Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Реших просто да се опитам да направя един кавър на този така популярен джаз стандарт. Не знам до колко се е получило, но се надявам да Ви хареса...Ето:

http://soundcloud.com/stanimirl/miro-autumn-leaves

Да, знам че качеството е ужасно, но ще се оправдая с това, че записвах със скайп микрофон пък и нямам никакви познания точно в тази свера. Ще се радвам да споделите мнение, най-вече за изпълнението и интерпретацията (обичам критиката, градивната)...

Миро :thumbdown:

Отговорено

Разбрах те. И може би беше неправилно да използвам тази дума, защото наистина не съм добавял нещо от себе си, не съм импровизирал. Истината е че открих нотите на пиесата и реших просто да я изсвиря. Страх ме е да се хвърлям в импровизации, не съм дорасъл за тях, нямам достатъчно познания, достатъчно добър слух, мислене нито пък техника. Въпросът ти ме накара да се замисля и осъзнах, че всъщност няма интерпретация. Просто свирене... Но пък сигурно това е наична и да се стигне до това ниво. :thumbdown:

Отговорено

Поздравления ... това е един от лщбимите ми стандарти :thumbdown: За джаза едно много важно нещо съм научил през годините (понеже съм свирил и класика ) и то е да не се опитваш да ги смесваш и по -конкретно класическата музика се заучава по ноти, 1 към 1 както автора го е написал докато при джаза въпреки наличието на ноти съм изключително щастлив че всеки изпълнител има възможност индивидуално да интерпретира така както усеща музиката и това наистина прави голямата разлика между двата жанра (спшоред мен в полза на джаза ) не че класическата музика е лоша като музика.

В твоя случай нотите ще са ти много полезни в началото докато научиш акордите, скалите и как се импровизира върху тях но не те съветвам в никакъв случай да се замотаваш дълго с тях. На мене все още ми е трудно понякога да се пренастроя от единия типш мислене към другия въпреки, че 1000 пъти повече обичам да импровизирам от колкото да свиря нещо 1към 1 . Гледах скоро едно интервю на един джаз контрабасист,където казва много интересно нещо " When music hits you don't worry what to play,music tells you what to play " така че успех :rocker:

Отговорено (Редактирано)

rolleyes.gif Ако говорим за чисто стилово различие-различно е.

CursedSoul разбра много добре какво имам предвид с въпроса. ;)

Редактирано от Viara Ivanova