Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

направих си това. имам интересен проблем, който не мога да реша: включвам баса в компютъра. нивото на шум е около -50-60dB. когато му сложа батерията и пипна входа, усилва до 0dB в продължение на секунда, след което пада до -30dB и това му остава пикът до следващ "рестарт".

имам следните разлики с оригиналната схема:

резистор 5.6M не намерих и запоих последователно 4.1+1M. май ще го сменя с 4.1+1.5, сега се сетих, че имам.

потенциометрите не са ми 250k, а 220k.

jfet-овете са 2n5457.

резисторите на сорса не съм ги мерил по дадената тук методика, а съм ги сложил направо 2k2, както са дадени. това тепърва ще го правя и ще кажа дали има резултат.

Редактирано от Fallenblood
Отговорено

Да сложим тук схемата, че да е по-прегледно:

onboard_sch.gif

Да пробваш през компютъра е малко, как да кажа, екзотично. Ако си 100% сигурен във входа на саундкартата - ОК.

Откачи средния край на Р3 и там подай сигнал от адаптера. Откачи С5 и кажи как е.

Не съм проверявал доколко 2N5457 заменя BF245. Премери и сподели напреженията на сорса и дрейна на третия транзистор.

Отговорено

Всъщност не трабва да откачаш гейта от Р3. Можеш да подадеш сигнал пак там през кондензатор.

Промяната на 5.6М не е фатална.

Отговорено

Провери краката на Т3 да не са объркани. Стойностите на R9 и R11 да не са с други измерения - омове вмесо мегаоми, напр.

Отговорено

мултицетът ми е до 2 мегаома :) наистина платката ми се получи много нефелна, ама си рекох "карай" и сега четвърти ден си късам нервите зарад едното нищо :cheers2: да го направя наново май ще е по-доброто решение. ако и тогава не стане, вече ще го мислим...

Отговорено

Parni_Valjak те е насочил с червените въпросителни... не трябва да имаш постояннотоков потенциал на гейта при тази схема или ако имаш някакъв такъв трябва да е пренебрежим... дори и при 5Мом резистор. Провери си транзистора Т3. Ако е здрав... провери поляритета на C1 и C2 ...тези 1.1V на Gt3 все от някъде идат.