kraasi Публикувано Април 9, 2006 Публикувано Април 9, 2006 Кое е най-трудното произведение което сте изпълнявали някога и на кой композитор е?Ако може сложете линк на нотите на творбата :read: която сте изпълнявали :exclaim: Цитирай
eXile Отговорено Април 10, 2006 Отговорено Април 10, 2006 (Редактирано) Мисля, че "Унгарска рапсодия но.2" на Лист, въпреки, че и Шопен не му се дава на места :think: Много дълго, технично и натоварващо нещо е тая рапсодия... Ама напосредък позарязах класиката и нещо съм се отпуснал :killyou: Бе от човек, който свири по 6-7 часа на седмица и учи 4-5 неща едновременно - толкова. След малко ще го метна някъде да чуете... Ето:http://cyb3r.icnhost.net/List.mp3 Редактирано Април 10, 2006 от eXile Цитирай
Topsun Отговорено Април 10, 2006 Отговорено Април 10, 2006 според мен зависи от техническото ниво и от това колко време си се занимавал с музика.наистина унгарска рапсодия е доста трудно или концерт N 1 на лист,но с труд всичко се постига.за някои и котешкия марш е труден,но след време го научават.на мен ми е трудно да изброя произведенията които съм свирил,но те са ми давни с цел градация на техническото ниво.в момента свиря ужасни модерни полифонични произведения,които са трудни,защото нямат нищо общо с мелодията,нямат запомняне... Цитирай
eXile Отговорено Април 10, 2006 Отговорено Април 10, 2006 Мдам, самото понятие "трудно" е много общо... Аз лично успоредно с унгарската рапсодия разучавах и лунната соната... Честно казано не ми беше по-лесна, динамика, изразност, душичката ми изкара, а някои се юркат да я свират 2-3 клас (те и резултатие са налице)... Но пък музиката не ми е професия и няма изгледи да стане, не знам, вече са ми други неща на главата и нямам времето и нервите да разучавам подобни неща :think: Но ако имаш упоритост и и време няма невъзможни произведения :violin: (ОФФ: Топсън, сега нямам време за уроци, но лятото ще видим :hello: ) Цитирай
martist Отговорено Април 12, 2006 Отговорено Април 12, 2006 И все пак доста трудно технически произведение са "Вариации по тема от Паганини" на Брамс. То е в 2 тетрадки(варианта) свирил съм първата.Също "Етюди картини" от Рахманинов са трудни технически.Според мен едно произведение не трябва да се оценява като трудно само от техническа гледна точка. Цитирай
f1_sound Отговорено Април 12, 2006 Отговорено Април 12, 2006 Чисто като клавирно произведение едно от най трудните се счита клавирният концерт №2 за пиано от Рахманинов Цитирай
ALBIREO Отговорено Април 12, 2006 Отговорено Април 12, 2006 Абе, партиите на Джордан Рудес не са много лесни по принцип Ся, не е класик, ама... Цитирай
Killerbee Отговорено Април 12, 2006 Отговорено Април 12, 2006 Най-много ме измъчи един етюд на Бела Барток.Голяма изродщина е :violin: Цитирай
martist Отговорено Април 12, 2006 Отговорено Април 12, 2006 Чисто като клавирно произведение едно от най трудните се счита клавирният концерт №2 за пиано от Рахманинов Поправка Номер 3!!! Цитирай
Aiel Отговорено Април 12, 2006 Отговорено Април 12, 2006 Rainbow - Eyes of the world Случва ми се напоследък да не мога да си извиря това което съм измислила Trening out :/ С класика не се занимавам много, уча песни Цитирай
eXile Отговорено Април 12, 2006 Отговорено Април 12, 2006 Aiel, занимавай се, след класиката бодом ми се струват като приспивни песнички ALBIERO, трудни като за тоя стил В ДТ това, което наистина ме зори е координацията между членоете в групата и болните размери. Death във вариант за клавиристи Цитирай
glezlata007 Отговорено Април 13, 2006 Отговорено Април 13, 2006 Според мен най-трудни за изпълнение, звукоизвличане и предаване на необходимата атмосвера са Бах, Бетовен и Моцарт! Класика в жанра, дет се вика Цитирай
ALBIREO Отговорено Април 13, 2006 Отговорено Април 13, 2006 Очевидно е, че за всеки, границата на трудност е различна... Цитирай
nuaHucTKa Отговорено Април 13, 2006 Отговорено Април 13, 2006 В момента свиря Анданте спианато и голям брилянтен полонез оп.22 - Шопен което е произведение както за изпълнение като самостоятелна пиеса, така и за изпълнение с оркестър. И може би е едно от най-трудно издокарваните неща от психична гледна точка и естествено от нещата които съм свирила досега :hello: Цитирай
niki123bg Отговорено Април 13, 2006 Отговорено Април 13, 2006 Много бих се изкефил ако можех да изсвиря "Fantasie Impromptu" на Шопен, не че съм се опитвал, но ми струва доста трудничко за изпълнение. Цитирай
Recommended Posts