мога да установя къде евентуално би бил той. Ще пробвам пак как се държи при увеличаване разстоянието на бриджа от струните.
 15. dean_dime

  Проблем с брум

  Здравейте! Искам да попитам каква би могла да е причината за моя проблем. Когато свиря се чува шумолене в момента в на спиране на свиренето, който отшумява за 1-2 сек. Получава се в както на клийн, така и с драйв. Също се проявява както през лампов усилвател ( пред него с лампов дисторжън), така и в Ipad с JamUp Pro Xt/ Bias. В ламповия амп дори и нойзгейта не неутрализира достатъчно бързо шума( при threshold и decay на максимум). Китарата е Ibanez rgd7320z със сменени адаптери Димарзио. Не съм имал възможност да чуя дали се проявява така и със стоковите адаптери. На другата ми китара (Schecter omen 6 extreme fr) също съм сложил Димарзио бридж адаптер и по никакъв начин не се проявява конкретният шум. И двете не са екранирани ( като изключим фабричната матова черна боя която не знам дали е достатъчна). Мисълта ми е дали е възможно да е объркано нещо с инсталацията на адаптерите на ибанеза или трябва да се екранира?
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.