Jump to content
Българският форум за музиканти

Autumn Leaves


MiroLambov

Recommended Posts

Реших просто да се опитам да направя един кавър на този така популярен джаз стандарт. Не знам до колко се е получило, но се надявам да Ви хареса...Ето:

 

http://soundcloud.com/stanimirl/miro-autumn-leaves

 

Да, знам че качеството е ужасно, но ще се оправдая с това, че записвах със скайп микрофон пък и нямам никакви познания точно в тази свера. Ще се радвам да споделите мнение, най-вече за изпълнението и интерпретацията (обичам критиката, градивната)...

 

Миро :thumbdown:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разбрах те. И може би беше неправилно да използвам тази дума, защото наистина не съм добавял нещо от себе си, не съм импровизирал. Истината е че открих нотите на пиесата и реших просто да я изсвиря. Страх ме е да се хвърлям в импровизации, не съм дорасъл за тях, нямам достатъчно познания, достатъчно добър слух, мислене нито пък техника. Въпросът ти ме накара да се замисля и осъзнах, че всъщност няма интерпретация. Просто свирене... Но пък сигурно това е наична и да се стигне до това ниво. :thumbdown:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поздравления ... това е един от лщбимите ми стандарти :thumbdown: За джаза едно много важно нещо съм научил през годините (понеже съм свирил и класика ) и то е да не се опитваш да ги смесваш и по -конкретно класическата музика се заучава по ноти, 1 към 1 както автора го е написал докато при джаза въпреки наличието на ноти съм изключително щастлив че всеки изпълнител има възможност индивидуално да интерпретира така както усеща музиката и това наистина прави голямата разлика между двата жанра (спшоред мен в полза на джаза ) не че класическата музика е лоша като музика.

В твоя случай нотите ще са ти много полезни в началото докато научиш акордите, скалите и как се импровизира върху тях но не те съветвам в никакъв случай да се замотаваш дълго с тях. На мене все още ми е трудно понякога да се пренастроя от единия типш мислене към другия въпреки, че 1000 пъти повече обичам да импровизирам от колкото да свиря нещо 1към 1 . Гледах скоро едно интервю на един джаз контрабасист,където казва много интересно нещо " When music hits you don't worry what to play,music tells you what to play " така че успех :rocker:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А може ли въпрос?:thumbdown: В какво се състоеше интерпретацията?

 

 

 

 

 

Е...поне е по-различно от преобладаващите дъскорезници :thumbs_up:

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

rolleyes.gif Ако говорим за чисто стилово различие-различно е.

CursedSoul разбра много добре какво имам предвид с въпроса. ;)

Редактирано от Viara Ivanova
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.