Jump to content
Българският форум за музиканти

Braikoff

новаци
  • Мнения

    11
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно Braikoff

  • Рожден ден 11/27/1971

Previous Fields

  • Инструмент
    китара, барабани

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Русе
  • Interests
    Музика

Последни посетители

659 профилни разглеждания

Braikoff's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Dedicated Rare
  • Week One Done Rare

Recent Badges

0

Обществена Репутация

  1. Успях да пусна два чинела през вход 9/10. В ръковдството пише, че могат и другите входове да се ползват за по два тригера, но там все още не ми се получава. Ако някой знае дали все пак е възможно, ще съм благодарен да науча. Поздрави...
  2. Здравейте отново, Имам въпрос относно входовете на модула от заглавието - как точно мога да включа два чинела например с кабел стерео жак / два моно жака? Снощи подвързах чинелите, но единият не проработва. Включени са към вход 9/10. Пробвах и към други входове, порових в ръководството, но не се получи. Явно не намирам къде из менютата да посоча, че имам още включени тригери... ?
  3. Като MIDI контролер. Просто ми щукна и го написах - в нея мога да вкарам различни звуци. Няма, обаче, как да я свържа с модула. Освен това става сложно да занеса някъде барабаните...
  4. Благодаря за отговорите - научавам полезни неща. Тези дни си поиграх с модула, като целта ми беше да постигна звука от този клип: Амии... не успях напълно. Тембър, тоналност или както там се казва, горе-долу нагласих, но няма тази динамика, няма твърдост - при мен звучат меко в началото. Или не мога да уцеля настройките, или модула толкова си може. Иначе засега нямам MIDI Устройство, освен една DJ конзола Pioneer DDJ-SX2, но не съм се занимавал и с нея и не знам дали избщо мога да я използвам.
  5. В официалната документация пише, че може да свърже с компютър, но не мога да разбера дали ще работи с компа в реално време или трябва да прехвърля някъде файлове, които да използвам вече от модула. Ще почета още, ще си поиграя и с модула... Не ми е някаква болка за умиране, но си е краста. Благодаря за отговорите...
  6. Здравейте, Отскоро имам акустични барабани Yamaha, с меш кожи и лоу волюм чинели. В апартамент съм, но искам да чувам възможно най-реалистичен звук в слушалките. Преди дни взех този модул, попрочетох упътването един-два пъти, но така и на разбрах дали и как точно могат да се ползват външни звукове. Бих се радвал ако някой знае и иска да сподели. Другото, което ме интересува, е откъде се свалят/намират звукове на определени барабани или барабанисти - например на Metallica от 2021 година или от концерта във...? Благоадря предварително.
  7. Braikoff

    Sound Forge

    Здравейте, Намерих начин, в SoundForge, да подравня бийтовете на песен записана без метроном, с вариращо темпо и реших да го опиша. Следвайки съвети от по-горни постове и проби-грешки от моя страна стигнах до крайната цел. Начинът ми е бавен и допотопен, но работи. Надявам се, ако някой знае забързване, автоматизиране на някои процеси да се включи и да ги опише. Всичко е обясненно като за съвсем начинаещ, какъвто съм и аз самият. Прилагам и снимки, за да е по-лесно. Та, пуснах песента да звучи и с бутон "M" ръчно сложих маркери на всеки бийт. В моят случай имах нужда да оправя само интрото - за цялата песен щях да имам нужда от отпуск. После наместих всеки един маркер да е на едно и също място от всеки нов бийт - на снимката левият е преди, а десният след наместването. След това си избрах един фрагмент между два бийта и го селектнах. Преди избора разгледах дължината на десетина-двайсет бийта и си избрах най-често срещаната. Най-лесното място да видите дължината на селектнатото място е в долната дясна част на програмата. Process, Time, elastique Timestrech... ... и достигате до по-долният прозорец. Тук в раздела Time strech имате две стойности на Time - оригинална и нова. Копирате си стойност от някой бийт и после един по един преправяте стойността на всички желани бийтове в песента - всички трябва да са еднакви. . Резултата е равно темпо на преправеното място или на цялата песен и възможност за по-лесно смесване с друга.
  8. Braikoff

    Sound Forge

    Ооо, благодаря за предложението, но по-добре да се науча да "ловя риба".
  9. Braikoff

    Sound Forge

    С това май не става. Сякаш най-близо ми изглеждат функциите Edit tempo и Auto region, ама не ми се получава все още.
  10. Braikoff

    Sound Forge

    ^ Да. Искам да оправя на Guns "n" Rouses - Paradise City темпото, за да я смеся с песен, която е с равно темпо, напр. електронна музика. Ще пробвам този Time stretch - дано да стане добре. Благодаря, за сега.
  11. Braikoff

    Sound Forge

    Здравейте, Темата е стара, но заглавието е свързано с моят въпрос и реших да не отварям нова. Имам нужда да оправя темпото на една песен - не е записвана с метроном, а ми трябва да я смеся с друга. Коя е функцията в Sound Forge за тази цел?
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.