Black Bird Публикувано Януари 2, 2005 Публикувано Януари 2, 2005 (Редактирано) На 31 ми подариха една Кремона Акустична на мен ми харесва не е от старите по ново производство е .... Но лака и е в окаяно състояние.... И искам да я лакирам наново....не ме е страх за звука просто искам да има вид С какво да изчистя стария и после може ли да се лакира с спрей и какъв и от къде колко пъти трябва да лакирам тялото.... И как да го полирам после искам да стане дебел слой като стъкло... мерси! Редактирано Януари 2, 2005 от Nalbantov Цитирай
Snowwhite Отговорено Януари 2, 2005 Отговорено Януари 2, 2005 Ох-ако е дебел слой лакът и се "лющи" - лесно горе-долу.Ще поолюпиш каквото можеш,а другото с шкурка-няма как.Ако е по-тънък-можеш и директно с разтворител,но внимавай около долния струнник,за да не се просмуче много и да разтвори лепилото,че може и да е полиуретаново или подобно,а те сдават багажа от разтворителите.В общи линии - бая ще полъскаш,чак пушек ще се вдига СЛОЖИ СИ МАСКА,ДОКАТО ПРАВИШ КОЕТО И ДА Е ОТ ГОРНИТЕ НЕЩА!!!След това - пак ще я изшлайфаш с шкурка,като накрая стигаш поне до 320(според мен е малко като число,препоръчвам по-фина,но ти си знаеш,де).И вече си зависи с какъв лак искаш да я минеш.Не знам дали е добре да се прави дебел слой в домашни условия,а и за акустичен(особено,ако е класически) инструмент е по-добре да е по-тънък.За ремонта на най-старата ми китара е използван много тънък цигулков лак-роди се китарчето!!!Помисли си-дебелият слой ще ти изяде главата.Дори и да не умреш от нерви,докато се занимаваш - няма да е кой знае колко добър крайният резултат.А дори и да е задоволителен - звукът на китарата няма да е... С много пожелания за успех!!! Цитирай
Black Bird Отговорено Януари 2, 2005 Автор Отговорено Януари 2, 2005 Брей ....... Еб.....о си е ма...а Много сложна бе.... Мерси Снежанке.... тука обаче некви "Про" се мяркат да кажат какъв лак има на спрей......... Цитирай
Snowwhite Отговорено Януари 2, 2005 Отговорено Януари 2, 2005 'Ми аз сега ще лакирам едничка с авто-емайл.Cosmos се казва-№370 и тън мън.Ако те интересува-питай,че да разяснявам. Цитирай
Black Bird Отговорено Януари 2, 2005 Автор Отговорено Януари 2, 2005 'Ми аз сега ще лакирам едничка с авто-емайл.Cosmos се казва-№370 и тън мън.Ако те интересува-питай,че да разяснявам. ама искам спрей немам пищов....... Гледам има едни спрейчета в Асгрд но саамо един вид в Пловдив има Мс БРКЛЖ..... Цитирай
Snowwhite Отговорено Януари 2, 2005 Отговорено Януари 2, 2005 Ех,братец...И аз се мъча без пистолет...Няма как...Затова ти казвам - мини я тъничко.Така ти е 3-4 пъти по-сигурно. Цитирай
Black Bird Отговорено Януари 2, 2005 Автор Отговорено Януари 2, 2005 (Редактирано) Ех,братец...И аз се мъча без пистолет...Няма как...Затова ти казвам - мини я тъничко.Така ти е 3-4 пъти по-сигурно. Ама няма ли на спрей некви лакове... Редактирано Януари 2, 2005 от Nalbantov Цитирай
Snowwhite Отговорено Януари 2, 2005 Отговорено Януари 2, 2005 Ех,какъв си ми Недогледко - нали ти писах по-горе.Cosmos е лакът,номерът е 370-прозрачен. Цитирай
pacman Отговорено Януари 2, 2005 Отговорено Януари 2, 2005 Хм много интересна тема... жалко че не мога да помогна нямам опът с акустични. Едно е вярно със сигурност покритието трябва да е тънко, поне отгоре, първо заради акустиката и второ защото дървото на капака е много меко (смърч и т.н.) Иначе гледах някакъв препарат някъде (не е баш лак), на PU основа, който е полу-матов и изглежда като tung oil като се нанесе, но е много здрав и устойчив. Предимството му е че се нанася с тампон ил с четка... голямо предимство... който се е занимавал с тези гадни спрейчета знае! Ама езнам дали се продава в БГ някъде такова нещо Цитирай
