Jump to content
Българският форум за музиканти

Victoroth

Members
  • Мнения

    72
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    Ibanez

Contact Methods

  • AIM
    cyber-bg
  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Казанлък

Последни посетители

583 профилни разглеждания

Victoroth's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Всеки все пак си изказва мнението, ако всеки мислеше по един и същ начин и му харесваха едни и същи неща, музиката като цяло щеше да е еднообразна и скучна. Но все пак да си дойдем на думата, Погледнах цената на WMD модела на BC Rich в thomann - 643 евро справка Така погледнато, ще плати само за един външен вид, чиято форма ще му се набива в краката. Определено изборът не е от най-добрите Не искам това да стане поредната тема в която се казва и спори, коя марка китари е по-добра и колко превъзхождала другите. Всъщтност няма такова нещо. Парите не определят колко един инструмент е добър, ако един инструмент струва повече, то вероятността да е наистина добър е значително по-голяма. При ниския и среден ценови клас, възможността да откриеш наистина добър инструмент е малка, но намериш ли добър инструмент, който пасва на твоя стил на свирене, то ще си изключително доволен от себе си, защото с по-малко пари си взел нещо не по-малко лошо от това което е напримерно 2 пъти по-скъпо. Иначе колегите коментираха ESP-то и то правилно. Обикновенно тази марка слага високи цени на средния клас китари, а инструментите не са чак кой знае какво. Според мен ги надценяват. При високия клас, нещата стоят по-различен начин. Там е долу-горе поносимо Разгледай, ако искаш още няколко модела китари, кажи им имената и ние ще се опитаме да помогнем в избора.
  2. Така като гледам, това май ти е първа китара която ще си взимаш. Напомняш ми на мен на млади години (метълските ми години хехе), тогава аз като си избирах китари и аз се бях спрял на BC Rich, защото нямах много опит, а пък и за това време дет се вика "изглеждаха мноо яки". Е да ама, не. Сега съм благодарен, че не съм си купил такава китара Това е абсолютната метълска метла (в лошия смисъл), което не може нито да предаде правилната динамика и има ужасно натрапчив,силен и "метълски" звук. Аз лично не съм видял добър музикант да свири с BC Rich, единствено може би бяха добри 80-те години. Сега са ужас. Neck-through означава,че грифа и тялото са сляти (от 1 дърво),а не както при повечето китари грифа да е прикрепен с болтове към тялото. Neck-through дава повече състейн и добринася за метълския звук (в лошия смисъл според мен). Знам, че сигурно искаш да изглеждаш готин пред приятелчетата ти, но тази китара освен за снимки не може да донесе топлия,натурален и органичен звук при повечето други китари. Разбира се, че има голямо значение от какво дърво е направена китарата, това определя около 50% нейните звукови качества. Различните видове дърво допринасят различен звук. За да не изреждам подред, информация тук : http://www.jemsite.com/jem/wood.htm Предполагам знаеш, че звука на една китара е доста комплексно нещо и зависи от много неща, които са във chain-a (веригата, която обработва звука). Много зависи според това какъв тон искаш да постигнеш , какви настройки на ефект-педалите или процесор да направиш, какъв усилвател имаш, какви говорители, в каква стая свириш дори и температурите в стаята/сцената имат значение. Така,че добре си помисли.
  3. Your guitar was made in Korea February c.1991 Production Number: 8983
  4. Китарата ми на която свиря въобще не е с висок екшън, нито акустична. Костта не ме боли въобще , само повърхостта на възглавничката и болката бих я описал по-скоро като щипене , нещо такова. Ще погледна нещата, които ми препоръча Поздрави
  5. Здравейте, Наскоро забелязвам, че когато свиря , възглавничките на пръстите на лявата ръка, там където се натискат струните, започват да ме болят при натиск. Това особенно се получава при bend-ове и slide-ове, и така трябва да минат няколко дни докато ми мине, което е много кофти, защото нивото ми на свирене намаля с близо 40% тъй като осещам болка при натиск. Не съм начинаещ и пръстите ми вече са хванали мазоли и дето се вика закоравяли са , обаче чувствам болка. Възможно ли е да е от прекомерното свирене на ден (6-8 часа) ? Преди съм свирил и по-повече, но не осещах чак толкова болка. Вероятно трябва да се сложи някакво обезболяващо или ? Някой срещал ли е подобен проблем ?
  6. Поредната глупост, която се опитва да привлече внимание с какво , забележете, с добавянето на още 1 струна към вече съществуващите си, и предостатъчно дебели грифове, изявявайки, че компанията е постигнала нещо ново, а такива неща има още от 80-те. Като сте толкова запалени по-дебел звук, вземете си един Octaver и пей сърце, дъндания колкото искаш със 6 струни. Това не само измъчва ръката до максимум, ами сигурно се чувства като онези дебелите, стари, руски телевизори от преди време
  7. Намали Gain-a и силата на Overdrive , ако усилвателят ти е евтин, а адаптрите не толкова добри , се получава така. Другия вариянт е да си купиш Noise Suppressor , примерно Boss NS-2 , ще ти свърши идеална работа или процесор който има Noise Gate, всякакъв шум бива отстранен мигновенно. Не препоръчвам екраниране.
  8. Мерси за хубавите думи ! Скоро очаквайте още кавъри, както и такива от класическата епоха така и от Steve Vai @CyberGene , прав си, но аз и да искам няма как да го изсвиря в C#, би било лудост. Повечето неща са мой интепретации по слух, гледал съм нотите колкото да се ориентирам. Поздрави
  9. Victoroth

    Deep Purple - Owed To G

    Тренирай ритъма, не си в ритмичност през повечето време. Иначе става
  10. Victoroth

    Moonlight Sonata 3rd Mvt.

    Благодарение на огромната ми любов към класиката (най-вече Beethoven) и рока, с радост представям "проекта", над който се трудих почти цяло лято. Използвано оборудване : Ibanez RG450 Elixir 09-42 Line6 POD X3 M-Audio Fast Track Pro Използван DAW : ProTools 8 M-Powered (под ръководство на Mac OS X Snow Leopard) Линк : http://soundcloud.com/victoroth/victoroth-...-sonata-3rd-mvt Приятно слушане !
  11. Victoroth

    Nirvana - Sappy Cover

    Това сигурно е някаква огромна пародия, иначе ако не е ... просто ... сещате се.
  12. Какво стана ? Докараха ли китарата вече ?
  13. Доста налудничево звучи на места. Като идея е доста добро, но иска още работа.
  14. Имаш страхотен глас, продължавай да се развиваш и много успехи ти желая. Пак повтарям гласа ти много ми допада
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.