boywalking Публикувано Февруари 23, 2011 Публикувано Февруари 23, 2011 Добър вечер на всички! Нов съм във форума, но се надявам да съм редовен : ) Казвам се Борис и страшно обичам да слушам музика в която свирят акустични китари, и до толкова съм се вманиачил, че съм решил до края на другата седмица да си взема китара (нещо евтинко като за начало) и да започна уроци, решил съм вече къде, само китара ми трябва. Имам си вкъщи една, но тя е на майка ми, а и е малко старичка, но съм решил да си купя сам новичка и да си почна уроците както трябва! Не знам дали е тук мястото да попитам какво да търся като за мега начинаещ, майка ми е свирила на времето, но вече не е както едно време а и не разбира от инструменти (не се е занимавала сериозно) От какво дърво да търся като материал, или то по-скоро евтинките са шперплатови ?!? Като за начало търся нещо наистина евтинко (до 200лв) защото всеки продавач ще гледа да си пробута стоката и няма да ме опътят правилно... Цитирай
alexsis Отговорено Февруари 23, 2011 Отговорено Февруари 23, 2011 да ти кажа първата акустична китара не е от толкова значение и няма смисал да даваш над 100 лв за тава, защото преди да започнеш да свириш не можеш да бъдеш на 100% сигурен че найстина искаш да се занимаваш с това. Ето например моята първа акустична китара ми я подариха съседите защото иначе щяха да я изхвълят а аз точно по него време се бях зарибил да свиря и те ми я подариха..китара е на 26 години и се наложи да и сменя ключовете и струните разбирасе (не че тя си имаше струни де.. ) и така почнах да свиря на нея тръгнах на уроци то зе че адкси ми хареса и след 2-3 месеца направо с взех ел. соло китара..между другото аз си бях надъхан от самото начало да свиря на соло обаче ми казаха че е по добре да се започне първо от акустична... И така де щом си решен да свириш си земи като за начало нещо по ефтинко а ако вече наистина ти хареса и решиш да се занимаваш сериозно с това тогава вече мисли за нещо по добро.. било то хубава акустична или електрическа.. Надявах се че бях полезен! ако искаш хвърли едно око на чанела ми в ютуб http://www.youtube.com/user/WOMD94?feature=mhum Цитирай
boywalking Отговорено Февруари 23, 2011 Автор Отговорено Февруари 23, 2011 От това което казваш да разбирам, че като влезна в първия магазин за китари, да хващам най-евтината и да заминавам на уроци, пък ако става нещо от мен да става Може ли да попадна на някой пълен боклук дето да не става за нищо и да се разпадне ако е за 100 лева ? Цитирай
checho Отговорено Февруари 23, 2011 Отговорено Февруари 23, 2011 Здравей Нещо не си прочел правилно В поста му пише следното: "Да ти кажа, аз нищичко не разбирам от това, което питаш. Чудя се на кого да изсипя глупостите си и ето те теб. А, да - можеш да видиш и канала ми в youtube." Постът все пак може да ти е полезен по два начина - ако се съмняваш в познанията си по правопис и пунктуация, можеш да си направиш тест; да не повтаряш грешките на автора - например, няма нужда да свириш на акустична китара за да започнеш да свириш на електрическа; Можеш да разгледаш раздел Китара(както и раздел Продавам ) и да намериш отговор на въпроса си там. лека вечер \/ 4 Цитирай
boywalking Отговорено Февруари 25, 2011 Автор Отговорено Февруари 25, 2011 Китарата е вече факт Yamaha C40 силно ми я препоръчаха като за начинаещ, а утре е първият урок !!! Цитирай
mariaangelova84 Отговорено Март 21, 2011 Отговорено Март 21, 2011 привет, пожелавам ти успех, дано да имаш талант. Цитирай
Recommended Posts