Jump to content
Българският форум за музиканти

Кое е най-трудното произведение.......


kraasi

Recommended Posts

Кое е най-трудното произведение което сте изпълнявали някога и на кой композитор е?Ако може сложете линк на нотите на творбата :read: която сте изпълнявали :exclaim:

 

:godbless::godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че "Унгарска рапсодия но.2" на Лист, въпреки, че и Шопен не му се дава на места :think: Много дълго, технично и натоварващо нещо е тая рапсодия... Ама напосредък позарязах класиката и нещо съм се отпуснал :killyou: Бе от човек, който свири по 6-7 часа на седмица и учи 4-5 неща едновременно - толкова.

След малко ще го метна някъде да чуете...

Ето:http://cyb3r.icnhost.net/List.mp3

Редактирано от eXile
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

според мен зависи от техническото ниво и от това колко време си се занимавал с музика.наистина унгарска рапсодия е доста трудно или концерт N 1 на лист,но с труд всичко се постига.за някои и котешкия марш е труден,но след време го научават.на мен ми е трудно да изброя произведенията които съм свирил,но те са ми давни с цел градация на техническото ниво.в момента свиря ужасни модерни полифонични произведения,които са трудни,защото нямат нищо общо с мелодията,нямат запомняне...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мдам, самото понятие "трудно" е много общо... Аз лично успоредно с унгарската рапсодия разучавах и лунната соната... Честно казано не ми беше по-лесна, динамика, изразност, душичката ми изкара, а някои се юркат да я свират 2-3 клас (те и резултатие са налице)... Но пък музиката не ми е професия и няма изгледи да стане, не знам, вече са ми други неща на главата и нямам времето и нервите да разучавам подобни неща :think: Но ако имаш упоритост и и време няма невъзможни произведения :violin:

 

(ОФФ: Топсън, сега нямам време за уроци, но лятото ще видим :hello: )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И все пак доста трудно технически произведение са "Вариации по тема от Паганини" на Брамс. То е в 2 тетрадки(варианта) свирил съм първата.Също "Етюди картини" от Рахманинов са трудни технически.Според мен едно произведение не трябва да се оценява като трудно само от техническа гледна точка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чисто като клавирно произведение едно от най трудните

се счита клавирният концерт №2 за пиано от Рахманинов

Поправка Номер 3!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Aiel, занимавай се, след класиката бодом ми се струват като приспивни песнички :)

 

ALBIERO, трудни като за тоя стил :D В ДТ това, което наистина ме зори е координацията между членоете в групата и болните размери. Death във вариант за клавиристи :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен най-трудни за изпълнение, звукоизвличане и предаване на необходимата атмосвера са Бах, Бетовен и Моцарт! Класика в жанра, дет се вика ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В момента свиря Анданте спианато и голям брилянтен полонез оп.22 - Шопен което е произведение както за изпълнение като самостоятелна пиеса, така и за изпълнение с оркестър. И може би е едно от най-трудно издокарваните неща от психична гледна точка и естествено от нещата които съм свирила досега :hello:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много бих се изкефил ако можех да изсвиря "Fantasie Impromptu" на Шопен, не че съм се опитвал, но ми струва доста трудничко за изпълнение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.