Jump to content
Българският форум за музиканти

имам въпрос 2


Recommended Posts

Здравейте на всички колеги колежки. :) Взех си ел барабани но но незнам какво дтрябва да си купя а да произведе звук сега съм само на слушалки но искам и да си 4увам свободно музиката и силно без да има мтез итапи в ушите (слушалките)какво тря да си взема за тях накви колони, кубета? и дали става китарен кабел на ел барабани които съответно като се свърже към пулт или колона или кубе нз какво още произведе звук кажете ми pls :) барабаните са fame dd506 които знае да казва мс. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много е лесна работата, глей ся:

 

Вариант 1:

Хващащ тоя същия китарен кабел и го забучваш от едната страна в същата дупка, в която си вкарваш и слушалките. За предпочитане е онази дупка на модула под която пише "audio out". Другата страна я ръгаш в пулт,за предпочитане от най-скъпите и с много копчета и врътки, с тач скрийн, блутуут и уайфи. От пулта с един файъруайър (т'ва пак е кабеляк)вкарваш в компютър. И той трябва да е ненужно скъп - за предпочитане лаптоп с нагризана ябълка на капака. На лаптопа трябва да си инсталирал поне Протуулс 9, оригинален разбира се, може и със субтитри на български. След това допълнително си закупуваш саунд лайбръри със семплирани барабаните на Дейв Ломбардо, записани в кокошарник с керемиден покрив в с. Жабокряк с 8 вида микрофони. Само оригиналните имат специфичната акустика на помещението, така че ако искаш истинския звук, няма да минеш с кракнат вариант от нета. Съответно към лаптопа добавяш външен хард, външна саунд карта, една Ямаха Мотиф 8 за миди-клавиатура и варел с течен азот за охлаждане. От там пускаш един кабел до гардероба, махаш дрехите от него и вътре нареждаш задължителния рак с ефекти и стъпала - не по-малко от 300 кг., иначе звукът не е "масивен и плътен". От там пак един кабел до най-близките тонколони и си готов.

 

А сега сериозно:

Потърси у вас стерео-уредба или ДВД-плейър, те повечето имат "audio in" вход, в който можеш да вкараш жака на китарния кабел (хубаво е да е жак, а не канон). Ако няма такъв вход, то задължително някъде отзад има aux, в който влизат две букси. Такива кабели за с букси от едната страна и жак от другата се продават готови в компютърните магазини. Имай предвид, че ако използваш домашната уредба или ДВД не може да очакваш силен звук - за това си трябва усилвател и колони които да понесат натоварването.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.