samohvalko Публикувано Февруари 18, 2011 Публикувано Февруари 18, 2011 Така, имам синтезатор модел - CASIO WK-1200 и композирам песни на него. Да, обаче не мога да ги пратя на компа. Купих си миди кабел 2 5ци към usb, но не ми изписа, както очаквах, remowable disc, а ми инсталира драйвъри и дотам. Какво да направя, за да изпратя миди файловете си на компа, настройки ли , софтуер ли, не знам, моля ви помогнете ми !!! Цитирай
samohvalko Отговорено Февруари 19, 2011 Автор Отговорено Февруари 19, 2011 Свалих си cool edit pro и уж направих необходимите настройки, ама пак като записвам не хваща синтезатора. Дайте съвет,много ви моля. Цитирай
BASHMAISTORA Отговорено Февруари 19, 2011 Отговорено Февруари 19, 2011 Здравей, Относно софтуера не мога да взема отношение защото не съм го ползвал. Що се отнася до връзката между клавира и РС-то има няколко важни неща, които трябва да се спазват: 1- инсталиране на драйверите и правилната настройка( първоначалното инсталиране на кабела вероятно трябва да го виждаш като СОМ порт(ако е така му задай да бъде 2ри или 3ти и за скорост му задай 34800bps)) 2- инсталиране на виртуалния драйвер (ако кабела не е някакъв марков най-вероятно ще трябва да инсталираш драйвер на роланд или ямаха)при настройката използваш номера на СОМ порта от кабела. 3-Спазвай MIDI-IN MIDI-OUT 4-Нужна е и малка пренастройка на клавира(тук или трябва добре да си познаваш менюто на свирката или подробно да видиш упътването).Настройката на клавира се състои във промяна на скороста на миди изхода/входа, сиреч ако използаше обикновен кабел който се свързва към геймпорта на звуковата карта нямаше да има нужда от тези главоблъсканици, от клавира излизат 31250bps и геймпорта си ги чете без проблем, но сега е малко по-различно. Във менюто трябва дя промениш тази скорост на 34800. ако никаде не виждаш такива стойности е възможно да се крият зад обозначения като MIDI to PC, PC host,change GM.........За точка 4 най-добре виж упътването което се намира и във интернет. ако си спазил всичко не би трябвало да имаш проблем Успех!!! Цитирай
samohvalko Отговорено Февруари 19, 2011 Автор Отговорено Февруари 19, 2011 Така, кабелът ми е уж марков, като го включих ми изписа, че е инсталирал нужните драйвери и дотам. Нито си създаде папка, нито нищо. Сега ще променя скоростта, както ми каза, но остава пак проблема с това, не просто да записвам на софтуер звуци от клавира, а да мога да ги пращам от самия синтезатор. Той има такава опция, но ме съмнява, че понеже моделът е стар, става въпрос за пращане към друго устройство, а не към компютър. Цитирай
BASHMAISTORA Отговорено Февруари 19, 2011 Отговорено Февруари 19, 2011 Сега едно е да изпращаш миди съобщения от клавира към РС или друго устройство и съвсем друго е да правиш обмен на файлове. Ако си създал връзка която ти позволява да действаш някакъв софтуер като виртуални инструменти и прочие, не бъзикай повече радиото защото няма да постигнеш нищо ново. За да чуеш звук от говорителите на компа, за MIDI-out във използваната програма маркирай и Pattern Sequencer и Microsoft GS Wavetable SW Synth. Щом виждаш че записва, проблема явно не е свързването а по-скоро боравенето със софтуера. "Ve4e zapisva midi zvukovete ot sintezatorite"- ей това леко ме обърква, от синтезатора не излизат никакви звуци през мидито а са просто цифрови сигнали. Всъщност проблема май ти е че не присвояваш инструменти към каналите, но това са само предположения. Ами не си съвсем прав, във твоя случай компа няма от къде да знае на 1 канал ли са ти барабаните или на 8. Опитай със присвояването на няколко инструмента във програмата и ще видиш разликата и ще разбереш дали е така или греша А ако искаш просто да запишеш това което чуваш през говорителите на клавира, вземи си един кабел жак-жак и използвай AUX-a на звуковата си карта и примерно ALLSound Recorder Цитирай
nasko_roland Отговорено Март 5, 2011 Отговорено Март 5, 2011 Пробвай с Cakewalk Pro Audio ако композираш в MIDI . Цитирай
VSTi Отговорено Март 7, 2011 Отговорено Март 7, 2011 (Редактирано) Привет , да се включа и аз - не ми е ясно питащия дали прави разлика между миди и аудиосигнали? щото ако очаква с куул едит да запише миди-не е невъзможно, но няма смисъл. А ако иска за даписва звук - естествено това не се прави с миди кабел, а от аудиоизхода на синтезатора, и към аналоговия вход на аудиокартата. С две думи - от миди през усб записваме само МИДИ КОМАНДИ, а не звук, и неочаквай да видиш миди файловете в компютъра. Ако свирката има някакър харддиск, сигурно можеш да ги видиш през експлорера, но най вероятно свирката просто ще я ползваш като миди клавиатура. При това положение просто трябва да се изсвирят нещата , и да се запишат в миди проект. Без значение дали в Кюбейс, Кейкуолк, Сонар, Протулс, и т.н. Но не миди в Куул едит... Успех! Редактирано Март 7, 2011 от VSTi Цитирай
Мартин87 Отговорено Март 7, 2011 Отговорено Март 7, 2011 Не, за съвсем друго нещо става въпрос (поне доколкото схващам текста на колегата). Колегата композира и записва файловете на самия клавир. Това, което иска да направи, е просто да ги прехвърли в компютъра (за съхранение). Може би не сте го разбрали и за това го пратихте към програмите... Колега, кажи дали Касиото има USB вход. Ако има, значи не би трябвало да имаш проблем с трансфера на данни. Ако нямаш такъв вход, то би трябвало да имаш флопи, което пак е вариант. Цитирай
samohvalko Отговорено Март 10, 2011 Автор Отговорено Март 10, 2011 Здравейте! Благодаря Ви много за помощта!!! Нямам USB вход на синтезатора, защото моделът ми е стар - Casio WK - 1200, но както вие предложихте, така и направих и от изхода за слушалки през аудио картата успях да прехвърля музиката, записвайки вълните с програмата Cool Edit Pro. Вече всичко е наред, и докато карам с този синтезатор, се надявам схемата да работи, а обмислям скоро да го сменя. Благодаря Ви още веднъж за помощта на всички !!! Цитирай
Recommended Posts