Jump to content
Българският форум за музиканти

По-добър звук от Midi


adobe

Recommended Posts

здравейте,

 

сблъсках със следния казус.

Имам синтезатор YAMAHA PSR-3000 който свири поносимо добре, възможно ли е той да подава по миди сигнал към даден компютър или друго хардуерно устройство и да ползвам миди синтезатора на другото устройство а не на ямахата. Целта ми е по добър звук който да се извади без да се сменя PSR-3000. като мога да ползвам автоакомпанимента и всички дурги възможности на ямахата.

 

Преди много много години когато мидито по синтезаторите беше нововъведение бях чувал за такъв софтуер които е виртуален миди модул.

има ли сега такова нещо и как се казва и дали би извадило по добър звук от оригиналните саунди на PSR-3000.

какво според вас би станало ако позлвам някой МИДИ модул, има ли някой представа ако се вкючи MOTIF модул към PSR-3000, какво ще се случи, и кои от възможностите на PSR-3000 ще мога да ползвам и кои от звуците на Мотива ще са актуални.

 

Идеята е да стане готова система която да няма нужда от предварителна подготовка на песни, и от настройки по време на работа, просто пускам и почва да свири ама по добре. Знам че това което искам е малко но трудно изпълнимо но все се надявам че няма да съм първия нито последния който му се налага да пита за такова решение а именно: конвенционален "Хитър петър" с много добър звук.

 

Цялото това упражение го правя поради факта че човека който свири на PSR-3000 търде много е свикнал с нея и ще ми е невъзможно ако му сложа някой софт и една миди клавиатура и всяка за песен да си зарежда проекти/синтезатори/инструменти и други неща от компютъра.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хм... варианти бол. едното нещо е някой soundfont player, като например synthfont, зареден с хубави фонтове. това е и по-лесно.

аз ползвам vsthost с различни vst-та - това ми дава по-голяма свобода, понеже търся по-неконвенционални бленди, но тя изисква предварителна подготовка на сетовете, пък и е малко изчанчена откъм интерфейс, та за твоя случай горният вариант ще бъде идеален.

 

само обърни внимание, че и в двата случая латенцията може да изиграе някой мръсен номер - за гадна саунд карта драйверът asio4all помага много (макар и невинаги достатъчно - в такъв случай решението е хубава карта с ниска латенция).

Редактирано от Fallenblood
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Kontakt -3,4 (семплер ) Stanalone / VST - работи с 24-битови звуци. смяната е малко бавна от инструмент на инструмент за лайв но иначе за студио прави чудеса !!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

цитат : Цялото това упражение го правя поради факта че човека който свири на PSR-3000 търде много е свикнал с нея и ще ми е невъзможно ако му сложа някой софт и една миди клавиатура и всяка за песен да си зарежда проекти/синтезатори/инструменти и други неща от компютъра.

 

това, което искаш да направиш за твоя колега, зависи първо от уменията му за работа с компютър, и след това работата с различните видове софтуер.

ТОва, за което се сещам, и си е "хитър петър" е софтуера Band in a box. Там се зареждат стилове, и различни миди аранжименти, но без настройти и управление е сложно.....трябва да направите плейлисти, и т.н.

 

Поради тази причина все още най надежния начин за свирене е синтезатор , а не компютър и софтуер....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

много благодаря за отговорите Ви, които донякъде съвпаднаха и с моето мнение по въпроса, ще пробвам програмите които сте описали по горе.

Някой от вас случайно да се е сблъсквал или да има повечко инфо за Muse Research RECEPTOR 2 случайно?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.