Jump to content
Българският форум за музиканти

Bobolin

Members
 • Content Count

  258
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Bobolin last won the day on December 15 2015

Bobolin had the most liked content!

Community Reputation

106 Excellent

About Bobolin

 • Rank
  Редовно навъртащ се

Previous Fields

 • Инструмент
  китара

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  65861680

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Sofia
 1. Връщам се аз днес изненадващо по-рано от работа (като във вицовете) в къщи и заварвам нещо, което ме хвърля в размисъл за дълбините и практичноста на женската мисъл и ми дава да разбера за какво спътницата ми в живота всъщност използва китарите ми.
 2. Bobolin

  Китара за малко дете

  Дилемата ми намери своето разрешение. Закупих Kirkland. Първите ми впечатления за изцяло позитивни. За няколкото минути тестове не забелязах никакви отклонения. Верен тон, удобен екшън, никакви "козметични забележки", никакви "мъртви тонове" по грифа, който е далеч по-малко широк и доста по-тънък от този на нормална китара. Не мисля, че би представлявал пречка за малка детска ръка, докато нормален такъв от лични наблюдения е почти непреодолима такава. За цената си от 130 лв. инструмента по-скоро надмина очакванията ми. Етикета вътре в китарата си заявява, че е произведена в Германия и целият текст е изцяло само на немски. Дали е така - по склонен съм да кажа "да". Хубаво беше, че в магазина имаше и калъф за 1/4 класически китари, та подаръка стана пълен. Ето снимка - за мащаб съм сложил до четвъртинката нормален размер класическа китара. И за финал, навярно ще ви развесели ... случка от днес.
 3. Bobolin

  Китара за малко дете

  Благодаря за мненията. След търсене двата налични варианти които открих за 1/4 размер са Stagg C505 и Kirkland. Stagg като фирма поне съм ги чувал а относно Kirkland ... пише, че са немски. Това ми звучи добре, но за първи път ги чувам. 35 лв. разлика нагоре в цената на Kirkland може да значи (а може и не) една идея по-читав инструмент. Може само да гадая. Проблема е, че Stagg-а няма възможност да се пипне на живо докато Kirkland-а има. За Stagga-a ме увериха по телефона, че като за китара от възможно най-нисък клас с цел тестов първи инструмент не може да се очаква нищо кой знае какво но е приличен инструмент покриващ напълно целите си - детето да види, да се позанимава реално с истински инструмент и ако има желание да продължи нататък. Тези дни ще видя Kirkland-a и ако е читав мисля да заложа на него.
 4. Здравейте, последните 15+ години фенщина, купуване на китари и свирене ме поставиха в леко неловка ситуация, когато тези дни 4 годишната ми дъщеря си поиска за коледа китара а аз замислено смотолевих "добре" давайки си ясна представа, че нямам никаква идея за спецификациите за китара когато става дума за инструмент подходящ за първи стъпки и свирене от малко дете. Уточнявам, че говорим за класическа китара. Разбира се, дъщеря ми често си е играла по-скоро с някой от настоящите ми китари и чисто технически е ясно, че няма никакъв шанс за нормална удобна постановка на свирене/звукоизвличане от инструмент със стандартен размер. След кратко търсене информацията която обобщих е: Градацията (възходяща) при размера (спрямо нормална китара) е: 1/4, 1/2, 3/4. Навсякъде почти е обвързана височината на детето с размера на китарата. до 6 годишна възраст (при височина 99-114 см.) препоръчват размер 1/4 от 6 до 8 (при височина 117-135 см.) 1/2 от 8 до 11 (при височина 137-150 см.) 3/4 деца над 11 с инструмент в пълен размер Запитването ми е има ли колеги сред вас, които са били изправени пред същата дилема и какъв избор са направили? Чисто технически когато се стигне до момена на пробването на инструмента нямам опасения относно преценката ми за качествата му от музикално/техническа гледна точка. В София имате ли идея къде може да се видят/пробват подобни китари, понеже нямам спомен да съм виждал избор в музикален магазин от подобни категории инструменти. Напълно е възможно просто да са ми "минавали през погледа" и да не съм им обръщал внимание. Ще е доста ценно за мен ако някой минал през това сподели личен опит и най-вече чисто технически комфортно ли се е чувствало детето с инструмента със съответният размер? И разбира се предварително благодаря на всички, отзовали се с коментар.
 5. От отдавна не съм писал тук но така се стекоха обстоятелствата, че изненадващо ми изпадна нещо на много добра цена, което преди години много исках - Ibanez RG3570Z LB Въпрос на фенщина предполагам, но ... убийствена е!
 6. Bobolin

  Китаристки :)

  Няма как да пропусна видеото, което пусна днес това девойче, което от доста време силно ме впечатлява и определено таланта му не е останал незабелязан. Тези, които бяха на концерта на Dream Theater в Христо Ботев са видели, че в паузата на почивката едно от нещата, които бяха монтирани от екипа на групата като част от шоуто за атракция на публиката по време на почивката беше точно фрагмент от изпълнението в youtube на The Best of Times на това девойче. Този път обаче избора на парче за изпълнение е впечатляващ. Jason Becker - Altitudes
 7. Изпаднаха ми на добра цена и реших да заложа на кича.
 8. Да се похваля с джиджавката (Chris Broderick Pick Clip), на която бях хвърлил око отдавна - днес ми пристигна.
 9. Леко встрани но все пак:
 10. Bobolin

  Китаристки :)

  В допълнение към 14 годишното девойчето по горе - тези дни пусна впечатляващо изпълнение на Yngwie Malmsteen. Отделно от това, явно нещата заслужено са станали по-сериозни:
 11. Перцето на снимката в сайта им не отговаря визуално точно на модела, който имат наличен в магазина а именно:
 12. Е покажи я де, сподели емоции и впечатления?
 13. Bobolin

  Китаристки :)

  Ей това девойче силно ме впечатли. На 14 години е. А какво емоционално равнодушие по време на свирене. Като се разчете обаче човек вижда, че таланта вече е пожънал успехи - лични коментари от Van Halen, къстъм произведена за нея китара, преди няколко дни на концерта на Dream Theater в Италия първото видео с кавъра от солото на "The Best of Times" е пускано като част от шоуто. Евала на девойката!
 14. Виж сега, въпреки, че емоционално ме съсипа смачквайки надеждата ми, че хващайки перце сигничър на Petrucci ми гарантира резко поне едни 50% от техническите му умения, остави поне тоз малък гъдел и комфорт дето аз съм преценил, че си заслужава. За теб съм убеден, че и с мистрия звокоизвличаш нечовешки.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.