peppito Публикувано Декември 22, 2010 Публикувано Декември 22, 2010 Здравейте. На основната ми китара, грифа се счупи непоправимо и близки приятели ми подариха нелоша самоделка за временно ползване. Един-два рога, тъмно бордо, метълска метла като цяло. Лошото е, че адаптерите й са "правени". Метална пластина с наредени магнити по нея и медна намотка между тях. Звучат учудващо добре, но все пак искам да си прехвърля моите от старата китара. H-S-S. Имам една идея обаче и искам да попитам дали е решима и практична. Вместо стандартен 5-позиционен превключвател, да сложа потенциометри за всеки от адаптерите и всъщност блендите да се правят с тях. И накрая един общ за волюм. Тон не ми трябва, ако стане както съм го замислил. Дано не звучи безумно и да е лесно изпълнимо. Разполагам с инструменти, поялник и мултицет. Мисля, че ще се справя, отделно, че ще ми е душевен оргазъм, ако си го направя сам. Благодаря ви предварително и поздрави. Петър... Цитирай
никони Отговорено Декември 29, 2010 Отговорено Декември 29, 2010 Пробвах тази идея преди доста време и не се оказа много удачна - по бавно се превключва от бленда на бленда- ако все пак решиш да пробваш сложи 500К логаритмични потенциометри, като подаваш сигнала на адаптера към средния извод, единия краен към маса, а другия към общия потенциометър.Преди потенциометъра на хамбъкъра, можеш да му щракнеш един превключвател за сингъл/хамбъкър, ако са разделени двете намотки... Цитирай
Recommended Posts