Black Bird Отговорено Януари 2, 2005 Автор Отговорено Януари 2, 2005 pacman написа: Ако имаш някакви фъпроси- казвай Цитирай
Snowwhite Отговорено Януари 2, 2005 Отговорено Януари 2, 2005 Питай за полир-паста и в магазин за художнически материали,ако удариш на камък със суперите-искай такъв за полиране на цинкови плочки,преди да се прави офорт или мецотинто.Ще ти свърши идеална работа. Но,ако направиш дебел слой и се нае*е-само ти си си виновен-може и да изглежда добре,но звукът... Цитирай
pacman Отговорено Януари 2, 2005 Отговорено Януари 2, 2005 Snowwhite написа: офорт или мецотинто Ъммм... може ли да просветиш неуките кат' мен? Цитирай
Snowwhite Отговорено Януари 3, 2005 Отговорено Януари 3, 2005 Техники за графика.Плочката се обработва с едни покритийца и се "драска" по нея със специални метални инструменти, като където драснеш ще е светла,а не тъмна част - тоест - не рисуваш като с молив,а "вадиш" светлинките", или ако ти е объркано - представи си(много грубо казано) че трябва да рисуваш с бял молив по черна хартия и да докарваш нормално изображение,а не негативно.Ако, рисувайки око правиш черно петънце за ирис и леко очертаваш ръба на клепача, тук ще рисуваш бялата склера и самия клепач.После се обработва с киселина и т.н.... Цитирай
pacman Отговорено Януари 3, 2005 Отговорено Януари 3, 2005 (Редактирано) Много интересно... малко ми напомня на правенето на печатни платки, само че е тъкмо обратното Редактирано Януари 3, 2005 от pacman Цитирай
Black Bird Отговорено Януари 3, 2005 Автор Отговорено Януари 3, 2005 Snowwhite написа: Техники за графика.Плочката се обработва с едни покритийца и се "драска" по нея със специални метални инструменти, като където драснеш ще е светла,а не тъмна част - тоест - не рисуваш като с молив,а "вадиш" светлинките", или ако ти е объркано - представи си(много грубо казано) че трябва да рисуваш с бял молив по черна хартия и да докарваш нормално изображение,а не негативно.Ако, рисувайки око правиш черно петънце за ирис и леко очертаваш ръба на клепача, тук ще рисуваш бялата склера и самия клепач.После се обработва с киселина и т.н.... Брей колега!?!?! Браво бе Не знам ама много ми беше тъпо да се занимавам с офорт.... по студентско време.... Добре че мина ххахах Цитирай
Snowwhite Отговорено Януари 3, 2005 Отговорено Януари 3, 2005 Nalbantov написа: Брей колега!?!?! Браво бе Не знам ама много ми беше тъпо да се занимавам с офорт.... по студентско време.... Добре че мина ххахах Не съм колега(все още поне - навиват ме да влизам в (х)Академията,ама мен ме мързи да си доуча сегашното,камо ли друго,хе-хе),просто съм любител с малко повечко любопитство и прекалено талантлив мъж,който по една случайност е график,та така Иначе съм още по-приятно изненадана и аз от теб!!!След време ще те поканя на едно място,лично и специално ТЕБ!!!Но няма да измъкнеш за момента НИКАКВА информация - да се попечеш малко, или ако се предпочиташ другояче - да се попържиш Много жив и още повече здрав!!! :inlove: Цитирай
Recommended Posts