Black Bird Отговорено Януари 2, 2005 Автор Отговорено Януари 2, 2005 ХОРА ЗНАМ ЧЕ ИМА ВСЯКВИ НЕЩА КАЖЕТЕ МИ ПРОЦЕДУРА КАК ДА ЛАКИРАМ СЛЕД ВСЕК ИСЛОЙ ДА ПОЛИРАМ ЛИ>>>> С КВА ШКУРКА И ТОЯ ЛАК В СПРЕЙ МОЖЕ ЛИ ДА СЕ ПОЛИРА И КОЛКО СЛОЯ ДА НАПРАВЯ ЗА ДА СТАНЕ СТЪКЛЕН И МОЖЕ Л ИС МАШИНА ДА СЕ СВАЛИ СТАРИЯ МЕРСИ Цитирай
pacman Отговорено Януари 2, 2005 Отговорено Януари 2, 2005 Значи аз мога да кажа моя опит с ел. китари, ако ти помогне, ОК 1. Сваляш стария лак, аз го правя тва с по-едра шкурка, 100 напр. За да е равномерно ти трябва трупче от тези с щипките. Можеш да използваш и виброшвайф, в Практикер/бриколаж вече има под 20 лв. НО е силно препоръчително да свържеш прахосмукачка към съответния изход на машинката, защото инак ша стане едно мазало особено ако работиш в закрито помещение 2. Аз използвам спрейове акрилен автолак, Dupli colour- cars rallye-lack или happy color. Нанася се на много тънки слоеве, зада не се разтече. ако се появи капка, не се опитвай да я махаш! по късно като изсъхне се изшлайфва. Аз правя така: -пръскам два-три слоя, с почивка м/у тях 20-30 мин, не повече. После го оставям цял ден да си изсъхне добре, на другия ден го шлайфам с 500-600 намокрена водна шкурка, докато се махнат лъскавите точици и вдлъбнатини, изсушавам го и процедурата се повтаря, докато повърнхността стане идеално гладка и матова без неравности тогава се нанася последния слой, изчаква се околко една седмица или повече, докато се втвърди всичко добре, и след това се полира Цитирай
Black Bird Отговорено Януари 2, 2005 Автор Отговорено Януари 2, 2005 Значи аз мога да кажа моя опит с ел. китари, ако ти помогне, ОК 1. Сваляш стария лак, аз го правя тва с по-едра шкурка, 100 напр. За да е равномерно ти трябва трупче от тези с щипките. Можеш да използваш и виброшвайф, в Практикер/бриколаж вече има под 20 лв. НО е силно препоръчително да свържеш прахосмукачка към съответния изход на машинката, защото инак ша стане едно мазало особено ако работиш в закрито помещение 2. Аз използвам спрейове акрилен автолак, Dupli colour- cars rallye-lack или happy color. Нанася се на много тънки слоеве, зада не се разтече. ако се появи капка, не се опитвай да я махаш! по късно като изсъхне се изшлайфва. Аз правя така: -пръскам два-три слоя, с почивка м/у тях 20-30 мин, не повече. После го оставям цял ден да си изсъхне добре, на другия ден го шлайфам с 500-600 намокрена водна шкурка, докато се махнат лъскавите точици и вдлъбнатини, изсушавам го и процедурата се повтаря, докато повърнхността стане идеално гладка и матова без неравности тогава се нанася последния слой, изчаква се околко една седмица или повече, докато се втвърди всичко добре, и след това се полира Super последния момент..... как се полира с какво сори че те торомозя Цитирай
pacman Отговорено Януари 2, 2005 Отговорено Януари 2, 2005 нйама проблем с полирането нямам голям опит... значи първо добре втвърдената повърхност я минаваш пак с все по- фина шкурка 600, 1000, 1500. После с полираща паста и кече, но за полиращата паста не мога да ти кажа. Ако ходиш в бриколаж, можеж да питаш там служителите. Ако им кажеш с коъ лак си лакирал, те трябва да ти кажат с коя паста да го полираш. Ари успех Цитирай
pacman Отговорено Януари 2, 2005 Отговорено Януари 2, 2005 А и тези линкове може да са ти полезни линк номер едно и линк номер две Цитирай
Black Bird Отговорено Януари 2, 2005 Автор Отговорено Януари 2, 2005 :inlove: :inlove: :inlove: Цитирай
Recommended Posts