T.L Публикувано Февруари 9, 2011 Публикувано Февруари 9, 2011 Здравейте , имам следния проблем ,с който се измъчих тия дни ,но не мога да разбера защо , дали е нормално или не . Значи ползвам Tascam US-144mk2 , когато записвам в multitracks , на единия тракт импортвам някаква мп3-ка , на другия тракт записвам примерно китара за импровизация , и по време на записване , след определено време ми се замазва звука на 1вия тракт и след тва съвсем изчезва все едно нямам звук. Пробвах какво ли не неща , увеличих латенция на максимум 1024 samples, и ми се оправя уж, но като запис-а тече над 5 минути пак съща работа . Бачкам на WinXP 32bit , 3.4 Ghz Pentium D , 2GB DDR2 Ram ,записвал съм на Cubase LE4 и на Audition 3, то се оказа че дадох супер много пари за звукова карта , която може да записва само 5 минути на мултритракс ... Супер ме отчайва . Помогнете хора !! Цитирай
bo_yan Отговорено Февруари 10, 2011 Отговорено Февруари 10, 2011 Пробвай да конвертираш мр3-йката предварително в wav файл с резолюцията на проекта ти в Кюбейз- примерно 24 bit / 44.1 kHz. Цитирай
sardaesox Отговорено Февруари 10, 2011 Отговорено Февруари 10, 2011 Проблема не е в картата!Имал съм по-слабия вариант/us122L/,той се справяше с далеч повече тракове без проблеми. Цитирай
VSTi Отговорено Февруари 10, 2011 Отговорено Февруари 10, 2011 А в каква директория работиш? т.Е. имаш ли друг, различен диск, или сипраскаш във временната директория на програмата? Принципно не би трябвало да имаш проблем дори и тогава, НО е задължително да имаш поне 20 процента свободно дисково пространство, и по възможност да работиш в друг харддиск, различен от програмния. Фрагментирай си харддиска, и спри всички торенти, и т.н. Друго - виж дали нямаш хардуерни конфликти с други усб устройства - принтери, модеми, и т.н. Обикновено всички, дори и видеоконтролера се събират на един адрес, виж в системната информация какви конфликти показва. Ако има нещо на един и същ адрес, просто пробвай да разменяш портовете.... Цитирай
T.L Отговорено Февруари 10, 2011 Автор Отговорено Февруари 10, 2011 значи и на wav прави този проблем , защото понякога на 1вия тракт си свиря някакв ритъм предварително . Иначе самия харддиска има доста свободно място от сорта на 200-300ГБ , защото ми е новичък ( от 1 седмица ) и директорията е съвсем различна от програмната . Сега ще кажа кво съм направил : сменявал съм портовете на УСБ-тата , изключил съм всичките безжични устройства и програмите , изключил съм вградената звукова карта и звука на самата видео карта за HDMI, инсталирал съм най-новия драйвер от сайт-а на tascam ... Напрао нз вече , нито рам-та взима нито процесора претоварва , нито да има някакви конфликти с другите у-ва , напрао... да се побъркаш с тия техники Цитирай
T.L Отговорено Февруари 10, 2011 Автор Отговорено Февруари 10, 2011 хора , намерих проблема , новата ми видео карта прави мизерии , като я махнах и ползвах вградената на дъното записва всичко идеално , много е зле , дано да е нещо софтуерно , сега ще пробвам да изтегля нови драйвери да видя кво ще стане , Мерси много за бързите отговори Цитирай
Recommended Posts