krasi_rock Публикувано Януари 10, 2011 Публикувано Януари 10, 2011 Здравейте драги съфорумци, Преди редовно свирех на китарата си(модел Фактор-имитация на страт)в настройка E B G D A E,от половин година обаче реших да сваля 1 тон надолу,но не смених струните,наскоро ми направи впечатление че когато свиря 6та струна 1во или 2ро прагче струната закача и следващото и се получава отвратително бръмчене...Ще се радвам ако някой ми разясни какъв е проблемът и как мога да се справя с него.Благодаря предварително! Цитирай
7thString Отговорено Януари 10, 2011 Отговорено Януари 10, 2011 1. По-дебели струни. 2. Настройка на тръс рода - отпускане. Цитирай
krasi_rock Отговорено Януари 10, 2011 Автор Отговорено Януари 10, 2011 (Редактирано) Трябва да отпусна или да натегна грифа?Каква дебелина струни биха били подоходящи,досега ползвах 10-52 или 10-46 не съм сигурен точно с какви съм в момента? Редактирано Януари 10, 2011 от krasi_rock Цитирай
7thString Отговорено Януари 10, 2011 Отговорено Януари 10, 2011 10 е малко тънко, 52 е ок. Става въпрос за отпускане на тръс рода, но ако не знаеш какво точно да правиш има съвсем реален риск да пишеш още една тема как да го оправиш после Иначе би трябвало 1/4 - 1/2 оборот ОТПУСКАНЕ да реши проблема. Ако не си наясно как става работата, почети във форума - има такава тема. Цитирай
krasi_rock Отговорено Януари 10, 2011 Автор Отговорено Януари 10, 2011 Разбрах за какво става реч,но въпроса ми е на коя страна тр да заврътя шестограма? Цитирай
7thString Отговорено Януари 10, 2011 Отговорено Януари 10, 2011 Почти всички болтове се развиват обратно на часовниковата стрелка. Все пак, трябва като тръгнеш да въртиш БАВНО!!!! да усетиш разхлабване на болта, макар и леко. Цитирай
krasi_rock Отговорено Януари 10, 2011 Автор Отговорено Януари 10, 2011 Благодаря за съвета...дано свърши работа... Цитирай
Recommended Posts