lqlqlq Публикувано Декември 16, 2010 Публикувано Декември 16, 2010 (Редактирано) Заглавието е май малко неточно, значи без да имам слушалка с песента на ухото примерно само на едното, хич не ме бива в пеенето, та мисля, да си купя един сенхайзер хед сет, но мисълта ми е такава имам soundtrack-a на песента, а в едното ухо ми е песента смисъл песента с говора на изпълнителя, може ли и 2-те да почнат едновременно за да пея и съответно да ми се записва гласа върху soundtrack-a, а същевременно в ухото ми да има примерно някаква слушалка със песента и говора, но всичко да е едно към едно да няма пропуски, дори 1 секунда. И ако има такъв начи какъв е той ? Най-вече попаднах на това - - вижте микрофона му е някакъв хед сет, а в другото ухо има слушалка, тоест песента му е пусната (най-евентуално)Много искам да знам има ли начин и какъв е той... ПП: И ако може да не е свързан с кабели и т.н. искам да е като на Chris в клипа - нещо подобно. Редактирано Декември 16, 2010 от lqlqlq Цитирай
Ивелин Отговорено Декември 31, 2010 Отговорено Декември 31, 2010 (Редактирано) Здравей! Първо искам да те поздравя, че си намерил саундтрака на парчето, защото това е трудна задача - дори съм чувал, че Джорж Лукас е имал проблеми със саундтраци преди години и се е допитвал до различни хора (като Джон Уилямс), които са му писали саундтраците на Междузвездни войни например. Значи, виж - аз напълно разбрах въпроса ти, в смисъл че го разбрах, защото аз също не ме бива в пеенето и проблема ми беше същия, но малко по-различен, понеже имах проблем с така наречения "eye-to-ear-control", но в общи линии е същото, защото ухото е свързано със зрението, както казват лекарите по уши-нос-гърло. Та по въпроса - значи, аз имам зенхайзер и съм много доволен, въпреки че предпочитам шур, но зенхайсер е 100 пъти по-добър от шур. Това което искаш да направиш е много лесно, но в същото време и адски трудно, защото ще ти трябват 2 магнетофона за синхронизацията...също можеш да използваш и компютър, но монитора ще трябва да е в едното ти ухо (предполагам, че се сещаш, че говоря за хед-сета), от там нататък всичко е много просто - пускаш двата магнетофона едновременно, които можеш да вържеш на USB с монитора, като през това време си качил "soundtrack"-а в единия от магнетофоните. Ако пък не можеш да намериш магнетофон, пробвай с грамофон, който ще ти свърши същата работа, но на малко по-нисък "sample rate", който директно отива към шината на процесора, без да овърклокваш, за да не изпуши... Ако все още има забавяне от 1 до 2 секунди, можеш да си купиш за 2 лева от железарията меден кабел, който значително ще намали забавянето м/у магнетофоните. Аз постигнах значително подобрение в забавянето с този кабел - близо 0.666 секунди, но да не навлизам в скучни, технически подробности! С това мисля, че ти отговорих на всичките въпроси - успех в смесването и за напред. п.п. Забравих да ти кажа, че това безжичния хед-сет на Крис в клипа е фирмена тайна на сенхайзер, която хакерите все още не са успели да разгадаят, но когато това стане - ще можеш да го научиш от този сайт: http://www.gowireless.net/ Но е на английски - ако не четеш английски, пробвай новият преводач на Гугъл Хром (има и български). Редактирано Декември 31, 2010 от Ивелин Цитирай
Ивелин Отговорено Декември 31, 2010 Отговорено Декември 31, 2010 Не приемай горният ми пост на сериозно, защото е шега (тъй като не се разбира какво точно питаш). Цитирай
Recommended Posts