Questar Публикувано Март 21, 2011 Публикувано Март 21, 2011 Здравейте всички.Аз съм малко нов в този саит,и искам да се науча да свиря на барабани.В момента си търся комплект барабани.Ще ми помогнете ли да си избера някои евтин но качествен комплект барабани? Цитирай
Al3ko Отговорено Март 21, 2011 Отговорено Март 21, 2011 ...евтин, но качествен комплект барабани? Май най-доброто решение е да минеш през House of the xxxx и там да си харесах някой сет на Gretsch, обикновено има прекрасни оферти около 1000 лева... Малко множко за начало, ама така е то - докато останалите даваме по много пари в известен период от време, вий, барабанистите, давате много на веднъж и после си почивате финансово... поне до следващия експанжън... Е, разбра ме, дано съм помогнал малко поне 1 Цитирай
paradigm shift Отговорено Март 22, 2011 Отговорено Март 22, 2011 ето това мога да ти предложа: http://forum.muzikant.org/index.php?/topic/99758-oaeadhie/ Цитирай
Questar Отговорено Март 22, 2011 Автор Отговорено Март 22, 2011 ...евтин, но качествен комплект барабани? Май най-доброто решение е да минеш през House of the xxxx и там да си харесах някой сет на Gretsch, обикновено има прекрасни оферти около 1000 лева... Малко множко за начало, ама така е то - докато останалите даваме по много пари в известен период от време, вий, барабанистите, давате много на веднъж и после си почивате финансово... поне до следващия експанжън... Е, разбра ме, дано съм помогнал малко поне в House of the xxxx има един комплект барабани за 500 лева.Аз търся нещо от 200 - 400 лева понеже в моментя нямам много пари,и разпитвам за втора рака Цитирай
Questar Отговорено Март 22, 2011 Автор Отговорено Март 22, 2011 Ако може някои да ме насочи към класация на различните марки барабани,за да знам какво да търся. Цитирай
niacin Отговорено Март 23, 2011 Отговорено Март 23, 2011 Ако може някои да ме насочи към класация на различните марки барабани,за да знам какво да търся. Ето ти класация (само по азбучен ред обаче). И списъкът не е пълен Ahead Animal Custom Drums Asba Ayotte Bcp-drums Brady Crush D’Amico Dark Horse Percussion DC California Dixon Dualist EPEK Percussion (Pinnacle) Epic Custom Drums Fibes Fidock Ford GMS Gretsch Hayman Highwood Le Soprano Mapex Maxwell Custom Drums Natal Noble & Cooley OCDP Odery Peace Pearl Phattie drums Pork Pie RMV Rockett Drumworks Rogers Sakae SJC Custom Drums Sleishman Slingerland Solo Sonor Spaun Supernatural TAMA Tamburo Taye Trick Trixon Truth Drums World Max Yamaha Zickos Цитирай
niacin Отговорено Март 23, 2011 Отговорено Март 23, 2011 А ето и списък на фирми, които правят основно малки (солови) барабанчета. Списъкът не е пълен: Acoutin ADM Allegra Artisan Drumworks Artisan Percussion Beier Beverley Black Swamp Canopus Carlton Standard Carolina Drumworks Crocket Tubs Dallas - London Drumcraft Dunnett DynamicX Evettes Fender Starcaster Gaylord Segment George Hayman George Way Gewa Groove Percission Grover Pro Guru Drumworks Hanus & Hert Highwood Hallmark Iceni John Grey Joshua Tree Percussion Co. Joyful Noise Kirchhoff Leedy Longo Metro (Australia) O’Brian Block Free Ocheltree Prodipe Claude Salmieri Artist Studio Rat Rod (PDP) RCI Rocketshells Savior Stauff Percussion Tempus Todd Created TRS Westbury WFL World Max Wurlitzer X-drum Zenzian Цитирай
niacin Отговорено Март 23, 2011 Отговорено Март 23, 2011 (Редактирано) Майтапът настрана - няма по-хубаво от това първите ти барабаните да са чисто нови Това което колегите предлагат с Gretsch е добра идея. Или по-ниските серии на Mapex. Но разбира се може да изникне и нещо изготно от форума в частта "Продавам", я някоя Yamaha Stage Custom, я нещо друго. Редактирано Март 23, 2011 от niacin Цитирай
Questar Отговорено Март 23, 2011 Автор Отговорено Март 23, 2011 Междо другото,добра идея ли е да взема барабаните по отделно.Като за начало да си купя snare drum а после да купя към него чинели и останалите барабани ? Или комплекта ще стане разнароден ? Понеже един приятел ми каза че всеки комплект си има определен звук и ако купя по отделно барабани ще стане една голяма мешаница. Цитирай
Mayvena Отговорено Март 28, 2011 Отговорено Март 28, 2011 Аз самият направих точно това. Така или иначе щом си начинаещ, ще имаш нужда от солидна доза упражнения на основни неща, които се правят на солобарабанчето. За начало си вземи едно солобарабанче и стойка за него и започни да свириш рудименти. Тръгни от тук и мини през всичките от серията: Упражнявай ги много. Най-добре ще е все пак да ходиш известно време на уроци, за да усвоиш някои от основните неща, които човек не може да научи сам, например постановката. Докато усвояваш тези основи, събирай пари за сет - колкото повече успееш да събереш, толкова по-добре. Имай предвид, че когато тръгнеш вече да си купуваш сет, ще трябва горе-долу още толкова пари да дадеш за чинели, ако държиш да са новички. Другия вариант е да дебнеш из форума за евтини стари, но това е вариант само ако не бързаш - не знаеш кога ще изскочи нещо. Абе обади ми се на скайп acid_pond, ще ти дам някой друг съвет. Цитирай
Recommended Posts