BWC Публикувано Декември 27, 2010 Share Публикувано Декември 27, 2010 Здравейте и честита коледа на всички Обръщам се към вас със следния проблем . Колоните ми са микролаб соло 6 2х50Вата активни Наскоро спряха да работят и ги отворих и видях че 2-та бушона са изгорели (3,5 мм цилиндрични мисля че бяха 3,15 А) след като ги смених изгоряха за 1 секунда новите и тъй като си нямам никакво понятие от електроника и тем подобни се обръщам към Вас. Ако има някой който чете темата и се занимава с подобна дейност ( не държа да е професионалист) може спокойно да ми пише за да се разберем каде и кога да се видим за да диагностицира проблема и да го отстрани (ако е възможно) срещу съответното заплащане определено от него Благодаря ви за отделеното време и ви пожелавам весела нова година Илия . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Parni_Valjak Отговорено Декември 27, 2010 Share Отговорено Декември 27, 2010 Причина за горенето на предпазителите обикновенно е дефектиране на мощните усилватели/интегрални схеми. Лошото е, че на пазара има много ментета, което усложнява ремонта. Освен това, цената на ремонта, особено, ако има повреди и по захранването може да се окаже нерентабилна , имайки предвид ниската цена на озвучителните тела. Разбира се, крайна оценка може да се направи само след диагностика. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Декември 27, 2010 Share Отговорено Декември 27, 2010 Ако ремонтът не е рентабилен ми ги предложи с някаква цена. Може да се навия. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Parni_Valjak Отговорено Декември 27, 2010 Share Отговорено Декември 27, 2010 Трябва да се прегледат и високоговорителите, защото при дефектирането на крайните стъпала има вероятност да има поражения и при тях. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Декември 27, 2010 Share Отговорено Декември 27, 2010 И двата препазителя да изгорят ще да е нещо повече от случайност. "Ако има някой който чете темата и се занимава с подобна дейност ( не държа да е професионалист) може спокойно да ми пише за да се разберем каде и кога да се видим за да... " Факторът "време" ме спъва. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
aPa4i Отговорено Декември 28, 2010 Share Отговорено Декември 28, 2010 Можеш да погледнеш тази тема - http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=91418&hl= Баща ми се занимава с ремонти на говорители, колони и усилватели от десетина години. Намираме се в Студентски град. Можеш да звъннеш по всяко време на деня. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts