Jump to content
Българският форум за музиканти

Djigit

Members
  • Мнения

    12
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    Лъжица и паница, цака-дум

Profile Information

  • Gender
    Male

Djigit's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Темата е доста стара, но бих искал да попитам същото. Става дума за съвсем козметичен ремонт, на едно място на електрическа китара предполагам от лек удар или натиск на ръба на тялото където минава канта, липсва малко парче (под 1см) от лака. Дървото се вижда, при положение че китарата е черна и ме притеснява да не поеме някаква влага макар и да не се съхранява в такива условия. Обмислям и смяна на ключета и хъмбъкери в последствие. Ако няма такива в Плевен бих пратил китарата чрез куриер, важното е да се направи професионално.
  2. Ще пробвам да намеря отговор на място, където възпитанието на админа не е на ниво да се подпичква с начинаещ и да задръства форума си със спам, вместо да му даде съвет.
  3. А дали ще е по- добре чрез китарно кубе. Концепцията ми е - включвам микрофона през инпута за китара, като така мога да регулирам low, mid и high fq и после rec. out-a свързвам към входа за микрофон на компютъра? Може ли изобщо да стане и дали ще е по- добре от горепосочения кабел. Питам тук, защото чакам да дойде микрофона, иначе да съм пробвал
  4. Здравейте. Ровя малко стара тема, но въпроса ми е, този кабел може ли да свърши някаква работа? http://www.musicworld.bg/bg/c_2258/i_49716/Bespeco_BMUSB200_USB_Microphone_interface.html
  5. Благодаря много на всички за съветите. Washburna ми допадна от това, което прочетох и чух в тубата, засега заедно с Lag са ми фаворити. Приятна изненада ми се струват Seagull особено performer серията, по- скъпи са но може да почакам докато посъбера и да скоча натам. Има ли къде да се пробват и внася ли ги някой в България? Да обясня малко по- ясно под warm имам предвид леко по- басов, плътен, срещал съм и определението dark и mellow(зрял) sound. Ясно ми е че трудно може да се добие реална представа от клипчета, но ето този Lag t300 се доближава изключително много до звукът който ми допада, макар и той да отива над бюджета. Гледах и едни доста интересни варианти - baritone китари. Taylor правят такива. Но не бих скочил на такава ... поне на този етап. Звучат уникално, но и цената си я бива А на мен ми трябва нещо по- универсално.
  6. Здравейте! Четох из форума, но така и не намерих отговор на чуденката ми. Имам някакъв опит с електрическа китара и ми се ще да имам и една уестърн за някои метъл баладки, блус/рок и т.н. Както определят на англ. предпочитам повече warm от колкото bright звук, да не е писклива и да звучи добре с по- дебели струни .012 например. Свиря основно fingerstyle. Като форма предпочитам dreadnought, но съм отворен към предложения. Задължително да е изрязана за да стигам по високите прагчета, електроника не е задължителна, бюджета - до 500лв. Има ли подобно животно ? Четох из форума добри отзиви за китарите Lag и Takamine, не робувам на марки. Ще ми се да е solid top но поради ограничения бюджет ще гледам каквото има... Опит с акустичните почти нямам. Благодаря предварително!
  7. Здравейте. И мен ме вълнува абсолютно същият въпрос ... единственият близък отговор, който успях да намеря във форума е това, а незнам дали е актуално и дали има връзка с рока, макар и за начинаещ, който се нуждае от основи, май не е от голямо значение стила. Благодаря предварително.
  8. Здравейте и честита нова година Попрочетох няколко теми във форума и преслушах ревюта на това кубе в youtube та реших че ще е то искам да попитам от къде мога да го купя или поръчам. Имам възможност да го взема от Варна или Плевен.
  9. Здравейте, имам едно проблемче. Значи китарата до сега свирише добре на компа но сега съм на друг комп(пак персонален) който обаче е с usb колонки. И звук по принцип има от колонките, но от китарата нищо не се чува, обаче ако се пусне sound recorder-a китарата се записва. Звуковата карта е realtek97 ако има някакво значение. Къде може да е проблема. Мерси предварително.
  10. Виждам, че темата е старичка но от скоро и мен ме вълнува този проблем, та за какво служи това нещо. Сори за тъпите въпроси но всеки е почнал от някъде нали
  11. Djigit

    Vintage

    Мерси за бързите отговори
  12. Djigit

    Vintage

    Здравейте. Да не отварям нова тема и аз ще пиша тук, нов съм във форума и искам да питам някой има ли Vintage VS6, какво ви е мнението за нея, как е в сравнение с V100, има ли я в РФ и ако да за колко пари. Не съм от София, за това питам, но може да мина от там. Това евентуално ще ми е първа китара и сега ще почвам да се уча Мерси предварително.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.