Jump to content
Българският форум за музиканти

Питане?


Recommended Posts

Здревейте и честита нова година! Дълго се чудех дали да пиша, защото не мога да формулирам въпроса си и като цяло не мога да опиша проблема, пък и по принцип се притеснявам да питам. Става въпрос за това, че когато удара две струни едновремено се получава нещо като тремоло ефект и е супер дразнещ за мен. Това се проявява най-вече на средните две струни и на по-виски прагчета, примерно на 12, 13, 14-то. Случва се на всички стуни и прагчета, но на по ниските тонове е почти незабележимо, на практика се чува само с дисторжън. Забелязах, че когато натисна ръчката на флойда напред, така че струните да се отпуснат и след това пробвам пак да удара две струни, тремоло ефекта намалява, обаче това не ми решава проблема, защото след малко свирене пак се проявява. Ако някой се сеща за какво говоря, въпроса ми е има ли лек за това нещо, или да прасна от земята китарата, та да не ме дразне и убива желанието, докато сабера пари за нова? Иначе китарата ми е Ibanez RGD320.

 

Извинявам се, че Ви занимавам с моите проблеми.

Редактирано от mario_yakov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

помня преди 3-4 години как излязох със същото питане.

разстроена китара. ако нагоре се влошава - значи е и фалшива. потърси в нета как се setup-ва китара, във форума също има много изписано.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Махни си ръчката на тремолото и опитай пак. Ако проблема изчезне трайно, причината е в луфта, който има в резбата между ръчката и самото тремоло.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Брей, че сте бързи. :pray: Значи, не става въпрос за бръждене, получава се нещо като заглъхване и усилване но с бърз интензитет(незнам дали е подходящата дума) и прилича на тремело ефект или уа-уа. Когато отпусна струните чрез натискане на флойда този ефект се забавя, т.е. интензитета се забавя и си звучи почти нормално, но за кратко. Китарата е настроена и интонирана, проблема си го има и без ръчката.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А дали е интонирана правилно?

:)

A колко са стари струните? (те и да са нови не е гаранция)

Друга причина може да бъде, че на(с)тискаш много силно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чуваш интерференцията м/у двата тона или на музикантски език - биене. Дължи се на разтройване на китарата. С едни тунер лесно ще гои хванеш. Виж там - настройка, интонация.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Китарата е интонитрана така, че като удариш свободно и флажолет на 12-то прагче показва абсолютно точно, но при натискане на 12-то прагче идва с 5-6 цента повече. Това го правише с оригиналните струни и първото, което направих е да ги смена, ама продължава да го прави. Мога да запиша с някоя програма два-три удара и да го кача да чуете ако иска някой само да ме насочите каде да го кача, имаше един сайт дето директно си слушаш от него, но не сещам как беше?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На гитарата и треба сет ап. Едноставно не ти е интонирана правилно. И на неправилно нагодена акустична гитара ќе се случи истото. А флажолетот на 12. праг треба да биде истиот тон и кога ќе притиснеш на истиот праг. Ни повисоко, ни пониско.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не става, след моето "интониране" стана още по-зле, уш на тунера показва добре. Утре ше търса лютиер да намеря. Мерси за отзивите!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.