pesho36 Публикувано Януари 20, 2011 Публикувано Януари 20, 2011 Да ви кажа де Имам MIDI клавиатура 5 октави ENSONIQ MIRAGE DSK-1 нямам представа на колко годинки е като я пусна зарежда от флопи с дискета и чак тогава трява да може да свири през аудио изхода само че флопито нещо запецва и незнам дали работи или дискетите са скапани тръгва да зарежда около 10 секунди и и по едно време спира и дисплея нищо не показва а в упътването показва че трява да покаже 21 тоест първия зареден MIDI звук. Някои знае ли от каде мога да сваля фаил за такава дискета? И по важното - искам да я включа към компютър - със MIDI кабел към саунд картата и да свири през компютъра Не зная дали без да зарежда от флопито може да свири през компютъра това основно ме интересува любител съм и ще се радвам някои да каже нещо по вапроса Цитирай
Teiton Отговорено Януари 21, 2011 Отговорено Януари 21, 2011 Здравей,колега.Мисля, че спокойно можеш да ползваш инструмента като миди контролер без тази дискета.Прочетох за този Енсоник и тъй като това е семплер,може тази дискета да е с някакъв семпъл на нея като демо.Не съм чул досега миди да работи през дискета. ето аз какво прочетох http://www.vintagesynth.com/ensoniq/ens_mirage.php Цитирай
BASHMAISTORA Отговорено Януари 21, 2011 Отговорено Януари 21, 2011 Ами ако ти е "нова" придобивката- Честито! На въпроса: Връзка със РС можеш да направиш без никакъв проблем ако използваш кабел MIDItoGameport. На страница 22 и 23 е описано къде трябва да ръчнеш за да си настроиш миди канала и прочие. За тази гимнастика не ти е нужна дискета. При използването на такъв кабел не ти е нужен допълнителен драйвер, просто закачаш кабела и във програмата която смяташ да ползваш задаваш за вход MPU-401. Ако решиш да ползваш MIDItoUSB може да имаш ядове. Там ще ти е нужен и допълнителен драйвер на роланд или ямаха, но нямам идея дали миди изхода на Енсоника можеш да го обърнеш от стандартен на РС, в смисъл да промениш от 31250bps на 34800bps. Във един друг форум сме го обсъждали това но това вече е друга бира. Ами успех ти желая! Цитирай
pesho36 Отговорено Януари 21, 2011 Автор Отговорено Януари 21, 2011 кабела е MIDI-Gameport понеже няма ръководство - свалих го от нета пише че трябва да се настрои параметър 83 това било за МИДИто само че без да зареди дискетата дисплея нищо не показва i бутоните Parameter не бачкат само когато няма дискета pokazwa nD ( no Disk) иначе си чакам саунд картата - не знам дали има MPU-401 no в нета има и виртуални такива драйвери и като я закача на гаме-порта пускам енсоника без дискета, настройвам CakeWalk na вход МПУ-401 и трява да тръгне - ще го пробвам но чесно казано ме съмнява тази дискетаа в нета няма такива копия . намерих специална програма която чете и записва такава дискета въпреки че предполагам и с други програми ще може да се копира подобна дискета в случай че има от къде Благодаря Цитирай
Recommended Posts