TerminalFrost Отговорено Март 21, 2006 Отговорено Март 21, 2006 Съгласен съм с мненията на повечето колеги по темата. За да се създаде усет за един инструмент е нужно, преди всичко с него да се експериментира, а тези експерименти в един момент ще доведат и до успешна и качествена импровизация. Съветът, който бих ти дал е да намериш адекватен баланс между теорията и практиката, като се стремиш да не задълбаваш в първото повече от необходимото, защото рискуваш в един момент да се превърнеш в брилянтен теоретик, на когото обаче жестоко му куца техниката и усета за имрповизация. Познавам доста хора, които в увлечението си към теория са забравили всъщност къде точно се намират като музиканти. Така че - давай смело напред, и каквото и да ти се казва, истината е в практиката и в риска да опитваш нови неща. Цитирай
Vlad Отговорено Март 23, 2006 Отговорено Март 23, 2006 (Редактирано) Здравей! Бих искал и аз да кажа моето мнение. За мен има два пътя: 1. Музиката ти доставя голямо удоволствие, но много не ти се свири. Чудесно! За този път бих казал: когато ти се свири - свириш, когато не ти се свири - не свириш. По този начин можеш за известно време да постигнеш и да поддържаш някакво приятно ниво. 2. Решил си да оставиш зад себе си средното ниво. Чудесно! Упражнявай се БЕЗ ДА ПРОПУСКАШ ДЕН. Изучи колкото можеш гами и акорди, вади по слух солата, които ти харесват. Намери добър учител и ходи при него, когато имаш въпроси. Не се притеснявай да питаш. Успех! Влад п.с. не съм съгласен,че трябва да се сравняваме само със себе си. Това е доста себично... Аз бих предпочел да се сравнявам с най-добрите. В. Редактирано Март 23, 2006 от Vlad Цитирай
Recommended Posts