Black Bird Отговорено Януари 2, 2005 Автор Отговорено Януари 2, 2005 Ако имаш някакви фъпроси- казвай Цитирай
Snowwhite Отговорено Януари 2, 2005 Отговорено Януари 2, 2005 Питай за полир-паста и в магазин за художнически материали,ако удариш на камък със суперите-искай такъв за полиране на цинкови плочки,преди да се прави офорт или мецотинто.Ще ти свърши идеална работа. Но,ако направиш дебел слой и се нае*е-само ти си си виновен-може и да изглежда добре,но звукът... Цитирай
pacman Отговорено Януари 2, 2005 Отговорено Януари 2, 2005 офорт или мецотинто Ъммм... може ли да просветиш неуките кат' мен? Цитирай
Snowwhite Отговорено Януари 3, 2005 Отговорено Януари 3, 2005 Техники за графика.Плочката се обработва с едни покритийца и се "драска" по нея със специални метални инструменти, като където драснеш ще е светла,а не тъмна част - тоест - не рисуваш като с молив,а "вадиш" светлинките", или ако ти е объркано - представи си(много грубо казано) че трябва да рисуваш с бял молив по черна хартия и да докарваш нормално изображение,а не негативно.Ако, рисувайки око правиш черно петънце за ирис и леко очертаваш ръба на клепача, тук ще рисуваш бялата склера и самия клепач.После се обработва с киселина и т.н.... Цитирай
pacman Отговорено Януари 3, 2005 Отговорено Януари 3, 2005 (Редактирано) Много интересно... малко ми напомня на правенето на печатни платки, само че е тъкмо обратното Редактирано Януари 3, 2005 от pacman Цитирай
Black Bird Отговорено Януари 3, 2005 Автор Отговорено Януари 3, 2005 Техники за графика.Плочката се обработва с едни покритийца и се "драска" по нея със специални метални инструменти, като където драснеш ще е светла,а не тъмна част - тоест - не рисуваш като с молив,а "вадиш" светлинките", или ако ти е объркано - представи си(много грубо казано) че трябва да рисуваш с бял молив по черна хартия и да докарваш нормално изображение,а не негативно.Ако, рисувайки око правиш черно петънце за ирис и леко очертаваш ръба на клепача, тук ще рисуваш бялата склера и самия клепач.После се обработва с киселина и т.н.... Брей колега!?!?! Браво бе Не знам ама много ми беше тъпо да се занимавам с офорт.... по студентско време.... Добре че мина ххахах Цитирай
Snowwhite Отговорено Януари 3, 2005 Отговорено Януари 3, 2005 Брей колега!?!?! Браво бе Не знам ама много ми беше тъпо да се занимавам с офорт.... по студентско време.... Добре че мина ххахах Не съм колега(все още поне - навиват ме да влизам в (х)Академията,ама мен ме мързи да си доуча сегашното,камо ли друго,хе-хе),просто съм любител с малко повечко любопитство и прекалено талантлив мъж,който по една случайност е график,та така Иначе съм още по-приятно изненадана и аз от теб!!!След време ще те поканя на едно място,лично и специално ТЕБ!!!Но няма да измъкнеш за момента НИКАКВА информация - да се попечеш малко, или ако се предпочиташ другояче - да се попържиш Много жив и още повече здрав!!! :inlove: Цитирай
Recommended Posts