Fallenblood Публикувано Декември 27, 2010 Share Публикувано Декември 27, 2010 (Редактирано) направих си това. имам интересен проблем, който не мога да реша: включвам баса в компютъра. нивото на шум е около -50-60dB. когато му сложа батерията и пипна входа, усилва до 0dB в продължение на секунда, след което пада до -30dB и това му остава пикът до следващ "рестарт". имам следните разлики с оригиналната схема: резистор 5.6M не намерих и запоих последователно 4.1+1M. май ще го сменя с 4.1+1.5, сега се сетих, че имам. потенциометрите не са ми 250k, а 220k. jfet-овете са 2n5457. резисторите на сорса не съм ги мерил по дадената тук методика, а съм ги сложил направо 2k2, както са дадени. това тепърва ще го правя и ще кажа дали има резултат. Редактирано Декември 27, 2010 от Fallenblood Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Декември 27, 2010 Share Отговорено Декември 27, 2010 Да сложим тук схемата, че да е по-прегледно: Да пробваш през компютъра е малко, как да кажа, екзотично. Ако си 100% сигурен във входа на саундкартата - ОК. Откачи средния край на Р3 и там подай сигнал от адаптера. Откачи С5 и кажи как е. Не съм проверявал доколко 2N5457 заменя BF245. Премери и сподели напреженията на сорса и дрейна на третия транзистор. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fallenblood Отговорено Декември 27, 2010 Автор Share Отговорено Декември 27, 2010 p3 g=1.1v s=2.8v d=9.32v ще пробвам в едно чип ампче 2x10w от хоби кит какво ще стане. ух, кога мина 12 часа... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Декември 28, 2010 Share Отговорено Декември 28, 2010 Всъщност не трабва да откачаш гейта от Р3. Можеш да подадеш сигнал пак там през кондензатор. Промяната на 5.6М не е фатална. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Parni_Valjak Отговорено Декември 28, 2010 Share Отговорено Декември 28, 2010 p3g=1.1v ????? s=2.8v d=9.32v Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Декември 28, 2010 Share Отговорено Декември 28, 2010 Провери краката на Т3 да не са объркани. Стойностите на R9 и R11 да не са с други измерения - омове вмесо мегаоми, напр. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fallenblood Отговорено Декември 28, 2010 Автор Share Отговорено Декември 28, 2010 всичко е точно. ще взема направо да го налепя наново... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Декември 28, 2010 Share Отговорено Декември 28, 2010 Премери и резисторите. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fallenblood Отговорено Декември 28, 2010 Автор Share Отговорено Декември 28, 2010 мултицетът ми е до 2 мегаома наистина платката ми се получи много нефелна, ама си рекох "карай" и сега четвърти ден си късам нервите зарад едното нищо да го направя наново май ще е по-доброто решение. ако и тогава не стане, вече ще го мислим... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MR_STENCH Отговорено Декември 28, 2010 Share Отговорено Декември 28, 2010 Parni_Valjak те е насочил с червените въпросителни... не трябва да имаш постояннотоков потенциал на гейта при тази схема или ако имаш някакъв такъв трябва да е пренебрежим... дори и при 5Мом резистор. Провери си транзистора Т3. Ако е здрав... провери поляритета на C1 и C2 ...тези 1.1V на Gt3 все от някъде идат. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts