Jump to content
Българският форум за музиканти

Игри за китари


angelpetrov86

Recommended Posts

Тук става въпрос за съвсем различно нещо. Guitar Hero играх на времето на Ps2. Там си е джойстик с формата на китара, но не те учи на нищо общо с китарата. Виж видеотата, които съм дал. Rocksmith има система за обучение на начинаещи. Тук се ползва истинска ел. китара свързана чрез USB кабел, който върви заедно с играта. Даже се предлага и Bundle за 350лв - игра, кабел, ремък, перца и китара Epiphone Les Paul. Ясно е за 100лв колко точно е добра тази китара, но смятам, че е доста прилична алтернатива на стартов пакет. Guitar Hero си беше фън, но тук нещата са коренно различни. Ще направя пълно ревю след няколко седмици опити с играта/програмата.

Редактирано от varbanov85
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега varbanov85, напълно си прав, че двете неща нямат нищо общо. Изгледах видеата, които си качил и признавам си за първи път виждам подобно нещо. Напълно подкрепям твоите думи, че за едно basic ниво това е доста добър старт. Лично ти (извинявай, че ти говоря на ти) ми беше отговорил на запитване за китара, за което много те уважавам. Теб и няколко други участници във форума, за които съм се убедил, че знаят за какво става на въпрос. За което благодаря! Аз съм фен на автомобилния спорт, както и бащата ми, та именно той ми казваше " да караш кола с копчета, това не е каране". Ставаше въпрос за конзолни игри с джойстик. За мен същото е и тук. Няма нищо общо класическия ГХ, но аз просто споделих какво ме е накарало освен бензин в кръвта да имам и малко жица. Дано не съм обидил или издразнил някой с коментара си! За всички тази вечер мога да кажа само едно. Поздрав с Black Sabbath - Heaven and Hell!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси за поздрава. Благодаря, че смяташ, че знам за какво става въпрос, но истината е, че почнах да се интересувам и хванах електрическа китара едва преди 7 месеца. Просто чета доста и гледам да изказвам мнения само за неща, които са ми минали през ръцете. За щастие имам възможност да експериментирам с доста различни китари, аксесоари и какво ли не и давам моето лично мнение. Избягвам да коментирам неща, които не разбирам напълно. За копчетата го осъзнах, когато седнах зад Logitech G27 волан, педали и скоростен лост на Gran Tourismo 5. Пробвай ако можеш, доста близко до истинското усещане но пак не е същото. :>

По този повод бих те посъветвал да се вслушваш в мненията на хората във форума, но да си имаш и едно на ум. Забелязвам, че доста хора обичат да изказват мнения за неща, които даже не съм сигурен дали са виждали на картинка. Бързо ще добиеш представа, кой изказва добре формулирани мнения, които са подсилени с опит. И въпреки това, дори хората с опит в дадена сфера или въпрос биха могли да грешат. Вкусове всякакви, експириънс всякакъв, обстоятелства всякакви съществуват, така че мисли с главата, гледай с очите си и пипай с ръцете си! :>

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Купих си Rocksmith преди около година. Ето и моето мнение:

 

1. В началото е супер кеф. Яко е да играеш, защото играта ти дава някакви предизвикателства. Чудиш се дали ще можеш да изсвириш трудните песни.

 

2. Този кеф умира бързо. След като всичко ти стане познато, почва да писва. След като минеш различните упражнения, свиренето на всяка следваща песен е същото като предните. Дори песните не са подредени по трудност. Някои са ми били доста трудни, а тези които идват след тях елементарни. Новите неща спират и единствения кеф който остава е удовлетворението че научаваш нова песен. Това удовлетворение обаче го има и без играта, ако песента си я учиш сам.

 

3. Има доста интересни упражнения, чиято идея е да премахне скучната част. Ако без играта ще упражняваш смяната на акорди, в играта ще правиш същото, но и ще трепеш зомбита междувременно със всеки правилно изсвирен акорд. Тези упражнения също писват бързо. Ако имате проблем с това да се накарате да свирите скучни упражнения, това може да ви е полезно.

 

4. Играта се адаптира според умението ви. Това е както плюс, така и минус. Плюс е, защото когато види, че не се справяте като хората, започва да ви прави нещата по-лесни. Минус е, защото начина по който го прави е кофти. Според мен най-добрия начин да научиш нещо като хората е да го научиш бавно и постепенно да вдигаш скоростта. Всеки учител ми е казал същото. В играта не е така. Когато усети че не се справяш, играта не забавя темпото, а вместо това премахва някои от тоновете в песента и ги свири вместо теб. Това е лош начин на учене. Ако имате поредица, в която се свири по 1 акорд на всяко време в размер 4/4 и не се справяте, то играта ще ви накара да свирите само акордите на 1 и 3то време. Тези на 2ро и 4то ще си ги свири сама. Това може да звучи ок докато играете (защото играта свири вместо вас), но така учите съвсем различно нещо. Изключите ли играта, това което в крайна сметка ще сте научили е безмислено и не е цялата песен.

 

Общо взето 1вия месец ми беше интересно и доста се занимавах, но след това ми писна и ми беше много по-интересно да си правя упражнения и да уча песни сам отколкото в играта. От доста време насам играта стои в шкафа и не съм я пипал.

 

Shameless plug: Междувременно ако някой от вас желае, мога да му я продам. 

 

Така че с 2 думи мисля, че за начинаещи е интересно но след един момент писва и колкото повече се учите, толкова по-тъпа ви се струва играта, защото това което може да правите наистина без нея е много по-интересно :). Разбира се аз гледам на играта изцяло като полезен инструмент за учене. Ако се абстрахирате от това и не очаквате да учите, а вместо това просто да си правите кеф, може да има смисъл. Освен това не съм пробвал Multiplayer и не знам как е - там може да е по-забавно.

 

Надявам се да съм бил полезен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така и предполагах, че ще е. Ако беше казал малко по-рано щях да я взема от теб. Взех 2014 от Пулсар, а твоята версия + добавката за Бас от ebay. До колкото разбрах има опция играта да не ти избира сама трудност. Тоест можеш да спреш това премахване на тонове. Другото е че има риф репийт. Ако нещо те затруднява да ти намали темпото и да учиш дадена част от песента. Нямам големи очаквания, така че и на 1 месец фън ще се радвам. :>

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, този riff repeat e як. Разделя дадена песен на части и те кара да повтаряш всяка част докато постепенно вдига трудността и това докато не я направиш перфектно. Вдигането на трудност може да е по-бързо темпо или повече тонове - ти избираш. Не съжалявай, че си я взел, опитай, на теб може да ти допадне и за по-дълго. Аз дори сега като си припомних може и пак да я пусна. Проблема е че има ограничено време за свирене, и да го прекараш в игра вместо истинско свирене поне за мен няма смисъл. При теб може и да не е така.

 

Просто ако свириш в банда и искаш Rocksmith да замести това, няма да стане. Реалността е много по-интересна, поне според мен :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.